ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ – ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ – ΤΟΥΡΛΙΔΑ
ΔΙΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ

24 ΕΩΣ  25 ΜΑΡΤΙΟΥ
ΜΟΝΟ ΜΕ 70 € ΚΑΤ’ ΑΤΟΜΟ ΜΕ ΠΡΩΙΝΟ

ΜΕ ΔΙΑΜΟΝΗ ΣΤΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ

 

1η ημέρα

Αναχώρηση για Πελοπόννησο και με ενδιάμεση στάση φτάνουμε στο Ρίο για να περάσουμε μέσω της γέφυρας στη Ρούμελη. Άφιξη στη Ναύπακτο όπου θα έχουμε γεύμα στην παραλία και στη συνέχεια αναχωρούμε για το Μεσολόγγι. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας και ξεκούραση. Το απόγευμα ελεύθερος χρόνος για  περιήγηση στα αξιοθέατα της πόλης. Στον Κήπο των Ηρώων υπάρχει ένας τύμβος με οστά των αγωνιστών, ο τάφος του Μάρκου Μπότσαρη, προτομές Μεσολογγιτών και πολλά μνημεία από άλλες χώρες. Εξίσου σημαντική είναι και η Πινακοθήκη που περιλαμβάνει έργα μεγάλης καλλιτεχνικής και ιστορικής αξίας για την πόλη του Μεσολογγίου, όπως η «Έξοδος του Μεσολογγίου» και «Η υποδοχή του Λ. Βύρωνα στο Μεσολόγγι», αντίγραφα από τα πρωτότυπα έργα του Θεόδωρου Βρυζάκη. Στον ίδιο χώρο εκτίθενται, επίσης, όπλα αγωνιστών του 1821, εκκλησιαστικά αντικείμενα από την ίδια περίοδο, όπως το δισκοπότηρο και ο σταυρός αγιασμού του μητροπολίτη Ιωσήφ Ρωγών κ.ά. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, διανυκτέρευση.

ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ – ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ – ΤΟΥΡΛΙΔΑ

2η ημέρα

Μετά το πρωινό μας στο ξενοδοχείο θα μεταβούμε στην Κήπο των Ηρώων όπου τελείται επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων. Ακολουθεί παρέλαση μαθητών και στρατού. Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε το νησάκι Τουρλίδα, ο δρόμος που οδηγεί σε αυτό είναι μοναδικός και ιδιαίτερος. Θα θαυμάσουμε τον οικισμό με τα ξύλινα σπίτια (πελάδες) και θα γευτούμε τοπικές νοστιμιές στα μαγαζιά της περιοχής. Τέλος, θα δούμε τη μία από τις δύο αλυκές του Μεσολογγίου, τη λεγόμενη «Μαύρη Αλυκή». Συνεχίζουμε για επίσκεψη στο ταπεινό αλλά ένδοξο μοναστήρι του Αγίου Συμεών. Το Μοναστήρι κάηκε στα χρόνια της Επανάστασης από τους κατακτητές Κιουταχή και Ιμπραήμ Πασά. Δέκα χρόνια αργότερα, το 1836, το ανοικοδόμησε ο Αρχιμανδρίτης Ιωαννίκιος Αγγελάτος. Ο μεγάλος Σταυρός που στήθηκε από τον Αείμνηστο Δήμαρχο Μεσολογγίου Χρήστο Ευαγγελάτο, πλησίον της Ιεράς Μονής, θυμίζει στους επερχόμενους την ανυπέρβλητη θυσία των Εξοδιτών. Στη συνέχεια επιστρέφουμε στην Αθήνα με ενδιάμεση στάση και στα ίδια σημεία που επιβιβαστήκαμε.

ΤΙΜΗ: 70,00€/άτομο σε δίκλινο ή τρίκλινο δωμάτιο με πρωινό

(Μονόκλινα περιορισμένα. Στις παραπάνω τιμές δεν περιλαμβάνεται ο φόρος διαμονής  του άρθρου 53 Ν. 4389/2016, ανά ημερήσια χρήση εκάστου δωματίου: Ξενοδοχείο 3*: 1,50€, ξενοδοχείο 4*: 3€, ξενοδοχείο 5*: 4€ και θα καταβάλλεται από τον πελάτη απευθείας στο εκάστοτε ξενοδοχείο

 

τηλ.κρατήσεων: 211-2130571 / 6988359000
Εmail: 
fourseasonsgreece.contact@gmail.com

 

Close Menu