ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ – ΚΑΡΠΑΘΙΑ
ΟΔΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ – 6
ΗΜΕΡΕΣ

ΜΟΝΟ 395 € ΚΑΤ’ ΑΤΟΜΟ ΜΕ ΗΜΙΔΙΑΤΡΟΦΗ

ΣΟΦΙΑ – ΒΕΛΙΚΟ ΤΑΡΝΟΒΟ – ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ – ΣΙΝΑΪΑ – ΠΑΛΑΤΙ ΠΕΛΕΣ
ΚΑΣΤΡΟ ΜΠΡΑΝ (ΠΥΡΓΟΣ ΔΡΑΚΟΥΛΑ) – ΜΠΡΑΣΟΒ – ΣΑΝΤΑΝΣΚΙ

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
02 ΜΑΪΟΥ & 01, 21 ΙΟΥΝΙΟΥ 2024

 

1ή μέρα: Αθήνα – Σόφια

Αναχώρηση από Αθήνα στις 06:30΄ για τον συνοριακό σταθμό του Προμαχώνα με ενδιάμεσες στάσεις. Διέλευση των συνόρων και συνεχίζουμε για Σόφια. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

2ή μέρα: Σόφια – Βουκουρέστι

Σύντομη περιήγηση στην πρωτεύουσα της Βουλγαρίας και αναχώρηση για Βουκουρέστι. ‘Αφιξη, το απόγευμα, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο και χρόνος ελεύθερος για τους πρώτους περιπάτους στη φωτισμένη πόλη. Διανυκτέρευση.

ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ - ΚΑΡΠΑΘΙΑ

3ή μέρα: Βουκουρέστι, Ξενάγηση

Κατά τη διάρκεια της πανοραμικής μας ξενάγησης θα δούμε μεταξύ άλλων το “Παλάτι της ‘Ανοιξης” – το πολυτελέστατο ανάκτορο στο οποίο διέμεινε η οικογένεια Τσαουσέσκου – το μοναδικό στο είδος του Μουσείο του Χωριού, καθώς και το Palatul Parlamentului – πρώην “Σπίτι του Λαού” και νυν Κοινοβούλιο, κτισμένο από τον Τσαουσέσκου (το δεύτερο μεγαλύτερο δημόσιο κτίριο στον κόσμο, μετά το Πεντάγωνο των ΗΠΑ). Θα δούμε επίσης το Αντενέουμ, το πιο φημισμένο μέγαρο μουσικής της χώρας, την Αψίδα του Θριάμβου (εμπνευσμένη από την αντίστοιχη στο Παρίσι), το Ορθόδοξο Πατριαρχείο, την Ελληνική εκκλησία του Ευαγγελισμού, τον Πύργο της Φωτιάς/Μουσείο του Πυροσβέστη και την Στρατιωτική Ακαδημία. Χρόνος ελεύθερος. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

4ή μέρα: Σινάια – Εκδρομή στα Καρπάθια Παλάτι Πέλες, Κάστρο Μπραν (Πύργος Δράκουλα), Μπρασόβ – Βουκουρέστι

Ολοήμερη εκδρομή στα Καρπάθια, με πρώτο σταθμό τα ΣΙΝΑΙΑ και το ορθόδοξο Μοναστήρι που έκτισε το 1695 ο Μιχαήλ Καντακουζηνός όταν γύρισε από το Σινά και από το οποίο πήρε το όνομά της η πόλη. Συνεχίζουμε για το περίφημο παλάτι Πέλες, θερινή κατοικία του πρώτου βασιλιά της Ρουμανίας Καρόλου. Ακολουθεί το περίφημο Κάστρο Μπραν γνωστό και ως “Πύργος του Δράκουλα” ή “Κάστρο του Κόμη Δράκουλα”, που κτίστηκε τον 14ο αιώνα ως αμυντικό φρούριο απέναντι στις οθωμανικές επιθέσεις. Τελευταίος σταθμός για σήμερα το Μπρασόβ, μια πόλη μεσαιωνική και συνάμα δυναμική, με τα Καρπάθια Όρη να την περιβάλουν. Παραμονή- επίσκεψη, περίπατοι , για να δούμε την παλιά πόλη και την γοτθικού ρυθμού Μαύρη Εκκλησία. Επιστροφή στο Βουκουρέστι το βράδυ, δείπνο, διανυκτέρευση.

ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ - ΚΑΡΠΑΘΙΑ

5ή μέρα: Βουκουρέστι – Βέλικο Τάρνοβο – Σόφια

Πρωινή αναχώρηση για το Βελίκο Τίρνοβο, μια πόλη κτισμένη στις όχθες του ποταμού Γιάντρα, γνωστή ως η ιστορική πρωτεύουσα της δεύτερης Βουλγαρικής αυτοκρατορίας. Αναφέρεται συχνά ως “η πόλη των τσάρων”. Έως το 1965 το όνομα της πόλης ήταν Τάρνοβο και μέχρι σήμερα χρησιμοποιείται από πολλούς η ονομασία αυτή. Με ενδιάμεση στάση θα φθάσουμε το βράδυ στη Σόφια. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

6ή μέρα: Σόφια – Σαντάνσκι – Αθήνα

Πρωινή επίσκεψη στην όμορφη λουτρόπολη του Σαντάνσκι, που είναι κτισμένη στις όχθες του ποταμού Σαντάνσκα Μπίστριτσα και έχει πάρει το όνομά της από τον Βούλγαρο επαναστάτη Γιάνε Σαντάνσκι (1872-1915). Χαρακτηριστικό της είναι το πανύψηλο δέντρο στην κεντρική πλατεία δίπλα στο αρχαίο μαρμάρινο σιντριβάνι. Αναχώρηση για τον συνοριακό σταθμό του Προμαχώνα και μετά τον απαραίτητο έλεγχο, συνεχίζουμε με ενδιάμεσες στάσεις για την Αθήνα, όπου φθάνουμε το βράδυ.

Τιμή 

Σε δίκλινα δωμάτια: 395 €
Τρίτο άτομο έως 12 ετών: 355 €
Επιβάρυνση μονόκλινου: 185

Περιλαμβάνονται

  • Πέντε διανυκτερεύσεις σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 4*.
  • Ημιδιατροφή (5 πρωινά, 5 δείπνα).
  • Εκδρομές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις με σύγχρονο πούλμαν.
  • Αρχηγός – συνοδός.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
  • Φ.Π.Α.

Δεν περιλαμβάνονται

  • Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους κλπ.
  • Φόροι ξενοδοχείων και check point (55 €).
  • Ποτά στα προσφερόμενα γεύματα ή δείπνα.
  • Ό,τι αναγράφεται ως προαιρετικό, προτεινόμενο κλπ. και ό,τι ρητά δεν αναγράφεται στα περιλαμβανόμενα

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:

  • Οι ανωτέρω εκδρομές, επισκέψεις ενδέχεται να πραγματοποιηθούν με διαφορετική σειρά, χωρίς να παραλειφθεί κάτι.
  • Eίναι δυνατόν το δείπνο της 4ης ημέρας να αντικατασταθεί με γεύμα.
  • Τελικό πρόγραμμα με το ενημερωτικό σας.

 

Φόρμα ενδιαφέροντος - Πατήστε εδώ

    Πληροφορίες – Κρατήσεις τηλ. : 211-2130571 / 6988359000
    Εmail: info@fourseasonsgreece.gr