ΖΑΚΥΝΘΟΣ – ΛΑΜΠΡΗ ΣΤΟ ΦΙΟΡΟ ΤΟΥ ΛΕΒΑΝΤΕ
4ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ

03 ΕΩΣ 06 ΜΑΪΟΥ
340 € ΜΕ ΗΜΙΔΙΑΤΡΟΦΗ

 

1η ημέρα: M. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03/5: 

Αναχώρηση από Πειραιά 06:00πμ & από Αθήνα 06:20πμ και μέσω της Ολυμπίας Οδού περνώντας,από τις παραθαλάσσιες Κορινθιακές και Αχαϊκές κωμοπόλεις (Κιάτο, Ξυλόκαστρο, Ακράτα, Αίγιο, Ρίο, Πάτρα) με στάση καθοδόν για ξεκούραση και ακούγοντας μουσική και πληροφορίες από τον αρχηγό μας για τους τόπους που περνάμε, φτάνουμε στην Κυλλήνη. Επιβίβαση στο F/B, απόπλους και σε λιγότερο από 1,5 ώρα μας προϋπαντεί ο ναός του Αγίου Διονυσίου-ξεχωρίζει από το μέγεθος, και οι καμπάνες του ακούγονται που κτυπούν πένθιμα-σήμερα κορυφώνεται το θείο Πάθος-έχει μεσημεριάσει, οι κάτοικοι και οι επισκέπτες του νησιού θα ζήσουν το αποκορύφωμα του Ζακυνθινού Μεγαλοβδόμαδου, στον ιερό ναό του Αγίου Νικολάου του Μώλου. Από εκεί θα ξεκινήσει η λιτανεία του Εσταυρωμένου – «του Αμνού» – ξυλόγλυπτη αγιογραφία του νεκρού Χριστού- Η ατμόσφαιρα είναι συγκινητική και μοναδική , η φιλαρμονική αρχίζει τους πένθιμους ήχους, ο κλήρος και ο λαός ακολουθούν τη λιτάνευση του «Αμνού» και της εικόνας της Παναγίας του Πάθους. Η λιτανεία διασχίζει σχεδόν όλη την πόλη και επιστρέφει στην πλατεία Σολωμού όπου ο Μητροπολίτης ευλογεί κλήρο και λαό με τον Εσταυρωμένο στα 4 σημεία του ορίζοντα. Η λιτανεία καταλήγει στον ίδιο ναό , όπου γίνεται η εναπόθεση του Χριστού στον Επιτάφιο. Οι ζακυνθινοί επιτάφιοι δεν στολίζονται με λουλούδια, είναι ξυλόγλυπτοι με φύλλα χρυσού και βελούδου. Ώρα για check in στο ξενοδοχείο μας, για ολιγόωρη ξεκούραση στην πολυτέλεια του καταλύματός μας και ώρα για δείπνο, μπουφές με πολλά-πολλά σαρακοστιανά και αρτύσιμα. Βράδυ πια πάμε για την καθιερωμένη ακολουθία του Επιταφίου σε εκκλησία της περιοχής που μένουμε. Επιτάφιος στη ζακυνθινή ανοιξιάτικη ύπαιθρο ~ μαγεία, εμπειρία αλησμόνητη. Επιστροφή για διανυκτέρευση.

2η ημέρα: Μ.ΣΑΒΒΑΤΟ 04/5: 

Ξύπνημα, πρωινό στον πλουσιότατο μπουφέ και φύγαμε για να γνωρίσουμε την δυτική πλευρά, τη βουνίσια-απότομη του νησιού. Θα επιβεβαιώσουμε την ονομασία των Βενετσιάνων ως Fiore di Levante=Λουλούδι της Ανατολής. Περνάμε από τον «κοσμοπολίτικο» Λαγανά που παλιότερα στα καμίνια του παρασκευάζονταν λαγήνια. Η παραλία του με λεπτόκοκκη άμμο και αβαθή-διαυγή νερά είναι ο σημαντικότερος ωοτόκος χώρος της Μεσογείου για τη χελώνα Καρέτα-Καρέτα. 1η μας στάση το Μαχαιράδο με αξιοθέατο μέσα στο χωριό την αναστηλωμένη εκκλησία της Υπαπαντής του 14ου με καμπαναριό από τα ψηλότερα της Ζακύνθου. Την παράσταση όμως εδώ κλέβει η μονόκλιτη βασιλική της Αγίας Μαύρας με εξαιρετικά πλούσιο διάκοσμο εσωτερικά, επιβλητικό επίχρυσο ξυλόγλυπτο τέμπλο και φυσικά την κατάφορτη από αφιερώματα των πιστών εικόνα της Αγίας Μαύρας. Οι καμπάνες της με το μελωδικό ήχο τους ακούγονται σχεδόν σε όλη τη Ζάκυνθο. Συνεχίζουμε την εξόρμησή μας περνώντας από τον Κοιλιώμενο (γραφικό χωριό) τον Άγιο Λέοντα(χωριό με προγόνους απελεύθερους από την Κατάνια και τη Βάστα Ηλείας), την Έξω Χώρα με πλατεία σαν ταινία από παλιά, Μαριές (η παράδοση θέλει τη Μαρία Μαγδαληνή και τη Μαρία του Κλωπά να δίδαξαν πρώτες εδώ το Χριστιανισμό) και σταματάμε στην ιερά Μονή Θεοτόκου «Αναφωνήτριας» του 1550 με χαρακτηριστικό πύργο ως καμπαναριό και θαυματουργή εικόνα της Παναγίας από την αλωμένη πόλη. Εδώ ασκήτεψε και ο Άγιος Διονύσιος- ο Άγιος της Συγγνώμης. Πολύ κοντά βρίσκεται και το μοναστήρι του Αγ. Γεωργίου των Γκρεμνών του 1561, ασκηταριό του Αγ. Γερασίμου και με χαρακτηριστικό πύργο για να προστατεύεται από τις πειρατικές επιδρομές, από όπου θα θαυμάσετε την θέα προς το περίφημο Ναυάγιο και θα απολαύσετε την πιο όμορφη και αξέχαστη πανοραμική θέα του Ιονίου Πελάγους. Στάση και στις Βολίμες, χωριό με τοπικά προϊόντα, σίγουρα θα δοκιμάσουμε ψωμί, τυρί, μέλι και θα αγοράσουμε καμιά κουρελού. Για προαιρετικό γεύμα πάμε στις ταβέρνες του Αγ. Νικολάου Βολιμών. Απόγευμα γυρίζουμε για ξεκούραση στο ξενοδοχείο μας, αργά το βράδυ πάμε για την Ανάσταση, για το Άγιο Φως. Ο ουρανός γεμίζει πυροτεχνήματα και ο παπάς με το «Χριστός Ανέστη» αφήνει να πετάξουμε λευκά περιστέρια στον ουρανό. Το αναστάσιμο δείπνο ακολουθεί, μαγειρίτσα και άλλα εδέσματα, αυγά, γλυκά, ποτό, μουσική. Ώρα για ύπνο.

Ζάκυνθος-Η Χώρα και το λιμάνι

3η ημέρα: ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ 05/5: 

Χαλαρό ξύπνημα, πρωινό πασχαλιάτικο και στους κήπους του ξενοδοχείου απολαμβάνουμε τα λουλούδια, τους μεζέδες, το ούζο, το ψήσιμο των αρνιών, τη ζακυνθινή μουσική. Στρώνεται το τραπέζι και ο οβελίας αχνίζει. Φαγοπότι, χορός μέχρι «τελικής πτώσεως». Βρίσκουμε «δυνάμεις» και πάμε στην πόλη για τον εσπερινό της Αγάπης στο ναό του Αγ. Λαζάρου, ακολουθούμε τη λιτανεία της επιβλητικής εικόνας της Παναγίας της Γαλανούσας και της εικόνας της Αναστάσεως. Στους δρόμους της πόλης μετά αρχίζει το πανηγύρι το ζακυνθινό με τραγούδια. ~Προαιρετικά το βράδυ όποιος επιθυμεί μπορεί να πάει σε ταβέρνα με καντάδες. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας για διανυκτέρευση.

4η ημέρα: ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ 06/5: 

Πρωινό χορταστικό και ξεκινάμε για τη Μπόχαλη,μικροσκοπικό μαγευτικό χωριουδάκι, με πευκιώνα και το μισογκρεμισμένο ενετικό κάστρο από το σεισμό του 1953 και το εκκλησάκι της Ζωοδόχου Πηγής. Η θέα από εδώ είναι 360 μοίρες όλο το νησί!! Τελευταία επίσκεψη ο λόφος του Στράνη, χώρος με ελιές και πεύκα από εδώ ο Σολωμός ακούγοντας τα κανόνια του Μεσολογγίου, κάτω από ένα πουρνάρι έγραψε τον «Ύμνο είς την Ελευθερίαν» και τους «Ελεύθερους Πολιορκημένους». Τελευταία επίσκεψη-προσκύνημα πριν φύγουμε από το νησί, ο Άγιος Διονύσιος στην πόλη. Προστάτης της Ζακύνθου ο Άγιος και ο ναός του δεν γκρεμίστηκε το 1953 από το σεισμό-γεγονός σημαδιακό-θυμίζει καθεδρικό ναό, με εντυπωσιακό ξυλόγλυπτο, μεγάλους πολυελαίους, βιτρό παράθυρα και την αίθουσα με το σκήνωμα του Αγίου. Το πυργοειδές καμπαναριό του ναού, 40 μ. θυμίζει αυτό του Αγίου Μάρκου της Βενετίας. Ώρα για προαιρετικό γεύμα ή προαιρετική επίσκεψη στο μουσείο Δ. Σολωμού. Εδώ στεγάζεται το μοναδικό μαυσωλείο της Ελλάδας και φιλοξενεί τα οστά του Σολωμού, του Κάλβου και της συζύγου του. Ο επισκέπτης εδώ με τη βοήθεια της τεχνολογίας μπορεί να εμπλουτίσει τις γνώσεις του ξεφυλλίζοντας χειρόγραφά μεγάλων ζακυνθινών λογοτεχνών. Το F/B είναι στο λιμάνι, ώρα γι απόπλου προς Κυλλήνη. Είναι απογευματάκι. Ο δρόμος της επιστροφής μας φαίνεται μικρότερος. Στάση για ξεκούραση στην Ολυμπία Οδό(Ε.Ο) και το βράδυ φτάνουμε με τις καλύτερες αναμνήσεις στην Αθήνα/Πειραιά.

Τιμή 

340 €  Κατ’ άτομο στο δίκλινο  δωμάτιο
260 €  3ο άτομο άνω των 12 ετών σε δίκλινο δωμάτιο με καναπέ κρεβάτι
165 €  Παιδί από  2 έως 12 ετών σε δίκλινο δωμάτιο με καναπέ κρεβάτι 

Περιλαμβάνονται:

  • Μετάβαση, επιστροφή και περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα με πολυτελές πούλμαν
  • 3 διανυκτερεύσεις στο υπερπολυτελές AQUA BAY & SUITES 5*
  • Ακτοπλοικά εισητήρια ΚΥΛΛΗΝΗ-ΖΑΚΥΝΘΟΣ-ΚΥΛΛΗΝΗ
  • Πρωινό καθημερινά σε μπουφέ
  • Δείπνο της Μεγ. Παρασκευής σε μπουφέ με σαρακοστιανά και μη εδέσματα
  • Εορταστικό δείπνο της Ανάστασης σε μπουφέ που περιλαμβάνει την παραδοσιακή μαγειρίτσα και άλλα γευστικά  εδέσματα
  • Πασχαλινό Εορταστικό γεύμα με παραδοσιακό γλέντι. Μια Πασχαλινή Πανδαισία εδεσμάτων σε μπουφέ, ενώ ο Οβελίας θα έχει την τιμητική του.
  • Στο ξενοδοχείο : Χρήση πισίνας
  • Πασχαλινή Λαμπάδα
  • αρχηγός/συνοδός
  • τέλος ανθεκτικότητας στην κλιματική κρίση (άρθρο 30 – v.5073/23) ο οποίος ανέρχεται σε 10 ευρώ ανά διανυκτέρευση
  • ΦΠΑ
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης

*Πατήστε εδώ για να δείτε τις κριτικές για το ξενοδοχείο

Δεν περιλαμβάνονται:

  • Φιλοδωρήματα & ποτά στα γεύματα
  • Ότι δεν αναγράφεται στα περιλαμβανόμενα ή αναφέρεται ως προαιρετικό
  • Είσοδοι σε αρχαιολογικούς και μουσειακούς χώρους

 

Φόρμα ενδιαφέροντος - Πατήστε εδώ

    τηλ.κρατήσεων: 211-2130571 / 6988359000
    Εmail:
    info@fourseasonsgreece.gr