ΡΟΥΜΑΝΙΑ – ΚΑΡΠΑΘΙΑ
ΟΔΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ – 6
ΗΜΕΡΕΣ

ΜΟΝΟ ΑΠΟ 345 € ΚΑΤ’ ΑΤΟΜΟ ΜΕ ΗΜΙΔΙΑΤΡΟΦΗ

ΣΟΦΙΑ – ΣΑΝΤΑΝΣΚΙ ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΠΛΕΒΕΝ – ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ
ΣΙΝΑΙΑ – ΚΑΡΠΑΘΙΑ – ΚΑΣΤΡΟ ΔΡΑΚΟΥΛΑ – ΜΠΡΑΣΟΦ

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
22, 29/12 & 03/01

 

1ή μέρα: ΑΘΗΝΑ- ΣΟΦΙΑ

Αναχώρηση στις 6.00π.μ. από Πειραιά και 06:20 από Αθήνα για Λαμία (ΕΟ) στάση και συνεχίζουμε για Λάρισα(ΕΟ) γεύμα ,προσπερνάμε τη συμπρωτεύουσα για να φθάσουμε το απόγευμα στο συνοριακό σταθμό του Προμαχώνα. Μετά τον απαραίτητο έλεγχο εισερχόμαστε στη βουλγαρική επικράτεια και κατευθυνόμαστε προς την πρωτεούσα της χώρας ,την ιστορική πόλη της Σόφιας.Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και ελεύθερος χρόνος για μια πρώτη βόλτα στο κέντρο της πόλης με τον μοντέρνο πεζόδρομο της Βίτοσα και τα πολυτελη καταστήματα και εστιατόρια. Δείπνο, διανυκτέρευση.

2ή μέρα: ΣΟΦΙΑ – ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ

Πρωινό και μια ενδιαφέρουσα διαδρομή θα μας φέρει στο βόρειο τμήμα της χώρας και τον συνοριακό σταθμό του Ρούσε που βρίσκεται χτισμένος στο σημείο που ο επιβλητικός Δούναβης αποτελεί σημείο συνάντησης Βουλγαρίας και Ρουμανίας.Περνώντας τα σύνορα οδεύουμε προς τη ρουμανική πρωτεύουσα και φτάνοντας θα έχουμε μια πρώτη γνωριμία με το φημισμένο ιστορικό της κέντρο με τα επιβλητικά κτίρια τα φημισμένα παλάτια και τα πλατιά βουλεβάρτα τα οποία όχι άδικα τις απέδωσαν το χαρακτηρισμό ως το Παρίσι των Βαλκανίων .Στον ελεύθερο χρόνο μας θα γνωρίσουμε τα σύγχρονα εμπορικά κέντρα της πόλης με τα φημισμένα τοπικά προιόντα όπως τα παραδοσιακά κρύσταλλα,τα ξακουστά κρασια και τις διάσημες κρέμες Aslan.Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.Δείπνο. Διανυκτέρευση.

ΡΟΥΜΑΝΙΑ - ΚΑΡΠΑΘΙΑ

3ή μέρα: ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ

Μετά το πρωινό μας θα γνωρίσουμε καλύτερα τη πόλη κατά τη διάρκεια της ξενάγησης μας όπου θα επισκεφτούμε αρχικά το Μουσείο του χωριού το οποίο αποτελεί πιστή απεικόνιση της ζωής στην ύπαιθρο της χώρας και πληροφορεί τον επισκέπτη για την αγροτική αρχιτεκτονική αλλά και τα είδη λαικής τέχνης που αναπτύχθηκαν διαχρονικά στη ρουμανική επαρχία.Συνεχίζοντας θα περάσουμε από το σήμα κατατεθέν της πόλης το σπίτι του λαού (Παλάτι Τσαουσέσκου) σημερινό κοινοβούλιο κατόπιν από την Αψίδα του Θριάμβου ,το Μνημείο των Αεροπόρων αλλά και σημεία ενδεικτικά της ελληνικής παρουσίας στη πόλη οπως το Πατριαρχείο και η ελληνική Εκκλησία με την προτομή του Ρήγα Φεραίου .Το μεσημέρι ελεύθερος χρόνος όπου μπορειτε να επισκεφτειτε την παλιά πόλη Λιπσκάνι γνωστή για τη πλούσια και πολύχρωμη αγορά της .Επιστροφή στο ξενοδοχείο ,δείπνο.Το βράδυ για όσους επιθυμούν προαιρετικό ρεβεγιόν.Διανυκτέρευση.

4ή μέρα: ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ-ΣΙΝΑΪΑ –ΚΑΡΠΑΘΙΑ-ΚΑΣΤΡΟ ΔΡΑΚΟΥΛΑ-ΜΠΡΑΣΟΦ

Πρόγευμα και σήμερα η μέρα μας είναι αφιερωμένη στους θρύλους και τις παραδοσείς αυτης της χώρας.Πρώτος μας σταθμός η Σινάϊα γνωστή και ως Διαμάντι των Καρπαθίων» καθώς αποτελούσε κάποτε έναν από τους αγαπημένους προορισμούς της υψηλής κοινωνίας της Ρουμανίας με το εκπληκτικό κάστρο Πέλες να ξεχωρίζει. Συνεχίζουμε με το χωριό Μπραν όπου βρίσκεται ο περίφημος Πύργος του Κόμη Δράκουλα. Χτίστηκε από τους Σάξονες για να προστατεύει το πέρασμα προς τα Καρπάθια από τις επιθέσεις των Τούρκων, αλλά στους χώρους του φιγουράρουν αντικείμενα και φωτογραφίες της βασιλικής οικογένειας. Το κάστρο έγινε γνωστό παγκοσμίως χάρη στον Μπραν Στόκερ, ο οποίος το 1897 έγραψε μια ιστορία τρόμου με ήρωα τον Δράκουλα. Στα υπαίθρια μαγαζάκια της περιοχής, θα βρείτε κρασιά με θέμα τον Δράκουλα, μάσκες, μπλούζες, φυλαχτά, χειροποίητες κατασκευές κλπ. Στη συνέχεια περνώντας από το αγαπημένο χειμερινό θέρετρο των Ρουμάνων, την Ποιάνα Μπρασόβ, θα φτάσουμε σε μια από τις πιο ενδιαφέρουσες πόλεις της Ρουμανίας, την πόλη Μπρασόφ. Στην παραμυθένια αυτή μεσαιωνική πόλη που περιβάλλεται από καταπράσινους λόφους θα δούμε την Μαύρη Εκκλησία που είναι η μεγαλύτερη γοτθική εκκλησία στη Ρουμανία.Ελεύθερος χρόνος στη πόλη και επιστροφή αργά το απόγευμα στο Βουκουρέστι.Δείπνο. Διανυκτέρευση.

ΡΟΥΜΑΝΙΑ - ΚΑΡΠΑΘΙΑ

5ή μέρα: ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ- ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΠΛΕΒΕΝ-ΣΟΦΙΑ

Πρόγευμα νωρίς το πρωί και ξεκινάμε με αρχικο προορισμό την ιστορική πόλη Πλέβεν γνωστή για την ομώνυμη μάχη του Ρωσοτουρκικού πολέμου η οποία αναπαρίσταται πιστά στο μοναδικό Πανόραμα του Πλέβεν, που δημιουργήθηκε μετά (και θεωρείται μεγαλύτερο από) το Πανόραμα του Μποροντινό στη Ρωσία με την ευκαιρία της εκατοστής επετείου της Πολιορκίας της Πλέβνας.Κατόπιν άφιξη στη βουλγαρική πρωτεύουσα και ξεκινάμε τη περιήγηση μας με σημαντικά αξιοθέατα όπως ο καθεδρικός ναός του Αλεξάνδρου Νέφσκι, το Εθνικό θέατρο, το Πανεπιστήμιο, το τζαμί Μπάνια, την Άσβεστη Φλόγα του Άγνωστου Στρατιώτη και τον Ναό της Αγίας Σοφίας, τη Ροτόντα του Αγίου Δημητρίου, το μουσείο Φυσικής Ιστορίας και το Ναό του Αγίου Νικολάου (Ρωσική εκκλησία). Γεύμα και χρόνος ελεύθερος για τις αγορές σας στο εμπορικό κέντρο.Το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο μας.Δείπνο, διανυκτέρευση.

6ή μέρα: ΣΟΦΙΑ-ΣΑΝΤΑΝΣΚΙ-ΑΘΗΝΑ

Μετά το πρωινό αναχώρηση για σύντομη επίσκεψη στη λουτρόπολη Σαντάνσκι η οποία θεωρείται και γενέτειρα του Σπάρτακου. Σύντομη περιήγηση στο κέντρο της πόλης που σήμερα φημίζεται για τις ιαματικές πηγές τα νερά των οποίων χρησιμοποιούνται στην θεραπεία διαφόρων παθήσεων.Αμέσως μετά αναχώρηση για Αθήνα με στάση στο συνοριακό σταθμό του Προμαχώνα για τον απαραίτητο έλεγχο. Από τη γνωστή πλέον διαδρομή και παρακάμπτοντας τη συμπρωτεύουσα στη περιοχή της Λάρισας(ΕΟ) θα έχουμε στάση για γεύμα και από εκεί με μια ενδιάμεση στάση στη Λαμία(ΕΟ) θα επιστρέψουμε σε Αθήνα/Πειραιά.

Αναχώρηση 22/12 & 03/01

Τιμή : 345 €  κατ άτομο σε δίκλινο δωμάτιο
Τιμή : 470 € μονόκλινο

Αναχώρηση 29/12

Τιμή : 375 €  κατ άτομο σε δίκλινο δωμάτιο
Τιμή : 495 € μονόκλινο

Περιλαμβάνονται

  • Μετάβαση και επιστροφή με πολυτελές πούλμαν
  • 5 διανυκτερεύσεις  σε ξενοδοχεία  4*
  • Ημιδιατροφή (5 πρωινά και 5 δείπνα)
  • Περιηγήσεις/ξεναγήσεις βάσει προγράμματος
  • αρχηγός συνοδός
  • ΦΠΑ & Ασφάλεια αστικής ευθύνης

Δεν περιλαμβάνονται

  • Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους.
  • Ό,τι δεν αναγράφεται ρητά στο πρόγραμμα και τις παροχές του, ή αναφέρεται ως προτεινόμενο ή προαιρετικό.
  • Φόροι διαμονής στα ξενοδοχεία, check point πόλεων και διελεύσεις (35€)

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:

  • Απαραίτητη ταυτότητα νέου τύπου ή διαβατήριο.

 

Πληροφορίες – Κρατήσεις τηλ. : 211-2130571 / 6988359000
Εmail: info@fourseasonsgreece.gr