ΛΕΥΚΑΔΑ – ΚΕΡΚΥΡΑ – ΑΓΙΟΙ ΣΑΡΑΝΤΑ
5ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ

13 ΕΩΣ 17 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2022
ΜΕ 340 € ΜΕ ΠΡΩΙΝΟ
320 € ΓΙΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΕΩΣ 31/07

ΠΑΡΓΑ – ΠΑΞΟΙ — ΣΑΓΙΑΔΑ – ΙΩΑΝΝΙΝΑ – ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ

 

1η ημέρα: ΑΘΗΝΑ-ΛΕΥΚΑΔΑ-ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ

Αναχώρηση στις 7:30 π.μ από Ομόνοια (καφεκοπτείο Brazita, έναντι Hondos Center) και στις 8:00 π.μ από το γραφείο μας για τη Λευκάδα με ενδιάμεση στάση για καφέ στη διαδρομή. Θα διασχίσουμε τη μικρή γέφυρα, που οδηγεί στο νησί της Λευκάδας. Η Χώρα της Λευκάδας χαρακτηρίζεται από τα στενά καντούνια, τις περιποιημένες αυλές και την αρχοντική ομορφιά της. Θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για να περπατήσουμε στους πλακόστρωτους πεζόδρομους της Χώρας και να πιούμε καφέ στα παραδοσιακά μαγαζιά της. Στη συνέχεια θα μεταβούμε στο κοσμοπολίτικο Νυδρί για μεσημεριανό φαγητό και μπάνιο. Προαιρετική κρουαζιέρα στα κοντινά νησάκια Σκορπιός-Σπάρτη-Καστρί ή Μεγανήσι. Το απόγευμα θα μεταβούμε στην Ηγουμενίτσα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

2η ημέρα: ΚΕΡΚΥΡΑ-ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ

Πρωινό στο ξενοδοχείο και στη συνέχεια θα επιβιβαστούμε στο F/B για την Κέρκυρα. Στον οικισμό Γαστούρι, θα επισκεφτούμε το Αχίλλειο. Το Αχίλλειο είναι μία από τις γνωστότερες βασιλικές επαύλεις της Ευρώπης και το σημαντικότερο αρχιτεκτόνημα της Κέρκυρας. Στη συνέχεια θα μεταβούμε στην Παλαιοκαστρίτσα. Η Παλαιοκαστρίτσα είναι γνωστή για την ομορφιά των νερών της και τη βραχώδη ακτή της. Θα επισκεφτούμε το ξακουστό ιστορικό μοναστήρι της Παναγιάς της Παλαιοκαστρίτισσας που ιδρύθηκε το 1225 σε απόκρημνο βράχο, με βυζαντινές και μεταβυζαντινές εικόνες. Θα παραμείνουμε στην Παλαιοκαστρίτσα για μεσημεριανό φαγητό και μπάνιο. Το απόγευμα θα μεταβούμε στο Κανόνι από όπου θα απολαύσουμε μια μαγευτική θέα προς το νησάκι με το μοναστήρι της Βλαχέρνας, με οποίο ενώνεται με μια λωρίδα γης, ενώ στο βάθος δεσπόζει ο θρυλικός καταπράσινος βράχος, το Ποντικονήσι. Ελεύθερος χρόνος στην πόλη της Κέρκυρας για βόλτα και ψώνια. Επιστροφή στην Ηγουμενιτσα με το F/B. Διανυκτέρευση.

ΛΕΥΚΑΔΑ - ΚΕΡΚΥΡΑ - ΑΓΙΟΙ ΣΑΡΑΝΤΑ

3η ημέρα: ΠΑΡΓΑ-ΠΑΞΟΙ

Μετά το πρωινό στο ξενοδοχείο αναχώρηση για την Πάργα. Η Πάργα ανήκει στο Νομό Θεσπρωτίας και έχει απέναντι της τα γραφικά νησιά των Παξών και Αντίπαξων. Η νησιώτικη αρχιτεκτονική της, η θέση της μπροστά στη θάλασσα και τα γραφικά σοκάκια της θυμίζουν νησί. Είναι ένας παραδοσιακός οικισμός σπάνιας ομορφιάς χτισμένος αμφιθεατρικά στις παρυφές Ενετικού κάστρου. Το κάστρο χτίστηκε τον 14ο αιώνα από τους Νορμανδούς και μετά από πολλές καταστροφές και λεηλασίες το 1814,πέρασε στα χέρια του Αλή Πασά ο οποίος το αναστήλωσε. Μεσημεριανό φαγητό και μπάνιο στην όμορφη Πάργα. Προαιρετική κρουαζιέρα στους Παξούς. Οι Παξοί είναι ένα από τα πιο όμορφα νησιά της Ελλάδας, ένα πραγματικό στολίδι του Ιονίου Πελάγους με δαντελωτές ακρογιαλιές και γραφικούς όρμους. Το απόγευμα μετάβαση στα κοσμοπολίτικα Σύβοτα όπου θα έχουμε την ευκαιρία να κάνουμε την βόλτα μας στο γραφικό λιμάνι και να απολαύσουμε τον καφέ ή το παγωτό. Επιστροφή στο ξενοδοχείο στην Ηγουμενίτσα. Διανυκτέρευση.

4η ημέρα: ΑΓΙΟΙ ΣΑΡΑΝΤΑ-ΣΑΓΙΑΔΑ

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για τους Αγίους Σαράντα στην Αλβανία. Η πόλη είναι χτισμένη πάνω στα ερείπια της αρχαίας πόλης Οχγησμου που άκμασε στους ρωμαϊκούς χρόνους καθώς ήταν εμπορικός σταθμός μεταξύ Ηπείρου και Ιταλίας αλλά καταστράφηκε το 552 μ.Χ από τους Γότθους. Το όνομα της σημερινής πόλης των Αγίων Σαράντα προέρχεται από το Βυζαντινό μοναστήρι των Αγίων Σαράντα προς τιμή των Σαράντα Μαρτύρων της Σεβάστειας. Θα επισκεφτούμε τα κατάλοιπα του μοναστηριού που σώζονται στον λόφο πάνω από την πόλη. Ο κεντρικός ναός, πρωτοβυζαντινής εποχής, έχει δύο σειρές κολόνες στο εσωτερικό του και αψίδες σε όλο το μήκος των πλευρών του. Στον περίβολο του ναού λέγεται ότι υπήρχαν 40 παρεκκλήσια, ένα για κάθε μάρτυρα. Στη συνέχεια θα μεταβούμε στη Σαγιάδα για μεσημεριανό φαγητό και μπάνιο. Η Σαγιάδα με την πεντακάθαρη παραλία της, βρίσκεται στην Θεσπρωτία στα σύνορα με την Αλβανία. Είναι ένα γραφικό ψαροχώρι στο οποίο αξίζει να δοκιμάσετε θαλασσινούς μεζέδες. Αργά το απόγευμα, επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στην Ηγουμενίτσα .Διανυκτέρευση

5η ημέρα: ΙΩΑΝΝΙΝΑ-ΑΘΗΝΑ

Μετά το πρωινό στο ξενοδοχείο αναχώρηση για τα Ιωάννινα. Τα Ιωάννινα, είναι η πρωτεύουσα της Ηπείρου που αναπτύχθηκε γύρω από την υπέροχη Λίμνη Παμβώτιδα. Ελεύθερος χρόνος για βόλτα και φαγητό στην πόλη των Ιωαννίνων .Προαιρετική επίσκεψη στο νησάκι των Ιωάννινων. Πρόκειται για ένα βράχο πνιγμένο στα πεύκα, με ένα μοναδικό πέτρινο οικισμό γύρω απ’ το φυσικό λιμάνι του με γραφικά λιθόστρωτα σοκάκια και μαγαζάκια με είδη λαϊκής τέχνης. Ο οικισμός έχει χαρακτηριστεί παραδοσιακός, λόγω της εξαιρετικής σημασίας και της αρχιτεκτονικής του ωραιότητας. Στο νησί μπορείτε να επισκεφθείτε το Μουσείο Προεπαναστατικής Περιόδου και «Αλή Πασά», που στεγάζεται στη Μονή Αγίου Παντελεήμονα όπου δολοφονήθηκε το 1822 ο Αλή Πασάς. Εκτίθενται προσωπικά του είδη, το χρυσό του καριοφίλι και μοναδικά κειμήλια της οθωμανικής περιόδου της Ηπείρου, προσφέροντας σας την ευκαιρία να γνωρίσετε την ιστορία των Ιωαννίνων. Στην πόλη των Ιωαννίνων παραμονή για γεύμα και επιστροφή στην Αθήνα με ενδιάμεση στάση στη διαδρομή.

Τιμή: 

Σε δίκλινα δωμάτια: 340 € (320 € early booking έως 31/7)
Επιβάρυνση Μονόκλινου: –

Περιλαμβάνονται:

 • Μεταφορά με πολυτελές πούλμαν
 • 3 Διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο Angelica Pallas στην Ηγουμενίτσα, με πρωινό
 • Εισιτήρια πλοίου Ηγουμενίτσα -Κέρκυρα -Ηγουμενίτσα
 • Περιηγήσεις – ξεναγήσεις βάσει προγράμματος
 • Αρχηγός του γραφείου μας

*Πατήστε εδώ για να δείτε τις κριτικές για το ξενοδοχείο 

Δεν περιλαμβάνονται:

 • Είσοδοι σε μουσεία και αρχαιολογικούς  χώρους
 • Ο φόρος διανυκτέρευσης ανά δωμάτιο ανά ημέρα
 • Ποτά και αναψυκτικά κατά τη διάρκεια των γευμάτων
 • Οτιδήποτε αναφέρεται ως προαιρετικό

 

Φόρμα ενδιαφέροντος - Πατήστε εδώ

  τηλ.κρατήσεων: 211-2130571 / 6988359000
  Εmail:
  info@fourseasonsgreece.gr