ΚΑΪΡΟ – ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ – ΝΕΙΛΟΣ – ΧΟΥΡΓΚΑΝΤΑ
10
ΗΜΕΡΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ

ΑΠΟ 1140 € ΚΑΤ’ ΑΤΟΜΟ

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ ΚΑΘΕ ΤΡΙΤΗ ΚΑΙ ΚΥΡΙΑΚΗ
ΜΕ ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΑΡΙΘΜΟ 4 ΑΤΟΜΩΝ

 

1ή μέρα: Αθήνα – Κάιρο

Πτήση για το Kάιρο ή Αλ Καχίρα, την πόλη των 1000 μιναρέδων & πρωτεύουσα της Αιγύπτου. Άφιξη, έλεγχος διαβατηρίων, συνάντηση με τον αντιπρόσωπο του γραφείου μας, μεταφορά στο ξενοδοχείο, τακτοποίηση στα δωμάτια & διανυκτέρευση. Προαιρετική νυχτερινή κρουαζιέρα με ποταμόπλοιο στον Νείλο, για μία πρώτη γνωριμία. Με φόντο την φωταγωγημένη πόλη απολαύστε το δείπνο σας, διασκεδάστε με το εντυπωσιακό ζωντανό σόου (50€).

2ή μέρα: Χριστιανικό & Ισλαμικό Κάιρο – Μουσείο – Πυραμίδες – Σφίγγα – Ελ Καλίλι

Ολοήμερη ξενάγηση, θα δούμε το Αιγυπτιακό Μουσείο που συγκαταλέγεται μεταξύ των σημαντικότερων της υφηλίου. Εύκολα μπορεί να γίνει αντιληπτό ότι πρόκειται για ένα από τα πλουσιότερα μουσεία από πλευράς εκθεμάτων καθώς φιλοξενεί μερικά από τα σπουδαιότερα ευρήματα της φαραωνικής Αιγύπτου & μια σειρά ανεκτίμητων θησαυρών Αιγύπτιων βασιλιάδων. Χτίστηκε το 1900. Τον ιερό Ναό Αγ. Γεωργίου ο οποίος χρονολογείται από τον 12ο αιώνα μ.Χ και παραμένει ένας από τους πλέον ιστορικούς τόπους προσκυνήματος, τις επιβλητικές Πυραμίδες, ένα από τα 7 θαύματα του κόσμου, το κολοσσιαίο άγαλμα της Σφίγγας με σώμα λιονταριού & το πρόσωπο του Φαραώ Χεφρίνου, ΓΕΥΜΑ Επίσκεψη στο εργαστήριο Παπύρων όπου μαθαίνουμε τον τρόπο κατασκευής τους και το μεγάλο τζαμί στην είσοδο του πολύβουου, γεμάτο χρώματα παζαριού Χαλ Ελ Καλίλι, γνωστό για τα αμέτρητα είδη λαϊκής τέχνης. Επιστροφή στο ξενοδοχείο & διανυκτέρευση.

ΚΑΪΡΟ - ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ - ΝΕΙΛΟΣ - ΧΟΥΡΓΚΑΝΤΑ

3ή μέρα: Αλεξάνδρεια – Κάιρο

Ολοήμερη εκδρομή στην Αλεξάνδρεια, την πόλη που ίδρυσε & έζησε ο Μέγας Αλέξανδρος. Απέχει από το Κάιρο 242χλμ. Η διαδρομή εκπλήσσει βλέποντας την μετατροπή της ερήμου σε γόνιμες περιοχές με απέραντες εκτάσεις από ελαιώνες, κηπευτικά που ποτίζονται από νερά του Νείλου, αλλά και υπόγεια. Θα δούμε το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, το κάστρο που χτίστηκε από τα ερείπια του Φάρου της Αλεξάνδρειας, το Ελληνικό Πατριαρχείο, την Ελληνική παροικία, το Σπίτι που έζησε & έγραψε τα τελευταία χρόνια της ζωής του ο μεγάλος Έλληνας ποιητής Καβάφης, την περίφημη Βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας μοναδικό σύγχρονο αρχιτεκτονικό επίτευγμα, τους πανέμορφους Κήπους της Μοντάζα που περιβάλλουν τα θερινά ανάκτορα του τελευταίου Βασιλιά της Αιγύπτου Φαρούκ. ΓΕΥΜΑ. Αργά το απόγευμα επιστροφή στο Κάιρο, διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο.

4ή μέρα: Κάιρο – Ασσουάν

Πρωινό, αναχώρηση για τo αεροδρόμιο του Καίρου από όπου θα πάρουμε εσωτερική πτήση για Ασουάν. Μεταφορά στο κρουαζιερόπλοιο που θα μας φιλοξενήσει τις επόμενες μέρες, τακτοποίηση στις καμπίνες. Περιήγηση στο μικρό & μεγάλο φράγμα του Ασουάν που κατασκευάστηκε το 1960 & στα αρχαία ορυχεία γρανίτη όπου θα δούμε τον γνωστό ημιτελή οβελίσκο. Στην συνέχεια γεύμα. Ακολουθεί βόλτα με τις γραφικές φελούκες στο Νείλο για να δούμε τη νήσο Κίτσενερ με τους Βοτανικούς κήπους, το λαμπρό μαυσωλείο του Αγά Χαν. Δείπνο, διασκέδαση & διανυκτέρευση στο πλοίο.

ΚΑΪΡΟ - ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ - ΝΕΙΛΟΣ - ΧΟΥΡΓΚΑΝΤΑ

5ή μέρα: Ασσουάν – Κομόμπο

Πρωινό, Πλεύση στις καταπράσινες όχθες του Νείλου, με κατεύθυνση το Κομόμπο. Άφιξη, ξενάγηση στο ναό του θεού κροκοδείλου, Σόμπεκ ο οποίος κατασκευάστηκε την Ελληνορωμαϊκή περίοδο & είναι μοναδικός, γιατί στην πραγματικότητα αποτελεί σύμπλεγμα 2 ναών, αφιερωμένων στους θεούς Σόμπεκ & Χαροέρις. Συνεχίζουμε τη πλεύση μας με προορισμό το Έτφου. Δείπνο, διασκέδαση & διανυκτέρευση στο πλοίο.

6ή μέρα: Ετφού – Έσνα – Λούξορ

‘Άφιξη, ξενάγηση στον ναό του θεού Χόρους, τον θεό του Ουρανού που αναπαρίστατο με ανθρώπινο σώμα & κεφάλι γερακιού. Ο ναός χτίστηκε επι δυναστείας Πτολεμαίων & είναι ο 2ος μεγαλύτερος ναός της Αιγύπτου μετά από αυτόν του Καρνάκ. Συνεχίζουμε την πλεύση μας για Εσνα & Λούξορ. Γεύμα, δείπνο, διασκέδαση & διανυκτέρευση στο πλοίο.

7ή μέρα: Λούξορ – Χουργκάντα (Ερυθρά Θάλασσα)

Άφιξη, ξενάγησή στο Λούξορ, αρχίζοντας από την δυτική όχθη. Εδώ θα δούμε τους κολοσσούς του Μέμνονα, τον 3 όροφο επιτάφιο ναό της Χατσεπσούτ, θα επισκεφθούμε την Κοιλάδα των Βασιλέων, όπου θα δούμε τους πιο αξιόλογους τάφους από αυτούς που είναι διαθέσιμοι για το κοινό. Η επίσκεψή μας θα ολοκληρωθεί με τους επιβλητικούς ναούς του Καρνάκ και του Λούξορ, που βρίσκονται στην ανατολική όχθη. Αναχώρηση με πούλμαν για Χουργκάντα, άφιξη στο ξενοδοχείο, τακτοποίηση στα δωμάτια, δείπνο & διανυκτέρευση.

ΚΑΪΡΟ - ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ - ΝΕΙΛΟΣ - ΧΟΥΡΓΚΑΝΤΑ

8ή μέρα: Xουργκάντα (Ερυθρά θάλασσα)

Ελεύθερη μέρα για χαλάρωση στο διάσημο θέρετρο…. Πρωινό, γεύμα, δείπνο & διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο.

9ή μέρα: Xουργκάντα (Ερυθρά θάλασσα)

Ελεύθερη μέρα για χαλάρωση στο διάσημο θέρετρο…. Πρωινό, γεύμα, δείπνο & διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο.

10ή μέρα: Χουργκάντα – Κάϊρο – Αθήνα

Πρωινό, μεταφορά στο αεροδρόμιο & πτήση για την επιστροφή μας στην Αθήνα μέσω Καίρου.

Τιμή :  1140 €  κατ άτομο σε δίκλινο δωμάτιο
Τιμή :  1390
€ μονόκλινο

*Η τιμή ισχύει έως 30/04/22, εκτός εορτών*

Περιλαμβάνει : 

 • Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα – Κάϊρο – Ασουάν & Χουργκάντα – Κάιρο – Αθήνα με Egypt Air
 • Μεταφορές με πολυτελή οχήματα
 • Ξενάγηση Καίρου με γεύμα
 • Ξενάγηση Αλεξάνδρειας με γεύμα
 • Εισιτήρια Αρχαιολογικών χώρων, Μουσείων
 • Τρείς διανυκτερεύσεις στο Κάιρο με μπουφέ πρωινό σε ξενοδοχείο 5* σε δωμάτια με Θέα Νείλο (Ramses Hilton / Grand Nile Tower / Conrad)
 • Τρείς διαν/σεις σε κρουαζιερόπλοιο 5* με μπουφέ πλήρη διατροφή
 • Τρείς διαν/σεις στο διάσημο θέρετρο Χουργκάντα σε ξενοδοχείο 5* All Inclusive σε μπουφέ
 • Επίσημο Ελληνόφωνο ξεναγό για όλο το πρόγραμμα – εκτός της Χουργκάντα.
 • Τοπικούς Αντιπροσώπους του γραφείου μας
 • Βίζα Εισόδου στην Αίγυπτο
 • Ταξιδιωτική Ασφάλεια Αστικής Ευθύνης Tour Operator

Δεν περιλαμβάνει :

 • Φόρους αεροδρομίων 260 €
 • Φιλοδωρήματα 40 € ανά άτομο & τα προαιρετικά, πληρωτέα τοπικά

 

Πληροφορίες – Κρατήσεις τηλ. : 211-2130571 / 6988359000
Εmail: info@fourseasonsgreece.gr