ΑΠΟΔΡΑΣΗ ΣΕ ΓΙΑΝΝΕΝΑ – ΖΑΓΟΡΟΧΩΡΙΑ
3ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ

05 ΕΩΣ 07 ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΜΟΝΟ  180 € ΜΕ ΗΜΙΔΙΑΤΡΟΦΗ
ΣΤΟ GRAND SERAI CONGRESS & SPA 5*

ΜΕΤΣΟΒΟ – ΚΟΝΙΤΣΑ – ΜΟΝΗ ΜΟΛΥΒΔΟΣΚΕΠΑΣΤΗ
ΜΟΝΟΔΕΝΔΡΙ – ΧΑΡΑΔΡΑ ΒΙΚΟΥ – ΚΑΛΠΑΚΙ – ΝΗΣΑΚΙ

 

1η ημέρα:

Αναχώρηση το πρωί στις 7.00′ και με μία στάση καθ’ οδόν, φτάνουμε στην κρεμαστή γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου. Περνώντας την και μέσω Ιονίας οδού, φτάνουμε στο παραλιακό Μενίδι, όπου θα παραμείνουμε για φαγητό (προαιρετικά). Στη συνέχεια, προσπερνώντας την Άρτα, φτάνουμε στο Μπιζάνι Ιωαννίνων, όπου βρίσκεται το Μουσείο Κέρινων ομοιωμάτων Παύλου Βρέλλη.  Θα επισκεφτούμε το πολύ ενδιαφέρον Μουσείο με έξοδα ατομικά.

Θα καταλήξουμε στα Ιωάννινα, για να τακτοποιηθούμε στα δωμάτιά μας, στο πολυτελές ξενοδοχείο, στο κέντρο της πόλης, που θα μας φιλοξενήσει για το τριήμερό μας. Θα έχουμε ελεύθερο χρόνο, για μια πρώτη βόλτα στα πανέμορφα Γιάννενα. Ακολουθεί δείπνο στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση (όσοι βέβαια επιθυμούν, μπορούν να επωφεληθούν από μια βραδινή έξοδο, μετά το δείπνο).

ΑΠΟΔΡΑΣΗ ΣΕ ΓΙΑΝΝΕΝΑ - ΖΑΓΟΡΟΧΩΡΙΑ

2η ημέρα:

Μετά το πρωινό μας, αναχώρηση για Καλπάκι και επίσκεψη στο πολεμικό Μουσείο. Η διαδρομή μας συνεχίζεται για την όμορφη Κόνιτσα, όπου θα έχουμε στάση. Η επόμενη επίσκεψή μας, θα είναι στη Μονή Μολυβδοσκέπαστη  και συνεχίζουμε για το κεντρικό Ζαγόρι. Μέσω των Άνω Πεδινών, θα καταλήξουμε στο Μονοδένδρι, χαρακτηριστικό χωριό του Ζαγορίου, με τα πέτρινα σπίτια του, κτισμένα με την παραδοσιακή Ζαρορίτικη αρχιτεκτονική.

Στο Μονοδένδρι, θα παραμείνουμε για φαγητό και φυσικά για να εκμεταλευτούμε την ευκαρία, με μια μικρή πεζοπορία, να φτάσουμε στο εκκλησάκι της  Αγίας Παρασκευής. Από τον μικρό εξώστη της, μας περιμένει ένα θέαμα που κόβει την ανάσα, κοιτάζοντας το συγκλονιστικό φαράγγι του Βίκου.  Νωρίς το απόγευμα, επιστροφή στα Ιωάννινα και προαιρετικά, θα επισκεφθούμε το νησάκι της λίμνης Παμβώτιδας.

Το νησάκι περιβάλλεται από οκτώ Μοναστηριακά συγκροτήματα. Εμείς θα επισκεφτούμε το πιο σημαντικό τη Μονή του Αγίου Παντελεήμονα, όπου στα κελιά του σώζονται οι τρύπες από τις σφαίρες που ρίχτηκαν εναντίον του Αλί Πασά και τον θανάτωσαν. Θα περπατήσουμε στα γραφικά δρομάκια με τα εξαίρετα δείγματα λαϊκής τέχνης και τα παραδοσιακά γιαννιώτικα γλυκά απ’ όπου θα μπορέσουμε να ψωνίσουμε. Το υπόλοιπο της ημέρας ελεύθερο για βόλτα στην πόλη. Ακολουθεί δείπνο στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση (όσοι βέβαια επιθυμούν, μπορούν να επωφεληθούν από μια βραδινή έξοδο, μετά το δείπνο).

3η ημέρα:

Μετά το πρωινό, μία ακόμα όμορφη διαδρομή, μας οδηγεί για την πρώτη στάση – γνωριμία μας, στο γραφικό Μέτσοβο, χτισμένο σε υψόμετρο 1150μ. στην οροσειρά της Πίνδου. Μοναδικής αρχιτεκτονικής κτίρια από πέτρα και ξύλο, με την παραδοσιακή Μετσοβίτικη αρχιτεκτονική, γραφικά σοκάκια, αξιοθέατα όπως το Αρχοντικό του Τοσίτσα, η πινακοθήκη  Αβέρωφ, κ.ά, αλλά και τα μοναδικά προϊόντα παραγωγής τους, κάνουν το Μέτσοβο έναν από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς της χώρας μας.   Στην συνέχεια, με στάση καθ’ οδόν στην Καλαμπάκα για φαγητό, επιστέφουμε στην Αθήνα και τα σημεία στα οποία επιβιβαστήκαμε.

Τιμή : 180 €  κατ άτομο σε δίκλινο δωμάτιο

Περιλαμβάνονται:

  • Μετάβαση και επιστροφή με πολυτελές πούλμαν
  • Η διαμονή στο ξενοδοχείο GRAND SERAI CONGRESS & SPA  5* στο κέντρο της πόλης
  • Τα 2 πρωινά σε μπουφέ
  • Τα 2 δείπνα σε μπουφέ
  • Αρχηγός/Συνοδός εκδρομής
  • Το τέλος ανθεκτικότητας στην κλιματική κρίση (άρθρο30 – v.5073/2023) για το ξενοδοχείο
  • Ασφαλιστική Κάλυψη Αστικής Ευθύνης Ταξιδιωτικών Πρακτόρων
  • Φ.Π.Α.

*Πατήστε εδώ για να δείτε τις κριτικές για το ξενοδοχείο 

 

Φόρμα ενδιαφέροντος - Πατήστε εδώ

    τηλ.κρατήσεων: 211-2130571 / 6988359000
    Εmail:
    info@fourseasonsgreece.gr