ΚΑΣΤΟΡΙΑ – ΠΡΕΣΠΕΣ
3 ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ

21 ΕΩΣ 23 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2022
ΜΟΝΟ ΜΕ 120
€ ΚΑΤ’ ΑΤΟΜΟ ΜΕ ΗΜΙΔΙΑΤΡΟΦΗ

ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΑΥΡΙΩΤΙΣΣΑ – ΑΓ. ΑΧΙΛΛΕΙΟΣ – ΣΠΗΛΑΙΟ ΔΡΑΚΟΥ – ΑΓ. ΓΕΡΜΑΝΟΣ

 

1η ημέρα

Αναχώρηση στις 07:00 από Πειραιά 07:20 από ΑΘΗΝΑ, μικρή στάση στην περιοχή της ΛΑΜΙΑΣ. Aκολούθως μέσω Δομοκού – Καρδίτσας – Τρικάλων, φθάνουμε στην ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ. Στάση, γεύμα προαιρετικά και από εκεί συνεχίζουμε και αφου περάσουμε έξω απο τα ΓΡΕΒΕΝΑ άφιξη στη ΚΑΣΤΟΡΙΑ. Πρώτη γνωριμία με την όμορφη πόλη της Δ. Μακεδονίας όπου θα γνωρίσουμε την ιστορική Μονή ΜΑΥΡΙΩΤΙΣΣΑΣ και στη συνέχεια το ΣΠΗΛΑΙΟ ΤΟΥ ΔΡΑΚΟΥ που σύμφωνα με το μύθο φύλαγε άγρυπνος το χρυσορυχείο στο εσωτερικό του. Κατόπιν αναχώρηση για το ξενοδοχείο μας, τακτοποίηση, δείπνο. Διανυκτέρευση

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΠΡΕΣΠΕΣ

2η ημέρα

Πρωινό και μια όμορφη μέρα ξεκινάει με πρώτη επίσκεψη στην πόλη της Καστοριάς όπου θα περιηγηθούμε στο ιστορικό κέντρο, στις βυζαντινές εκκλησίες και στην παλιά πόλη με τα ιστορικά αρχοντικά.Κατόπιν επισκεπτόμαστε τον Λιμναίο Νεολιθικό οικισμό στο Δισπηλιό που θεωρείται κι ο αρχαιότερος της Ευρώπης. Στη συνέχεια θα κατευθυνθούμε προς τον Άγιο Γερμανό, κεφαλοχώρι με πέτρινα παραδοσιακά σπίτια σε υψόμετρο 1100 μέτρα, στο όρος Βαρνούντα, όπου θα δούμε τον ομώνυμο ναό με τις υπέροχες τοιχογραφίες του 11ου αι. Εν συνεχεία για τον Εθνικό Δρυμό Μικρής και Μεγάλης Πρέσπας, γνωστό για την πλούσια χλωρίδα και πανίδα κι από κει για το ακριτικό παραλίμνιο χωριό-στα σύνορα με την Αλβανια-στους Ψαραδες, όπου και θα γευματισουμε. Κατήφοριζοντας, θα επισκεφτούμε-αφού περάσουμε την πλωτή γέφυρα-την τρικλιτη βασιλική του ΑΓΙΟΥ ΑΧΙΛΛΕΙΟΥ, στο ομώνυμο νησάκι, μέσα στη ΜΙΚΡΗ ΠΡΕΣΠΑ. Επιστροφή στην Καστοριά και στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

3η ημέρα

Μετά το πρωινό μας θα έχουμε ελεύθερο χρόνο στην πόλη της Καστοριάς για ψώνια στα φημισμένα γουναραδικα και στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για έναν απ τους πιο χαρακτηριστικους αλπικους οικισμούς της Μακεδονίας, το όμορφο Νυμφαίο που δεσπόζει σε υψόμετρο 1350 μ. στο όρος Βέρνο και φιλοξενεί το Περιβαλλοντικο Κέντρο “Αρκτούρος”,υπεύθυνο για την προστασία της καφέ αρκούδας .Εδώ θα έχουμε την δυνατότητα να επισκεφτούμε το πολύ ενδιαφέρον καταφύγιο και στη συνέχεια θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για την βόλτα μας στον πολύ γραφικό οικισμό.Κατόπιν παίρνουμε τον δρόμο της επιστροφής με ενδιάμεση σταση στη περιοχη ΚΑΛΑΜΠΑΚΑΣ για γεύμα και στη συνέχεια με ενδιάμεση στάση στη περιοχή της ΛΑΜΙΑΣ θα επιστρέψουμε σε ΑΘΗΝΑ και ΠΕΙΡΑΙΑ.

Τιμή

Σε δίκλινα δωμάτια: 120 €
Μονόκλινο: 180 €

Η παραπάνω τιμή αφορά κρατήσεις Early booking με προκαταβολή 50% έως και 15 ημέρες πριν από κάθε αναχώρηση.
Μετά τη συγκεκριμένη ημερομηνία θα υπάρξει προσαύξηση 20 €.

Περιλαμβάνονται:

  • Μετάβαση και επιστροφή με πολυτελές πούλμαν
  • 2 διανυκτερεύσεις στο Hotel Loggas 3* , 2 πρωινά μπουφέ και 2 δείπνα
  • φόρος διαμονής (άρθρο 53 – v.4389/16)
  • αρχηγός συνοδός
  • Ασφάλεια αστικής & επαγγελματικής ευθύνης
  • ΦΠΑ.

 

Πληροφορίες – Κρατήσεις τηλ. : 211-2130571 / 6988359000
Εmail: info@fourseasonsgreece.gr