ΠΑΣΧΑ ΣΤΟ ΜΕΤΣΟΒΟ
4ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ

14 ΕΩΣ 17 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2023
ΜΟΝΟ 238 € ΜΕ ΗΜΙΔΙΑΤΡΟΦΗ

ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ – ΜΕΤΕΩΡΑ – ΙΩΑΝΝΙΝΑ – ΣΑΜΑΡΙΝΑ – ΤΕΧΝΙΤΗ ΛΙΜΝΗ ΑΩΟΥ

 

1η ημέρα: M. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 14/4

Αναχώρηση από Αθήνα στις 08:15, στάση στην περιοχή του ΑΓΙΟΥ ΚΩΝ/ΝΟΥ και συνεχίζουμε για ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ, γεύμα προαιρετικά, ανάβαση στους Ιερούς βράχους των Μετεώρων, επίσκεψη της ΙΕΡΑΣ ΜΟΝΗΣ ΑΓΙΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΥ και συνεχίζουμε για το γραφικό ΜΕΤΣΟΒΟ, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο, παρακολούθηση της περιφοράς του Επιταφίου, διανυκτέρευση.

2η ημέρα: Μ.ΣΑΒΒΑΤΟ 15/4

Πρωινό και διασχίζουμε τον ορεινό όγκο της Πίνδου, για να συναντήσουμε ένα από τα μεγαλύτερα πέτρινα γεφύρια της Μακεδονίας, κοντά στο χωριό Τρίκωμο του νομού Γρεβενών, το τρίτοξο γεφύρι του ΑΖΙΖ -ΑΓΑ. Το εντυπωσιακό μεγαλόπρεπο αυτό πέτρινο οικοδόμημα διαθέτει το μεγαλύτερο τόξο σε άνοιγμα από τα σωζόμενα γεφύρια της Μακεδονίας, που φθάνει τα 15 μέτρα και συνολικό μήκος τα 70 μέτρα. Κτίστηκε επί τουρκοκρατίας και χρηματοδοτήθηκε από τον Αζίζ-Αγά. Λίγο αργότερα θα καταλήξουμε στην ξακουστή ΣΑΜΑΡΙΝΑ, ένα πασίγνωστο χωριό, χτισμένο στο Σμόλικα σε ύψος 1.550 μ. περίπου, μέσα σε ένα τοπίο ανεπανάληπτης ομορφιάς. Παραμονή, επίσκεψη, γεύμα προαιρετικά και επιστροφή στο Μέτσοβο. Το βράδυ σε μια κατανυκτική ατμόσφαιρα θα παρακολουθήσουμε την Αναστάσιμη ακολουθία και αμέσως μετά Αναστάσιμο δείπνο με παραδοσιακές Μετσοβίτικες συνταγές, διανυκτέρευση.

ΠΑΣΧΑ ΣΤΟ ΜΕΤΣΟΒΟ, 4 ΗΜΕΡΕΣ

3η ημέρα: ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ 16/4

Πρωινό και η Πασχαλινή μας μέρα, γιορτινή και συναρπαστική. Θα επισκεφθούμε τη λίμνη του Αώου τη μεγαλύτερη τεχνητή λίμνη της Ελλάδος, που κατασκευάστηκε το 1987, με επτά φράγματα που έχουν γίνει για την ύδρευση και ηλεκτροδότηση των γύρω περιοχών. Βρίσκεται 20 χλμ. βορειοανατολικά του Μετσόβου σε υψόμετρο 1.350 μέτρων, ανάμεσα σε 2 εθνικά πάρκα, της Βάλια Κάλντα και του Βίκου -Αώου. Είναι ένα πανέμορφο καταπράσινο τοπίο με πολλά νησάκια στο εσωτερικό της λίμνης, με πλούσια χλωρίδα και πανίδα. Αμέσως μετά επιστρέφουμε στο Μέτσοβο για να απολαύσουμε το πλούσιο παραδοσιακό Πασχαλινό γεύμα, σε μια από τις πιο γνωστές ταβέρνες του Μετσόβου. Χρόνος ελεύθερος, διανυκτέρευση.

4η ημέρα: ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ 17/3

Πρωινό και γνωριμία με την πόλη των Ιωαννίνων και το γραφικό νησάκι. Θα φθάσουμε στη λίμνη Παμβώτιδα όπου με τουριστικό πλοιάριο (έξοδα ατομικά ) θα επισκεφθούμε το όμορφο νησάκι, που φιλοξενεί και το ΣΠΙΤΙ – ΜΟΥΣΕΙΟ του ΑΛΗ ΠΑΣΑ. Αμέσως μετά πορεία επιστροφής για Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις, άφιξη το βράδυ.

Τιμή

Σε δίκλινα δωμάτια: 238 €
1ο/2ο παιδί ως 12 ετών: 215 €
3o άτομο (ενήλικας): 220 €
Επιβάρυνση Μονόκλινου: 105 €

Περιλαμβάνονται:

 • Εκδρομές – περιηγήσεις με κλιματιζόμενο πούλμαν.
 • Διαμονή, (3) διανυκτερεύσεις, στο ξενοδοχείο APOLLON στο ΜΕΤΣΟΒΟ.
 • Tρία πρωινά σε μπουφέ.
 • Δείπνο με νηστίσιμα τη Μ.ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ. Αναστάσιμο δείπνο το Μ. ΣΑΒΒΑΤΟ.
 • Εορταστικό παραδοσιακό Πασχαλινό γεύμα την ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ.
 • Αρχηγός – συνοδός.
 • Φ.Π.Α.
 • Φόρος διαμονής.

*Πατήστε εδώ για να δείτε τις κριτικές για το ξενοδοχείο 

Δεν περιλαμβάνονται:

 • Ότι αναφέρεται ως προαιρετικό

 

Φόρμα ενδιαφέροντος - Πατήστε εδώ

  τηλ.κρατήσεων: 211-2130571 / 6988359000
  Εmail:
  info@fourseasonsgreece.gr