ΛΙΜΝΗ ΠΛΑΣΤΗΡΑ – Ο ΜΥΛΟΣ ΤΩΝ ΞΩΤΙΚΩΝ
3 ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ

24 – 26 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2019
ΜΟΝΟ ΜΕ 160 € ΚΑΤ’ ΑΤΟΜΟ ΜΕ ΗΜΙΔΙΑΤΡΟΦΗ – ΡΕΒΕΓΙΟΝ

ΤΡΙΚΑΛΑ – ΜΕΤΕΩΡΑ – ΠΕΡΤΟΥΛΙ – ΕΛΑΤΗ

 

ΤΡΙΤΗ 24/12 ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ – ΜΟΝΗ ΚΟΡΩΝΗΣ – ΛΙΜΝΗ ΠΛΑΣΤΗΡΑ – ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ

Αναχώρηση το πρωί με στάση καθοδόν, και περνώντας από Λαμία, Δομοκό και Καρδίτσα, θα φτάσουμε στη Λίμνη Πλαστήρα όπου θα αρχίσουμε το μαγευτικό γύρο. Τεχνητή λίμνη σε υψόμετρο 1000μ. που πήρε το όνομα του πολιτικού Πλαστήρα καθ’ ότι εκείνος είχε την ιδέα της κατασκευής του φράγματος το 1920 – 1930. Πρώτη μας επίσκεψη στην ιστορική Μονή Κορώνης σε 1150 μέτρα με θέα στον κάμπο της Καρδίτσας. Στο γραφικό Λαμπερό θα έχουμε παραμονή για γεύμα. Κατόπιν θα φτάσουμε στο φράγμα Ταυρωπού το οποίο έχει μήκος 220 μέτρα και ύψος 83 μέτρα, καθοριστικό για την ύδρευση, την άρδευση και την ηλεκτροδότηση. Συνεχίζοντας τη διαδρομή μας γύρω από την λίμνη θα περάσουμε από τα γραφικά χωριά Πλακωτό, Νεοχώρι, και στα Καλύβια Πεζούλας θα κάνουμε στάση για καφέ, απολαμβάνοντας τη θέα της λίμνης. Όλη η διαδρομή μαγευτική με το δρόμο να περνά μέσα από δάση με έλατα και βελανιδιές, από ρεματιές με πλατάνια και με τη θέα της λίμνης στο μεγαλύτερο διάστημα της διαδρομής να μας ακολουθεί. Άφιξη στο ξενοδοχείο μας στην Καλαμπάκα, τακτοποίηση στα δωμάτια, το βράδυ εορταστικό δείπνο και διανυκτέρευση.

ΤΕΤΑΡΤΗ 25/12 ΜΕΤΕΩΡΑ – ΤΡΙΚΑΛΑ «Ο ΜΥΛΟΣ ΤΩΝ ΞΩΤΙΚΩΝ»

Σήμερα την ημέρα μας θα την αφιερώσουμε στα Μετέωρα και στα Τρίκαλα. Τα μοναδικά στο κόσμο Μετέωρα μοιάζουν με θεόρατα γλυπτά που δεσπόζουν πάνω από την Καλαμπάκα. Μετά το πρωινό, θα επισκεφτούμε την Μονή του Μεγάλου Μετέωρου, την μεγαλύτερη Μονή του συγκροτήματος των Μετεώρων, του 14ου αιώνα. Στην συνέχεια την Μονή του Αγίου Στεφάνου με επιβλητικό καθολικό του αγιορείτικου τύπου. Επόμενος σταθμός μας τα Τρίκαλα και ο «Μύλος των Ξωτικών», το καταπληκτικό Χριστουγεννιάτικο χωριό του Αϊ Βασίλη. Η πόλη γιορτάζει και μας προσκαλεί στο πιο μεγάλο και παραμυθένιο εργοστάσιο. Η κάθε γωνιά της πόλης και πλατεία μεταμορφώνεται και ζωντανεύει με δεκάδες πρωτότυπες καλλιτεχνικές εκδηλώσεις και δράσεις με παιχνίδια και εκπλήξεις. Χρόνος για να χαρούμε την εορταστική ατμόσφαιρα και ελεύθερο γεύμα στην πόλη των Τρικάλων. Το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

ΛΙΜΝΗ ΠΛΑΣΤΗΡΑ - Ο ΜΥΛΟΣ ΤΩΝ ΞΩΤΙΚΩΝ

ΠΕΜΠΤΗ 26/12 ΠΟΡΤΑ ΠΑΝΑΓΙΑ – ΠΕΡΤΟΥΛΙ – ΝΕΡΑΪΔΟΧΩΡΙ – ΕΛΑΤΗ- ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ

Μετά το πρωινό θα αναχωρήσουμε για τα πανέμορφα θέρετρα της Πίνδου. Πρώτη μας επίσκεψη στη βυζαντινή εκκλησία Πόρτα Παναγιά του 12ου αιώνα με σπάνιες αγιογραφίες και την εικόνα της Παναγίας να κρατάει το Χριστό δεξιά «Δεξιοκρατούσα». Έπειτα συνεχίζουμε για Περτούλι, και Νεραϊδοχώρι όπου θα κάνουμε στάση. Στην Ελάτη γραφικό ελατοσκέπαστο χωριό της Πίνδου χτισμένο αμφιθεατρικά σε υψόμετρο 860 μέτρων, θα κάνουμε στάση για γεύμα. Από Καρδίτσα, Δομοκό και με στάση καθοδόν φτάνουμε στα ίδια σημεία που επιβιβαστήκαμε.

Τιμή :  160 κατ΄άτομο στο δίκλινο/τρίκλινο δωμάτιο με ημιδιατροφή και ρεβεγιόν σε εστιατόριο, ζωντανή μουσική στις 24/12 και 25/12

Μονόκλινα περιορισμένα. Στις παραπάνω τιμές δεν περιλαμβάνεται ο φόρος διαμονής  του άρθρου 53 Ν. 4389/2016, ανά ημερήσια χρήση εκάστου δωματίου: Ξενοδοχείο 3*: 1,50€, ξενοδοχείο 4*: 3€, ξενοδοχείο 5*: 4€ και θα καταβάλλεται από τον πελάτη απευθείας στο εκάστοτε ξενοδοχείο

 

τηλ.κρατήσεων: 211-2130571 / 6988359000
Εmail: 
fourseasonsgreece.contact@gmail.com

Facebook
Twitter
Pinterest

Close Menu