ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΟΧΡΙΔΑ
ΟΔΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ – 5
ΗΜΕΡΕΣ

ΜΟΝΟ ΜΕ 245 € ΚΑΤ’ ΑΤΟΜΟ ΜΕ ΗΜΙΔΙΑΤΡΟΦΗ

ΟΧΡΙΔΑ – ΣΤΡΟΥΓΚΑ – ΟΣΙΟΣ ΝΑΟΥΜ – ΦΑΡΑΓΓΙ ΡΑΝΤΙΚΑ
ΜΟΝΗ ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗ ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ – ΜΑΥΡΟΒΟ – ΜΠΙΤΟΛΑ

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ:    22 & 29 /12,  02/01,   29/02,   21/03

 

1ή μέρα: ΑΘΗΝΑ – ΛΙΜΝΗ ΟΧΡΙΔΑΣ

Αναχώρηση στις 6.45 π.μ. από Αθήνα για το συνοριακό σταθμό της Νίκης. Έλεγχος ταξιδιωτικών εγγράφων και συνεχίζουμε μέσω της πόλης Μπίτολα (ή Μοναστήρι), για να φθάσουμε το απόγευμα στη γραφική λίμνη της Οχρίδας. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

2ή μέρα: ΟΧΡΙΔΑ, ΘΕΡΕΤΡΟ ΣΤΡΟΥΓΚΑ

Πρωινή επίσκεψη στην πανέμορφη πόλη της Οχρίδας, που βρίσκεται φωλιασμένη στην όχθη της ομώνυμης λίμνης. Θα περιηγηθούμε στα γραφικά στενά πλακόστρωτα δρομάκια, θα δούμε τα παλιά αρχοντικά και τις βυζαντινές εκκλησίες του Αγίου Κλήμεντα και της Αγίας Σοφίας. Θα επισκεφθούμε επίσης τα μικρομάγαζα με τα είδη λαϊκής τέχνης και κεραμικής. Γεύμα προαιρετικά, επιστροφή στο ξενοδοχείο. Το απόγευμα βόλτα γνωριμίας στην πόλη της Στρούγκας, δημοφιλής τουριστικός προορισμός που βρίσκεται στη νοτιοδυτική περιοχή της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας, στην όχθη της λίμνης της Οχρίδας. Δείπνο στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΛΙΜΝΗ ΟΧΡΙΔΑΣ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΟΧΡΙΔΑ

3ή μέρα: ΣΟΦΙΑ, ΟΧΡΙΔΑ, ΦΑΡΑΓΓΙ ΡΑΝΤΙΚΑ, ΜΑΥΡΟΒΟ

Μια πολύ όμορφη περιοχή θα ξετυλιχθεί σήμερα μπροστά μας, καθώς θα διασχίζουμε το μεγάλο φαράγγι Ράντικα, δίπλα στον ποταμό Ντριμ, όπου η φύση κάνει πολύ έντονη την παρουσία της σε μια πανδαισία χρωμάτων. Μέσω Ντέμπαρ/Δίβρης φθάνουμε στη μονή του Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου. Επίσκεψη και συνεχίζουμε για το Μαύροβο, που βρίσκεται στις όχθες της ομώνυμης λίμνης. Σχετική παραμονή, γεύμα προαιρετικά και επιστροφή στο ξενοδοχείο. Το απόγευμα χρόνος ελεύθερος για βόλτες στα πλακόστρωτα σοκάκια. Δείπνο, διασκέδαση. Διανυκτέρευση.

4ή μέρα: ΟΧΡΙΔΑ, ΟΣΙΟΣ ΝΑΟΥΜ

Μια παραλίμνια διαδρομή μας οδηγεί σήμερα στο ωραιότατο βυζαντινό μοναστήρι του Όσιου Ναούμ, στη νότια πλευρά της λίμνης, με τις εκπληκτικές τοιχογραφίες. Είναι χτισμένο το 10ο αιώνα, όταν όλη αυτή η περιοχή ήταν έδρα Ελληνορθόδοξης αρχιεπισκοπής. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Το απόγευμα ολοκληρώνουμε τη γνωριμία μας με την Οχρίδα, περιδιαβαίνοντας τα στενά σοκάκια της πόλης και την όμορφη παραλία ή κάνοντας προαιρετικά μια βόλτα με τουριστικό πλοιάριο κατά μήκος των όμορφων ακτών της λίμνης. Δείπνο, διασκέδαση, διανυκτέρευση.

ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΟΧΡΙΔΑ

5ή μέρα: ΟΧΡΙΔΑ – ΜΠΙΤΟΛΑ/ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ – ΑΘΗΝΑ

Πρωινή αναχώρηση για την Μπίτολα (ή Μοναστήρι), μια από τις αρχαιότερες πόλεις της περιοχής, που είχε ιδρυθεί ως Ηράκλεια Λυγκηστίς στα μέσα του 4ου αιώνα π.Χ. από το Φίλιππο Β΄ της Μακεδονίας. Λίγος χρόνος για να γνωρίσουμε την πόλη και στη συνέχεια μέσω του συνοριακού σταθμού της Νίκης και με ενδιάμεσες στάσεις, φθάνουμε το βράδυ στην Αθήνα.

Τιμή : 245,00  €  κατ άτομο σε δίκλινο δωμάτιο
Τιμή : 345,00  € μονόκλινο
3ο άτομο έως 12 ετών: 220,00 €

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  29/12 ΜΕ ΠΛΗΡΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ
Τιμή : 345,00  €  κατ άτομο σε δίκλινο δωμάτιο
Τιμή : 445,00  € μονόκλινο
3ο άτομο έως 12 ετών: 310,00 €

Περιλαμβάνονται

 • *Τέσσερις διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο 4*.
 • *Ημιδιατροφή (4 πρωινά, 4 δείπνα). Για την αναχώρηση στις 29/12 οι τιμές περιλαμβάνουν πλήρη διατροφή (4 πρωινά, 3 γεύματα, 4 δείπνα). Τα δείπνα στις 31/12 και 1/1 είναι εορταστικά με ζωντανή μουσική και απεριόριστη χρήση ποτών.
 • *Εκδρομές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις με πολυτελή κλιματιζόμενα πούλμαν, σύμφωνα με το πρόγραμμα.
 • *Αρχηγός- συνοδός.
 • *Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
 • *Φ.Π.Α.

Δεν περιλαμβάνονται

 • *Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους.
 • *Ποτά στα προσφερόμενα γεύματα ή δείπνα.
 • *Ό,τι αναφέρεται ως προτεινόμενο ή προαιρετικό και ό,τι ρητά δεν αναφέρεται στα περιλαμβανόμενα.

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:

 • * Το δείπνο στις 24/12 είναι εορταστικό με μουσική, χωρίς επιβάρυνση.
 • * Οι ανωτέρω εκδρομές, επισκέψεις ενδέχεται να πραγματοποιηθούν με διαφορετική σειρά, χωρίς να παραλειφθεί κάτι.
 • * Τελικό πρόγραμμα με το ενημερωτικό σας.

 

Πληροφορίες – Κρατήσεις τηλ. : 211-2130571 / 6988359000
Εmail: 
fourseasonsgreece.contact@gmail.com