ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ – ΠΑΝΑΓΙΑ ΠΡΟΥΣΙΩΤΙΣΣΑ
ΔΙΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ

15 ΕΩΣ 16 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2022
ΜΕ 80 
€ ΚΑΤ’ ΑΤΟΜΟ ΜΕ ΠΡΩΙΝΟ

ΜΕΓΑΛΟ ΧΩΡΙΟ – ΜΙΚΡΟ ΧΩΡΙΟ 

ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ - ΠΑΝΑΓΙΑ ΠΡΟΥΣΙΩΤΙΣΣΑ

1η ημέρα

Αναχώρηση το πρωί από Αθήνα και αφού κάνουμε μια ενδιάμεση στάση για καφέ – ξεκούραση στην Λαμία θα συνεχίσουμε ανεβαίνοντας τον Τυμφρηστό για μία από τις ωραιότερες πόλεις της ηπειρώτικης Ελλάδας, το ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ, ανάμεσα στα μοναδικά δάση της ορεινής ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ, κατάφυτα από έλατα, πεύκα και καστανιές. Θα περάσουμε την πόλη για να φτάσουμε στο παραμυθένιο ΜΙΚΡΟ ΧΩΡΙΟ όπου θα κάνουμε στάση για γεύμα (προαιρετικά) στις ταβέρνες του χωριού που φημίζονται για το καλό φαγητό και τις παραδοσιακές τους γεύσεις. Έπειτα θα συνεχίσουμε για τον Προυσό, αφού πρώτα κάνουμε μία στάση για προσκύνημα στα “Πατήματα της Παναγίας”, το μονοπάτι όπου σύμφωνα με την παράδοση πέρασε η Παναγία στο δρόμο της για το μοναστήρι. Συνεχίζοντας φτάνουμε στο “Σπίτι της Κυράς της Ρούμελης”, το ιστορικό Μοναστήρι της ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΤΗΣ ΠΡΟΥΣΙΩΤΙΣΣΑΣ, που στέκει αγέρωχο εδώ και περίπου χίλια χρόνια, χτισμένο σε απόκρημνο βράχο μεταξύ των βουνών Χελιδόνα, Καλιακούδα και της οροσειράς του Παναιτωλικού, με θέα που προκαλεί δέος, αλλά και φήμη που έχει ξεπεράσει τα σύνορα της χώρας. Η μονή είναι αφιερωμένη στην κοίμηση της Θεοτόκου και εορτάζει στις 23 Αυγούστου στην Απόδοση της Κοιμήσεως. Μέσα σε αυτό φυλάσσεται η θαυματουργή εικόνα της Παναγίας πιθανότατα έργο του Ευαγγελιστή Λουκά. Υπάρχει βιβλιοθήκη με παλαιά χειρόγραφα, αίθουσα με πολύτιμα κειμήλια, μικρό μουσείο με προσωπικά αντικείμενα του Γεωργίου Καραϊσκάκη και στο υπόγειο της εκκλησίας Αγίασμα. Θα έχουμε αρκετό χρόνο για περιήγηση και προσκύνημα στη μονή.

Νωρίς το απογευματάκι παίρνουμε το δρόμο της επιστροφής για το ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ όπου στο κέντρο της πόλης βρίσκεται το “Elvetia Hotel” όπου θα διανυκτερεύσουμε. Τακτοποίηση στα δωμάτια και ελεύθερος χρόνος για βόλτα, καφέ ή δείπνο (προαιρετικά) στην πόλη. Διανυκτέρευση.

2η ημέρα

Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε για το ΜΕΓΑΛΟ ΧΩΡΙΟ έναν πανέμορφο οικισμό χτισμένο μέσα σε ένα πυκνό ελατόδασος στους πρόποδες του όρους Καλιακούδα. Βρίσκεται χτισμένο σε υψόμετρο 720μ. με έναν μεγάλο πλάτανο να δεσπόζει στην γραφική πλατεία του, αλλά αυτό που σίγουρα θα τραβήξει το βλέμμα του επισκέπτη είναι η εντυπωσιακή θέα στον Καρπενησιώτη ποταμό, η φυσική ομορφιά του, τα πλακόστρωτα δρομάκια του, τα άφθονα τρεχούμενα νερά του, τα παραδοσιακής αρχιτεκτονικής αρχοντικά του. Το ενδιαφέρον του μονοπωλεί επίσης και το αξιόλογο Λαογραφικό Μουσείο, με ποικίλα εκθέματα από εκκλησιαστικά κειμήλια και εργαλεία παραδοσιακών επαγγελμάτων. Ελεύθερος χρόνος για καφέ, για να απολαύσουμε το φημισμένο γαλακτομπούρεκο αλλά και για βόλτα και αγορές ντόπιων παραδοσιακών προϊόντων.

Στη συνέχεια θα περάσουμε από το ΜΙΚΡΟ ΧΩΡΙΟ και θα φτάσουμε στο ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟ που αποτελεί μια όαση δροσιάς για το Καρπενήσι. Λίγα χιλιόμετρα έξω από την πόλη (3 χλμ.) βρίσκεται αυτό το φυσικό πάρκο, που κερδίζει τις εντυπώσεις. Γραφικά μονοπάτια μέσα στα δέντρα, ξύλινα γεφυράκια με θέα το ποτάμι και περίπατοι μέσα σε τρεχούμενα νερά και υπεραιωνόβια δέντρα σε περιμένουν στο πανέμορφο αυτό τοπίο. Το μέρος είναι μαγευτικό, αφού σε μεταφέρει στο μεγαλείο της φύσης με μια βόλτα. Παρόλα αυτά διαθέτει και μια ιστορική χροιά, όπως μαρτυρά το Κενοτάφιο και η προτομή του Μάρκου Μπότσαρη που έχασε την ζωή του στην ομώνυμη μάχη στις 8/8/1823. Εκεί θα παραμείνουμε για βόλτα, καφέ ή φαγητό (προαιρετικά). Τέλος επιστροφή στην Αθήνα μετά τις απαραίτητες ενδιάμεσες στάσεις για καφέ και ξεκούραση.

Τιμή

Σε δίκλινα δωμάτια: 80 €
Μονόκλινο: –

Περιλαμβάνονται:

  • Μεταφορές με πολυτελή Πούλμαν
  • Αρχηγός/Ξεναγήσεις από έμπειρο συνοδό του γραφείου μας
  • Ασφάλεια Αστικής Επαγγελματικής Ευθύνης
  • Διανυκτέρευση Elvetia Hotel 3*
  • Πρωινό

*Πατήστε εδώ για να δείτε τις κριτικές για το ξενοδοχείο 

Δεν περιλαμβάνονται:

  • Είσοδοι σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους
  • Ότι αναγράφετε στο πρόγραμμα ως προαιρετικό
  • Φόρος διαμονής 1,5 €

 

Πληροφορίες – Κρατήσεις τηλ. : 211-2130571 / 6988359000
Εmail: info@fourseasonsgreece.gr