ΠΑΣΧΑ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΠΟΔΕΣ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ
4ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ

03 ΕΩΣ 06 ΜΑΪΟΥ
300 € ΜΕ ΠΛΗΡΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ

ΜΟΝΗ ΚΑΤΩ ΞΕΝΙΑΣ – ΠΛΑΤΑΜΩΝΑΣ – ΛΙΤΟΧΩΡΟ
ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΟΥΜΕΛΑ – ΒΕΡΓΙΝΑ – ΒΕΡΟΙΑ – ΒΟΛΟΣ

 

1η ημέρα: M. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03/5: Αθήνα – Μονή Ξενιάς – Επιτάφιος στο Λιτόχωρο

Ξεκινώντας το πρωί της Μεγάλης Παρασκευής και αφού πραγματοποιήσουμε μία καθ΄ οδόν στάση θα συνεχίσουμε την εκδρομή μας για την Ιερά Μονή Παναγίας Ξενιάς κοντά στον Αλμυρό Βόλου. Η γυναικεία μονή της Κάτω Ξενιάς είναι κτισμένη σε ένα μικρό οροπέδιο με πλούσια βλάστηση και άφθονα νερά. Εκεί θα παρακολουθήσουμε μία ξεχωριστή τελετή Αποκαθήλωσης και Ταφής του Κυρίου. Φεύγοντας από τον ναό και πριν φτάσουμε στο ξενοδοχείο μας θα κάνουμε άλλη μία ενδιάμεση στάση για φαγητό. Συνεχίζουμε προς τον Πλαταμώνα όπου φτάνοντας στο ξενοδοχείο μας θα τακτοποιηθούμε και θα ετοιμαστούμε για το δείπνο μας. Έπειτα θα αναχωρήσουμε για το Λιτόχωρο όπου σε κλίμα βαθιάς θρησκευτικής κατάνυξης θα συμμετέχουμε στην ακολουθία και την περιφορά των εντυπωσιακών και πρωτότυπα διακοσμημένων επιταφίων. Επιστροφή στο ξενοδοχείο για ξεκούραση και διανυκτέρευση.

2η ημέρα: Μ.ΣΑΒΒΑΤΟ 04/5: Παναγία Σουμελά – Βεργίνα – Βέροια

Ξυπνώντας το πρωί και αφού πάρουμε το πρωινό μας θα επιβιβαστούμε στο λεωφορείο και θα ξεκινήσουμε για να επισκεφθούμε το Ιερό Προσκύνημα της Παναγιάς Σουμελά που βρίσκεται στο χωριό Καστανιά του όρους Βερμίου Ημαθίας. Εκεί θα προσκυνήσουμε την πάνσεπτη εικόνα της Παναγίας και θα παρακολουθήσουμε την ακολουθία του Μ. Σαββάτου, τη λειτουργία της «Πρώτης Ανάστασης». Επόμενος προορισμός μας ο αρχαιολογικός χώρος και το περίφημο Μουσείο των Βασιλικών Τάφων Αιγών που βρίσκονται στη Βεργίνα Ημαθίας και αποτελούν μνημεία παγκόσμιας ακτινοβολίας. Στο χώρο θα ξεναγηθούμε από διπλωματούχο ξεναγό και θα θαυμάσουμε τους βασιλικούς τάφους των Μακεδόνων όπου ανάμεσά τους δεσπόζει ο τάφος του Φιλίππου του Β’, πατέρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Ακολουθεί αναχώρηση για την πανέμορφη Βέροια, μόλις 12 χλμ. από τη Βεργίνα, όπου θα δούμε τα ερείπια της αρχαίας πόλης της Βέροιας, τα αρχοντικά και τη Βεροιώτικη αρχιτεκτονική στις διατηρητέες συνοικίες της Κυριώτισσας, το Βήμα του Αποστόλου Παύλου και το Δημοτικό Άλσος. Ελεύθερος χρόνος για καφέ και βόλτα (προαιρετικά). Αργά το απόγευμα αναχώρηση για το ξενοδοχείο μας. Το βράδυ θα παρακολουθήσουμε τη χαρμόσυνη λειτουργία της Αναστάσεως στον Πλαταμώνα σε τοπική εκκλησία. Επιστροφή στο ξενοδοχείο για το Αναστάσιμο δείπνο με μαγειρίτσα και κόκκινα αυγά. Διανυκτέρευση.

3η ημέρα: ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ 05/5: 

Ελεύθερος χρόνος για ξεκούραση και χαλάρωση στους υπέροχους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους του ξενοδοχείου. Πλούσιο Πασχαλινό γεύμα, που ξεκινά από το πρωί με κρασί ή τσίπουρο, μεζέδες, ζωντανή παραδοσιακή μουσική και το παραδοσιακό ψήσιμο του οβελία και ολοκληρώνεται στο εστιατόριο του ξενοδοχείου με γλέντι και χορό. Αφιερώνουμε την ημέρα στην ξεκούραση και τη χαλάρωση και γιατι και όχι και σε μια βουτιά

4η ημέρα: ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ 06/5: Βόλος – Αθήνα

Μετά το πρωινό μας θα πάρουμε τον δρόμο της επιστροφής. Προχωράμε προς τον πανέμορφο Βόλο. Με το που εισέρχεσαι στην πόλη αυτή αντιλαμβάνεσαι πως είναι σύγχρονη αλλά με τη δική της, ιδιαίτερη γοητεία. Η ομορφιά αυτού του τόπου είναι ότι απο τη μία πλευρά υπάρχει η θέα της θάλασσας και απο την άλλη η θέα του βουνού. Εκεί θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για φαγητό και καφέ και την βόλτα μας στην φανταστική παραλία του. Εν συνεχεία αναχώρηση με μία ενδιάμεση στάση και επιστροφή στην Αθήνα γεμάτοι με όμορφες εικόνες, ψυχική ηρεμία και κατάνυξη.

Τιμή 

300 € κατ άτομο στο δίκλινο δωμάτιο
290 € κατ άτομο στο τρίκλινο δωμάτιο

400 € μονόκλινο
Παιδί 0-11 ετών ΔΩΡΕΑΝ (στο ίδιο δωμάτιο με γονείς)
270 € παιδί από 12 ετών και άνω (μαζί με γονείς)

Περιλαμβάνονται:

  • Μεταφορές με πολυτελή Πούλμαν
  • Αρχηγός/Ξεναγήσεις από έμπειρο συνοδό του γραφείου μας
  • Ασφάλεια Αστικής Επαγγελματικής Ευθύνης
  • Δώρο η ξενάγηση στο Αρχαιολογικό χώρο της Βεργίνας από έμπειρο ξεναγό
  • Τρείς (3) διανυκτερεύσεις στο Cronwell platamon resort 5*
  • Πρόγραμμα all inclusive φαγητό

*Πατήστε εδώ για να δείτε τις κριτικές για το ξενοδοχείο

Δεν περιλαμβάνονται:

  • Είσοδοι σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους
  • Ότι αναγράφετε στο πρόγραμμα ως προαιρετικό
  • Φόρος διαμονής

 

Φόρμα ενδιαφέροντος - Πατήστε εδώ

    τηλ.κρατήσεων: 211-2130571 / 6988359000
    Εmail:
    info@fourseasonsgreece.gr