ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΠΑΣΧΑ ΣΤΑ ΚΥΘΗΡΑ
4ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ

17 ΕΩΣ  20  ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020
ΜΟΝΟ ΜΕ 228 € ΚΑΤ’ ΑΤΟΜΟ ΜΕ ΗΜΙΔΙΑΤΡΟΦΗ

ΝΕΑΠΟΛΗ – ΔΙΑΚΟΦΤΙ – ΑΓΙΑ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ – ΑΓΙΑ ΠΕΛΑΓΙΑ
ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΥΡΤΙΔΙΩΤΙΣΣΑ – ΛΙΒΑΔΙ – ΚΑΨΑΛΙ – ΜΥΛΟΠΟΤΑΜΟΣ – ΠΟΤΑΜΟΣ

 

Μ. ΠAΡAΣΚΕΥΗ

Αναχώρηση το πρωί για Πελοπόννησο, στάση καθοδόν, άφιξη στο λιμάνι της Νεάπολης, όπου θα γευματίσουμε σε ένα από τα ταβερνάκια της περιοχής. Θα επιβιβαστούμε στο πλοίο για τα Κύθηρα (διάρκεια ταξιδιού 1 ώρα και 15΄). Αφού φτάσουμε στο Διακόφτι θα επισκεφτούμε πρώτα το μοναστήρι της Αγίας Μόνης, χτισμένο σε ένα από τα υψηλότερα βουνά του νησιού. Η εικόνα της Παναγίας βρέθηκε από κάποιον βοσκό το 1766 και έχει τη μορφή της Παναγίας στη μια όψη και από την άλλη την μορφή του Αγίου Γεωργίου. Άφιξη στο ξενοδοχείο μας στην Αγία Πελαγία, τακτοποίηση στα δωμάτια και το βράδυ παρακολούθηση της περιφοράς του Επιταφίου σε τοπική εκκλησία. Το νηστίσιμο δείπνο μας θα είναι σε ταβέρνα κοντά στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

Κύθηρα-Η Χώρα και το Κάστρο

Μ. ΣΑΒΒΑΤΟ

Μετά το πρωινό θα ξεκινήσουμε τον γύρο του νησιού. Θα περάσουμε τα Λογοθετιάνικα, για να φτάσουμε στο μοναστήρι της Παναγίας της Μυρτιδιώτισσας. Αποτελεί το θρησκευτικό κέντρο του νησιού και βρίσκεται στην μέση ενός γαλήνιου τοπίου, κοντά στην θάλασσα. Η ίδρυση της μονής αυτής οφείλεται στην ανεύρεση της εικόνας της Θεοτόκου μέσα σε μυρσίνες για αυτό ονομάστηκε Μυρτιδιώτισσα. Συνεχίζουμε για το χωριό Λιβάδι το οποίο είναι από τα μεγαλύτερα εμπορικά κέντρα των Κυθήρων. Στο κάτω Λιβάδι θα δούμε την μεγαλύτερη πέτρινη γέφυρα της Ελλάδας που χτίστηκε την εποχή της Αγγλοκρατίας. Συνεχίζουμε για την Χώρα με το βενετσιάνικο χρώμα, τα γραφικά δρομάκια και το Κάστρο που χτίστηκε το 1503 πάνω σε παλιότερο βυζαντινό φρούριο. Επίσκεψη στο κάστρο με θέα το γραφικό Καψάλι και τα Αντικύθηρα. Γεύμα στην ευρύτερη περιοχή. Σας προτείνουμε να αγοράσετε θυμαρίσιο μέλι, ντόπια παξιμάδια, οικολογικό λάδι, ξεροτήγανα, και αμυγδαλωτά. Συνεχίζουμε για το Καψάλι, εδώ ξεχωρίζει ο ναός του Αγίου Ιωάννη στο Γκρεμό, που σύμφωνα με την παράδοση εδώ ξεκίνησε την συγγραφή της Αποκάλυψης ο Άγιος Ιωάννης. Καταλήγουμε στον καταπράσινο Μυλοπόταμο, με τα τρεχούμενα νερά και τους καταρράκτες της Φόνισσας όπου μπορούμε να απολαύσουμε τον καφέ μας και το γλυκό μας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και το βράδυ θα παρακολουθήσουμε την Αναστάσιμη ακολουθία στο εκκλησάκι της Αγίας Πελαγίας, Αναστάσιμο δείπνο σε κοντινή ταβέρνα, διανυκτέρευση.

ΚΥΡΙΑΚΗ ΠΑΣΧΑ

Μετά το πρωινό χρόνος ελεύθερος μέχρι να απολαύσουμε το σουβλιστό αρνάκι και να χορέψουμε με την συνοδεία ζωντανής μουσικής. Το απόγευμα θα πάμε μια βόλτα στον Ποταμό, το Χωριό της Κυράς όπως το λέγανε κάποτε. Στην είσοδο του χωριού θα δούμε ακόμη μία εντυπωσιακή γέφυρα από την εποχή της Αγγλοκρατίας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, διανυκτέρευση.

ΔΕΥΤΕΡΑ

Μετά το πρωινό αναχωρούμε για το γραφικό λιμανάκι του Αβλέμονα, στάση για καφέ και γλυκό. Σε αυτή την θαλάσσια περιοχή βυθίστηκε ο «μέντωρ», το πλοίο που μετέφερε τα κλεμμένα μάρμαρα του Παρθενώνα από τον Λόρδο Έλγιν. Επιβίβαση στο ferry boat για Νεάπολη, όπου θα παραμείνουμε για γεύμα και μέσω Σπάρτης – Τρίπολης άφιξη στην Αθήνα.

ΤΙΜΗ: 228 €/ΑΤΟΜΟ ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ/ΤΡΙΚΛΙΝΟ

+63 € ΣΕ ΜΟΝΟΚΛΙΝΟ

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ: ΑΚΤΟΠΛΟΪΚΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ, ΗΜΙΔΙΑΤΡΟΦΗ (3 ΓΕΥΜΑΤΑ ΣΕ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ), ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΓΕΥΜΑ ΜΕ ΖΩΝΤΑΝΗ ΜΟΥΣΙΚΗ & ΨΗΣΙΜΟ ΑΡΝΙΩΝ

(Μονόκλινα περιορισμένα. Στις παραπάνω τιμές δεν περιλαμβάνεται ο φόρος διαμονής  του άρθρου 53 Ν. 4389/2016, ανά ημερήσια χρήση εκάστου δωματίου: Ξενοδοχείο 3*: 1,50€, ξενοδοχείο 4*: 3€, ξενοδοχείο 5*: 4€ και θα καταβάλλεται από τον πελάτη απευθείας στο εκάστοτε ξενοδοχείο

 

τηλ.κρατήσεων: 211-2130571 / 6988359000
Εmail: 
fourseasonsgreece.contact@gmail.com

Close Menu