ΔΑΛΜΑΤΙΚΕΣ ΑΚΤΕΣ
8  ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ

ΜΟΝΟ 495 € ΚΑΤ’ ΑΤΟΜΟ ΜΕ ΗΜΙΔΙΑΤΡΟΦΗ

ΤΙΡΑΝΑ – ΜΠΟΥΤΒΑ – ΚΟΤΟΡ – ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ – ΤΡΟΓΚΙΡ – ΣΠΛΙΤ
ΖΑΝΤΑΡ ΛΙΜΝΕΣ ΠΛΙΒΙΤΣΕ – ΖΑΓΚΡΕΜΠ – ΛΟΥΜΠΙΑΝΑ – ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ – ΝΙΣ

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
01, 15, 22, 29 ΙΟΥΝΙΟΥ 2024

 

1ή μέρα: ΑΘΗΝΑ-ΤΙΡΑΝΑ

Αναχώρηση νωρίς το πρωί από Αθήνα για την πρωτεύουσα της Αλβανίας, με ενδιάμεσες στάσεις, μέσω της ΙΟΝΙΑΣ ΟΔΟΥ, της πόλης των Ιωαννίνων και του συνοριακού σταθμού της ΚΑΚΑΒΙΑΣ για τον έλεγχο των ταξιδιωτικών εγγράφων. ‘Αφιξη το βράδυ, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας στην περιοχή των ΤΙΡΑΝΩΝ, δείπνο, διανυκτέρευση.

2ή μέρα: ΤΙΡΑΝΑ – ΜΠΟΥΤΒΑ – ΚΟΤΟΡ – ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ

Μετά το πρωινό θα έχουμε μια σύντομη επίσκεψη – περιήγηση στην Αλβανική πρωτεύουσα, (Πλατεία Σκερντέμπεη, παλαιά Όπερα, κοινοβούλιο, Πύργο του ρολογιού Ορθόδοξη εκκλησία της Αναστάσεως) και αμέσως μετά αναχώρηση για ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ. Η διαδρομή μας ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα, αφού περνά από δύο σημαντικούς σταθμούς, όπου θα έχουμε και ανάλογες σύντομες στάσεις. Πρώτα συναντάμε το τουριστικό θέρετρο της ΜΠΟΥΤΒΑ, την αρχαία ΒΟΥΘΟΗ, με την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική, πόλο έλξης χιλιάδων τουριστών κάθε χρόνο και ακολουθεί ο γραφικός κολπίσκος του ΚΟΤΟΡ με την ομώνυμη κωμόπολη, μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO, με καθεδρικούς ναούς που χρονολογούνται από τον 5ο αιώνα, ενώ κατά μήκος των ακτών του, σχηματίζονται μοναδικά φιόρδ. Νωρίς το βράδυ θα τακτοποιηθούμε στο ξενοδοχείο μας στην περιοχή ΤΡΕΜΠΙΝΙΕ ή ΝΕΟΥΜ της Βοσνίας, όπου θα έχουμε δείπνο και διανυκτέρευση.

3ή μέρα: ΝΤΟYΜΠΡΟΒΝΙΚ

Πρωινό και γνωριμία με τη μεσαιωνική πόλη του ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ, περπατώντας στο εσωτερικό του κάστρου. Χτυπήθηκε ανηλεώς από Σέρβους και Μαυροβούνιους το 1991, σήμερα όμως δεν αντιλαμβάνεσαι καν ότι αυτό το σύμπλεγμα από ρωμαϊκά, μεσαιωνικά και αναγεννησιακά στοιχεία, ηλικίας 1300 ετών, είχε υποστεί ζημιές στο 68% των κτιρίων του. Το ιστορικό τμήμα του (προστατευόμενο από την Unesco) είναι μια οχυρωμένη πόλη μήκους δυόμισι χιλιομέτρων. Πανύψηλα πέτρινα κτίρια με παράθυρα – πολεμίστρες και μικροσκοπικές «κρεμαστές» αυλές, εκκλησιές, παλάτια και στη μέση η Placa, μια πλακόστρωτη περατζάδα-πλατεία που οδηγεί από το φραγκισκανό μοναστήρι στη δυτική πλευρά, στο φαρμακείο του λειτουργεί αδιάλειπτα από το 1391, στον πύργο του ρολογιού στην άλλη άκρη, όπου βρίσκονται το παλάτι του κυβερνήτη (1441) και την εκκλησία του προστάτη της πόλης. Ακολουθεί χρόνος ελεύθερος για περιπάτους στην πόλη και προαιρετικά ΜΙΝΙ κρουαζιέρα, γύρω από το πευκόφυτο νησί ΛΟΚΡΟΥΜ, που φιλοξενεί και το Βοτανικό κήπο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, δείπνο, χρόνος ελεύθερος,

ΔΑΛΜΑΤΙΚΕΣ ΑΚΤΕΣ

4ή μέρα: ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ – ΣΠΛΙΤ – ΤΡΟΓΚΙΡ – ZANTAΡ

Πρωινό και η υπέροχη διαδρομή μας κατά μήκος των ‘’δαντελωτών’ ακτών συνεχίζεται και μας οδηγεί σε μία σημαντική πόλη και μεγάλο λιμάνι το ΣΠΛΙΤ. Εδώ θα έχουμε χρόνο να περπατήσουμε και να γνωρίσουμε την πόλη που ο Ρωμαίος αυτοκράτορας ΔΙΟΚΛΗΤΙΑΝΟΣ επέλεξε να χτίσει το παλάτι του σε σχήμα Ρωμαϊκού Κάστρου. Μία πόλη που εύκολα θα διαπιστώσουμε ότι συγκεντρώνει στοιχεία πολλών διαφορετικών πολιτισμών. Επόμενος σταθμός η πόλη του ΤΡΟΓΚΙΡ, θησαυρός παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς που βρίσκεται υπό την προστασία της UNESCO. Tην αποκαλούν ‘ μινιατούρα της Βενετίας ‘ και διαθέτει πλούσια ιστορία, αφού ιδρύθηκε στις αρχές του 3ου π.χ. αιώνα από Έλληνες αποίκους και την ονόμασαν ΤΡΑΓΚΟΥΡΙΟΝ, (νησί της κατσίκας). Η σημερινή πόλη αποτελεί έναν μοναδικό συνδυασμό γοτθικών και αναγεννησιακών ρυθμών. Αργά το απόγευμα θα καταλήξουμε στο ξενοδοχείο μας στην ευρύτερη περιοχή για δείπνο και διανυκτέρευση.

5ή μέρα: ΖΑΝΤΑΡ – ΛΙΜΝΕΣ ΠΛΙΤΒΙΤΣΕ – ΖΑΓΚΡΕΜΠ

Μετά το πρωινό θα επισκεφθούμε την πόλη του ΖΑΝΤΑΡ και αμέσως μετά αναχώρηση για την περιοχή των λιμνών ΠΛΙΤΒΙΤΣΕ. Εδώ θα έχουμε χρόνο να γνωρίσουμε ένα σημαντικό κομμάτι του τεράστιου Εθνικού πάρκου που το διαρρέει ο ποταμός Σλούσνιτσα και στον οποίον οφείλεται ο σχηματισμός μικρών λιμνών, καταρρακτών και φραγμάτων, ένα θέαμα μοναδικό που θα απολαύσουμε για δύο περίπου ώρες, εικόνες μαγικές που θα << πάρουμε μαζί μας >> στη διαδρομή μας προς το ΖΑΓΚΡΕΜΠ, την πόλη που θα έχουμε δείπνο και διανυκτέρευση.

ΔΑΛΜΑΤΙΚΕΣ ΑΚΤΕΣ

6ή μέρα: ΖΑΓΚΡΕΜΠ / ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗ ΛΟΥΜΠΙΑΝΑ

Πανοραμική περιήγηση στην πρωτεύουσα της ΚΡΟΑΤΙΑΣ το ΖΑΓΚΡΕΜΠ, όπου θα δούμε την πλατεία του Αγίου Μάρκου με το θυρεό της χώρας, το Δημαρχείο με την πέτρινη ασπίδα, τη λεωφόρο του Κύριλλου και Μεθόδιου, κ.α. Αμέσως μετά αναχώρηση για την πρωτεύουσα της Σλοβενίας, τη ΛΟΥΜΠΙΑΝΑ. Περιήγηση – γνωριμία με την πόλη που πήρε το όνομα της από τον ποταμό ΛΟΥΜΠΛΙΑΝΙΤΣΑ με τις περίτεχνες γέφυρες, που σύμφωνα με την Ελληνική μυθολογία, στην περιοχή πρώτοι εμφανίστηκαν οι αρχαίοι Έλληνες. Θα περπατήσουμε στην παλιά πόλη με τα λιθόστρωτα δρομάκια και τα όμορφα κτίρια, με τις χρωματιστές ξύλινες προσόψεις, μέχρι την τριπλή γέφυρα TROMOSTOVJE, για να αντικρίσουμε το φρούριο του ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ, πριν καταλήξουμε στην πλατεία Πρέσερν. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στο ΖΑΓΚΡΕΜΠ το βράδυ, για δείπνο και διανυκτέρευση.

7ή μέρα: ΖΑΓΚΡΕΜΠ – NIΣ

Πρωινό και αναχώρηση για ΝΙΣ. Σημαντικός σταθμός στη διαδρομή μας η πρωτεύουσα της Σερβίας το ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ, όπου θα έχουμε και σύντομη στάση – περιήγηση, το βράδυ καταλήγουμε στο ξενοδοχείο μας στο ΝΙΣ για δείπνο και διανυκτέρευση.

8ή μέρα: ΝΙΣ – ΑΘΗΝΑ 

Πρωινή αναχώρηση για Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις, μέσω του συνοριακού σταθμού των ΕΥΖΩΝΩΝ, φθάνουμε το βράδυ.

Τιμή

Σε δίκλινα δωμάτια: 495 €
Τρίτο άτομο έως 12 ετών σε τρίκλινο: 445 €
Επιβάρυνση μονόκλινου: 215

Περιλαμβάνονται:  

  • Εκδρομές – περιηγήσεις με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν.
  • Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 3* – 4*.
  • Ημιδιατροφή (7 πρωινά, 7 δείπνα )
  • Ξεναγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα.
  • Αρχηγός – συνοδός
  • Ασφαλιστική κάλυψη αστικής ευθύνης.
  • Φ.Π.Α.

Δεν περιλαμβάνονται: 

  • Check point και φόροι ξενοδοχείων, 45 € ανά άτομο.
  • Είσοδοι σε Μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους.
  • Εισιτήρια για το πάρκο ΠΛΙΤΒΙΤΣΕ
  • Ποτά στα προσφερόμενα γεύματα ή δείπνα.
  • Ότι αναφέρεται ως προτεινόμενο ή προαιρετικό και ότι ρητά δεν αναφέρεται στο Πρόγραμμα και τις παροχές του.

 

Φόρμα ενδιαφέροντος - Πατήστε εδώ

    Πληροφορίες – Κρατήσεις τηλ. : 211-2130571 / 6988359000
    Εmail: info@fourseasonsgreece.gr