ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ – ΛΗΜΝΟΣ
7ΗΜΕΡΗ  ΕΚΔΡΟΜΗ

24 ΕΩΣ 30 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2022
ΜΟΝΟ 370 € ΜΕ ΠΡΩΙΝΟ

 

1η ημέρα : Αθήνα – Κομοτηνή

Αναχώρηση 07:00 π.μ. από Πειραιά και 07:20 από Αθηνά και στη συνέχεια μέσω μέσω Παθε και Εγνατίας Οδού κάνοντας τις απαραίτητες ενδιάμεσες στάσεις για καφέ και φαγητό φθάνουμε το απόγευμα στην Κομοτηνή.Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, διανυκτέρευση.

2η ημέρα: Κομοτηνή – Αλεξανδρούπολη – Σαμοθράκη

Mετα το πρωϊνό σύντομη περιήγηση στην ακριτική πόλη με το χαρακτηριστικό Ηρώο της που δεσπόζει στο Δημοτικό πάρκο αλλά και τον επβλητικό πύργο του ρολογιού και ύστερα αναχώρηση για την παραλιακή Αλεξανδρούπολη,επιβίβαση στο φέρι το οποίο μετά απο περίπου 2 ώρες θα μας φέρει στην όμορφη Σαμοθράκη και το λιμάνι της Καμαριώτισσας.Ξεκινάμε την περιήγηση μας με επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο της Παλαιόπολης και το Ιερό των Μεγάλων Θεών, γνωστό στην αρχαία Ελλάδα απο τα περίφημα Καβείρια Μυστήρια αλλά και το χώρο όπου βρέθηκε το γνωστό σε όλο τον κόσμο άγαλμα της Νίκης της Σαμοθράκης το οποίο σήμερα κοσμεί το μουσείο του Λούβρου. Εν συνεχεία για την ξακουστή Βάθρα του Φονιά,την πιο γνωστή από τις 100 βάθρες του νησιού την οποία θα προσεγγίσουμε μέσα απο μια φανταστική διαδρομή μίας περίπου ώρας μέσα στο ομώνυμο φαράγγι η οποία θα μας οδηγήσει στον φημισμένο καταρράκτη της και την γαλαζοπράσινη λίμνη που σχηματίζει και αποτελεί μοναδικη ευκαιρία για μια αξέχαστη βουτιά στα κρυστάλλινα νερά της.Προαιρετικό γεύμα σε ταβέρνα της περιοχής όπου θα μπορέσουμε να δοκιμασουμε το φημισμένο Σαμοθρακιώτικο κατσικάκι στην σούβλα.Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας και το βράδυ σας προτείνουμε μια βόλτα στον πανοραμικό Προφητή Ηλία, ένα γραφικό χωριό γνωστό για το μοναδικό ηλιοβασίλεμα του και την απεριόριστη θέα στα γύρω νησιά της Ίμβρου και Θάσου.Διανυκτέρευση.

ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ - ΛΗΜΝΟΣ

3η ημέρα: Σαμοθράκη

Μετά το πρωινό μας θα αναχωρήσουμε για την ιστορική Χώρα του νησιού η οποία χτίστηκε στην πλαγιά του όρους Σάος σε επιλεγμένη τοποθεσία “κρυμμένη” απο τα εχθρικά βλέμματα των πειρατών και ειναι απλωμένη γύρω απο τα στενά σοκκάκια του Γενουάτικου κάστρου των Γκατελούζι .Εκεί όπου σήμερα βρίσκονται τα μαγαζιά με τα τοπικά σουβενίρ και τα όμορφα καφέ που γύρω απο τον ίσκιο του μεγάλου πλατάνου σερβίρουν τα παραδοσιακά γλυκίσματα με τα εύφανταστα ονοματα που προκαλούν τον επισκέπτη να τα δοκιμάσει όπως το διάσημο πια «Πίσσα και πούπουλα».Συνεχίζουμε για τα Θερμά και το κέντρο του χωριού ,αφετηρία της πεζοπορία μας για μισή περίπου ώρα προς τη Βάθρα της Γριάς όπου θα έχουμε χρόνο για μια βουτιά σε ένα ειδυλλιακό περιβάλλον με γάργαρα νερά ,αιωνόβια πλατάνια και αλεπάλληλες βάθρες ενώ για όσους προτιμούν την θάλασσα θα συνεχίσουμε για την παραλία του χωριού που είναι και η μοναδική οργανωμένη στο νησί με beach bar και ψαροταβέρνα. Επιστροφή το βράδυ στο ξενοδοχείο ,διανυκτέρευση.

4η ημέρα: Σαμοθράκη-Λήμνος

Μετά το πρωινό μας μια τελευταία βόλτα στο νησί και στη συνέχεια επιβιβαζόμαστε στο φέρι για την όμορφη Λήμνο.Άφιξη στο νησί του Ηφαίστου και το λιμάνι της Μύρινας που είναι η πρωτεύουσα του νησιού και μια απο τις ομορφότερες και πιο ιστορικές νησιωτικές πολιτείες .Οι ρίζες της χρονολογούνται στην εποχή του χαλκού και στοιχεία απο το παρελθόν της μπορούμε να δούμε στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Λήμνου που περιλαμβάνει ευρήματα όλων των ανασκαμένων αρχαίων θέσεων μεταξύ των οποίων και τα περίφημα πήλινα αγαλμάτια των Σειρήνων και των Σφιγγών τα οποία αποτελούν πολιτισμικό θυσαυρό του νησιού.Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας και στη συνέχεια χρόνος ελεύθερος για μπάνιο και γεύμα.Το απόγευμα βόλτα στο επιβλητικό κάστρο της Μύρινας το οποίο κτίστηκε από τους Βενετούς σε πανοραμική τοποθεσία προκειμένου να ελέγχει την είσοδο των Δαρδανελίων ενώ για αργότερα σας προτείνουμε να πιείτε το ποτό σας με θέα ένα υπέροχο ηλιοβασίλεμα στον Ρωμαίικο γιαλό. Διανυκτέρευση.

ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ - ΛΗΜΝΟΣ

5η ημέρα: Λήμνος

Ξεκινάμε την περιήγηση μας με πρώτο σταθμό το χωριό Κότσινας, μια περιοχή με πλούσια ιστορία. Θα επισκεφθούμε την εκκλησία της Ζωοδόχου Πηγής και το Άγαλμα της θρυλικής κόρης της Λήμνου, της Μαρούλας. Κατόπιν για τον αρχαιολογικό χώρο της Ηφαιστείας που εθεωρείτο η δεύτερη σημαντικότερη πόλη της Λήμνου, μετά τη Μύρινα. Κατοικήθηκε από το 1000 π.Χ. ως τον 11ο αι. μ. Χ, όταν το λιμάνι της υπέκυψε σε φυσική καταστροφή, με αποτέλεσμα να εγκαταλειφθεί. Προστάτης της πόλης ήταν ο θεός Ήφαιστος, στον οποίο οφείλει το όνομά της.Ο δρόμος θα μας οδηγήσει στην συνέχεια στον Ιερό χώρο των Καβείρων και την σπηλιά του Φιλοκτήτη που βρίσκονται στο ακρωτήριο Χλόη απέναντι από το Καβείριο της Σαμοθράκης. Επόμενη στάση στο χωριό Κοντοπούλι, ένα από τα πιο ζωντανά χωριά του νησιού για να επισκεφθούµε το Εργαστήρι Αγγειοπλαστικής όπως και ένα παραδοσιακό αποστακτήριο «λακαριό» οπού θᾳ έχουµε την ευκαιρία να δοκιµάσουµε ντόπιο ούζο και ρακί σε συνδυασμό µε ντόπια µεζεδάκια ενώ παράλληλα θα µας συντροφεύει ένα βιντέο που θᾳ προβάλλει όλη τη διαδικασία παραγωγής. Συνεχίζοντας το οδοιπορικό μας στο νοτιοανατολικό τμήμα του νησίού θα επισκεφθούμε τον σημαντικό αρχαιολογικό χώρο της Πολιόχνης, ο οποίος θεωρείται ο πρώτος οργανωμένος οικισμός σε ολόκληρη την Ευρώπη και ο αρχαιότερος νεολιθικός οικισμός στο Αιγαίο. Κατόπιν για το γραφικό χωριό του Μούδρου που αποτελεί σπουδαίο θαλάσσιο βιότοπο μεγάλης οικολογικής σημασίας και από εκεί θα κατευθύνθουμε στην εκτενή αμμώδη παραλία του Εβγάτη όπου θα έχουμε χρόνο για μπάνιο και γεύμα. Το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχειο μας. Διανυκτέρευσ

6η ημέρα: Λήμνος

Μετα το πρωινο θα έχουμε την ευκαιρια να δοκιμάσουμε τοπικά προιόντα Λήμνου καθώς και τα τοπικά γλυκίσματα σε ένα από τα πιο γνωστά εργαστήρια του νησιού και στη συνέχεια θα κατευθυνθούμε σε τοπικό οινοποιείο όπου θα έχουμε την ευκαιρία να μάθουμε για την μακρόχρονη οινοποιητική παράδοση του νησιού αλλά και να δοκιμάσουμε τα περίφημα κρασιά της Λήμνου γνωστά για το ιδιαίτερο χρώμα τους και την μοναδική γεύση τους. Συνεχίζουμε για μια διαδρομή στα καλα φυλαγμένα “μυστικά“ της Λήμνου ξεκινώντας με την Παναγία Κακαβιώτισσα, την μοναδική εκκλησιά στον κόσμο χωρίς σκεπή, χτισμένη κάτω από μια σπηλιά είναι επισκέψιμη μεσα απο μια εντυπωσιακή βόλτα 1200 μέτρων ανάμεσα σε εικόνες ηφαιστειακών πετρωμάτων και σπάνιους γεωλογικούς σχηματισμούς παίρνει το όνομα της από το βουνό Κάκαβο και εκτιμάται ότι χτίστηκε τον 14όαι. από ερημίτες μοναχούς και εξακολουθεί να αποτελεί μέχρι σήμερα ένα σημείο απόλυτης ησυχίας και μοναδικής αισθητικής με εντυπωσιακή θέα προς τον κόλπο του Μούδρου. Ύστερα για το όμορφο χωριό Πορτιανού όπου θα επισκεφθούμε το μοναδικό και σπουδαίο Λαογραφικό Μουσείο και την νεοκλασική οικία όπου διέμεινε ο Churchill. Συνεχίζοντας την περιήγησή μας φθάνουμε στο βορειοδυτικό μυχό του κόλπου του Μούδρου όπου είναι κτισμένη η Νέα Κούταλη και φιλοξενεί ένα σημαντικό Μουσείο Ναυτικής Παράδοσης καθώς και μια ιδιωτική έκθεση φυσικών σπόγγων και ένα εργαστήριο κεραμικής τέχνης. Στη συνέχεια θα κατευθυνθούμε βόρεια του νησιού προς Αμμοθίνες, την «Σαχάρα» της Ευρώπης όπου βρίσκονται συγκεντρωμένοι λόφοι από λεπτή άμμο και λίγα σκόρπια φρύγανα που μεταφέρουν τη γοητεία της ερήμου στο βόρειο Αιγαίο. Απλώνονται σε μια έκταση περίπου 70 στρεμμάτων στην περιοχή Γομάτι, και δημιουργούν ένα εντυπωσιακό τοπίο μοναδικό στο είδος του. Προς το μεσημέρι θα βρεθούμε στην παραλία Πλατύ όπου θα έχουμε παραμονή για μπάνιο και γεύμα. Το απόγευμα επιστροφή στην Μύρινα και χρόνος ελεύθερος για μια τελευταία βραδυνή βόλτα στη φωτισμένη πόλη.Διανυκτέρευση

7η ημέρα: Λαυριο -Αθήνα

Μετά το πρωινό μας ελεύθερος χρόνος για μια αποχαιρετιστήρια βουτιά ή κάποιες αναμνηστικές αγορές και το μεσημέρι επιβίβαση στο φέρι και αναχώρηση στς 14:15 για το ταξίδι της επιστροφής προς Λαύριο.Άφιξη στο λιμάνι 23:15 και απο εκεί αναχώρηση για Αθήνα και Πειραιά.

Τιμή

370 €  κατ ατομο στο δικλινο   δωμάτιο
470 €  μονόκλινο

 • Μετάβαση και επιστροφή με πολυτελές πούλμαν
 • Εισιτήρια πλοίων Αλεξανδρούπολη – Σαμοθράκη ,Σαμοθράκη-Λήμνο,Λήμνο-Λαύριο σε οικονομική θέση
 • 1 διανυκτέρευση με πρωινό στο ξενοδοχείο Chris & Eve 4* στην Κομοτηνή
 • 2 διανυκτερεύσεις με πρωινό στο ξενοδοχείο Aeolos 3* στην Σαμοθράκη
 • 3 διανυκτερεύσεις με πρωινό στο ξενοδοχείο Diamantidis 4* στη Λήμνο
 • Φόρος διαμονής (άρθρο 53 – v.4389/16)
 • Αρχηγός/συνοδός
 • Ασφάλεια αστικής & επαγγελματικής ευθύνης, ΦΠΑ

Δεν περιλαμβάνονται:

 • Ποτά στα γεύματα και φιλοδωρήματα
 • Ότι δεν αναγράφεται στο παραπάνω πρόγραμμα ή αναφέρεται ως προαιρετικό.
 • Είσοδοι σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους.

 

Φόρμα ενδιαφέροντος - Πατήστε εδώ

  τηλ.κρατήσεων: 211-2130571 / 6988359000
  Εmail:
  info@fourseasonsgreece.gr