ΚΑΪΡΟ – ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ – ΑΓΙΑ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ
6
ΗΜΕΡΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ

ΑΠΟ 590 € ΚΑΤ’ ΑΤΟΜΟ

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ
ΜΕ ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΑΡΙΘΜΟ 4 ΑΤΟΜΩΝ

 

1ή μέρα: Αθήνα – Κάιρο

Πτήση για το Kάιρο ή Αλ Καχίρα, την πόλη των 1000 μιναρέδων & πρωτεύουσα της Αιγύπτου.Άφιξη στο αεροδρόμιο του Καιρου, έλεγχος διαβατηρίων, συνάντηση με τον αντιπρόσωπο του γραφείου μας, μεταφορά στο ξενοδοχείο, τακτοποίηση στα δωμάτια & διανυκτέρευση. Τον ελεύθερο χρόνο μέχρι την διανυκτέρευση μπορείτε να τον εκμεταλλευτείτε κάνοντας ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ μία 2ώρη κρουαζιέρα σε πλωτό εστιατόριο (ποταμόπλοιο) με φόντο το μαγευτικό νυχτερινό φωταγωγημένο Κάιρο, όπου θα απολαύσετε το δείπνο σας παρακολουθώντας ένα εντυπωσιακό φολκλορικό σόου και κάνοντας την πρώτη γνωριμία με το Καιρο (50€).

2ή μέρα: Χριστιανικό & Ισλαμικό Κάιρο – Μουσείο – Πυραμίδες – Σφίγγα – Ελ Καλίλι

Ολοήμερη ξενάγηση, θα δούμε το Αιγυπτιακό Μουσείο που συγκαταλέγεται μεταξύ των σημαντικότερων της υφηλίου. Εύκολα μπορεί να γίνει αντιληπτό ότι πρόκειται για ένα από τα πλουσιότερα μουσεία από πλευράς εκθεμάτων καθώς φιλοξενεί μερικά από τα σπουδαιότερα ευρήματα της φαραωνικής Αιγύπτου & μια σειρά ανεκτίμητων θησαυρών Αιγύπτιων βασιλιάδων. Χτίστηκε το 1900. Τον ιερό Ναό Αγ. Γεωργίου που χρονολογείται από τον 12ο αιώνα μ.Χ & παραμένει ένας από τους πλέον ιστορικούς τόπους προσκυνήματος, τις επιβλητικές Πυραμίδες, ένα από τα 7 θαύματα του κόσμου, το κολοσσιαίο άγαλμα της Σφίγγας με σώμα λιονταριού & το πρόσωπο του Φαραώ Χεφρίνου, ΓΕΥΜΑ. Επίσκεψη στον Αγ Νικόλαο (Παλιό Πατριαρχείο). Το μεγάλο τζαμί στην είσοδο του πολύβουου, γεμάτο χρώματα παζαριού Χαλ Ελ Καλίλι, γνωστό για τα αμέτρητα είδη λαϊκής τέχνης. Επιστροφή στο ξενοδοχείο & διανυκτέρευση.

ΚΑΪΡΟ - ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ - ΑΓΙΑ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ

3ή μέρα: Κάιρο – Αλεξάνδρεια – Κάιρο

Ολοήμερη εκδρομή στην Αλεξάνδρεια, την πόλη που ίδρυσε & έζησε ο Μ. Αλέξανδρος.Απέχει από το Κάιρο 242χλμ. Η διαδρομή εκπλήσσει βλέποντας την μετατροπή της ερήμου σε γόνιμες περιοχές με απέραντες εκτάσεις από ελαιώνες, κηπευτικά που ποτίζονται από νερά του Νείλου, αλλά και υπόγεια. Θα δούμε το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, το κάστρο που χτίστηκε από τα ερείπια του Φάρου της Αλεξάνδρειας, το Ελληνικό Πατριαρχείο, την Ελληνική παροικία, το Σπίτι που έζησε & έγραψε τα τελευταία χρόνια της ζωής του ο μεγάλος Έλληνας ποιητής Καβάφης, την εκκλησία του Αγ Σάββα, την περίφημη Βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας μοναδικό σύγχρονο αρχιτεκτονικό επίτευγμα, τους πανέμορφους Κήπους της Μοντάζα που περιβάλλουν τα θερινά ανάκτορα του τελευταίου Βασιλιά της Αιγύπτου Φαρούκ. ΓΕΥΜΑ. Αργά το απόγευμα επιστροφή στο Κάιρο, διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο.

4ή μέρα: Κάιρο – Αγία Αικατερίνη

Πρωινό, αναχώρηση (με αγγλόφωνο συνοδό) για την χερσόνησο του Σινά, είναι σημείο συναντήσεως 2 ηπείρων & διαχωριστική γραμμή 2 θαλασσών, είναι η πύλη μεταξύ Αφρικής & Ασίας & γέφυρα μεταξύ Μεσογείου & Ερυθράς θάλασσας από τα σπουδαιότερα σταυροδρόμια του κόσμου. Το μέρος είναι γεμάτο άγονα & βραχώδη όρη, ακατάλληλο για καλλιέργεια με λίγες βροχές, πολλή ζέστη την μέρα & υπερβολικό κρύο την νύκτα. Εδώ θα επισκεφτούμε την Ιερά αυτόνομο Βασιλική & Αυτοκρατορική Μονή της Αγίας Αικατερίνης του Θεοβάδιστου Όρος Σινά. Η Μονή περιβάλλεται από τείχος κτισμένο επί Ιουστινιανού για να προστατεύει τους μοναχούς. Αποτελεί Μνημείο παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO. Σύμφωνα με μαρτυρίες είναι η παλαιότερη Μονή στον κόσμο, η βιβλιοθήκη της έχει την 2η μεγαλύτερη συλλογή εγγράφων μετά του Βατικανού & κάποιες εικόνες χρονολογούνται από τον 5ο αιώνα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο & διανυκτέρευση.
Οι τολμηροί μπορούν να κάνουν ανάβαση στο Όρος του Μωυσή (υψόμετρο 2.850μ) που γίνεται τις πρώτες πρωινές ώρες. Ένα οδοιπορικό που θα μείνει για πάντα χαραγμένο στην μνήμη σας.

ΚΑΪΡΟ - ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ - ΑΓΙΑ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ

5ή μέρα: Αγία Αικατερίνη – Κάιρο

Πρωινό, επίσκεψη – προσκύνημα στην Ιερά Μονή της Αγίας Αικατερίνης & αναχώρηση για την επιστροφή μας στο Κάιρο. Η διαδρομή μας μοναδική, μέσα από έρημο, πετρελαιοπηγές & υπογείως της διώρυγας του Σουέζ θα μας κρατήσει αμείωτο το ενδιαφέρον. Άφιξη στο Κάιρο, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο & διανυκτέρευση.

6ή μέρα: Κάιρο – Αθήνα

Πρωινό, μεταφορά στο αεροδρόμιο του Καΐρου & πτήση για την επιστροφή μας στην Αθήνα.

 

Τιμή :  590 €  κατ άτομο σε δίκλινο δωμάτιο
Τιμή :  710
€ μονόκλινο

*Η τιμή ισχύει έως 30/04/22 εκτός εορτών, με ελάχιστη συμμετοχή 4 ατόμων*

Περιλαμβάνει : 

  • Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα – Κάιρο – Αθήνα.
  • Μεταφορές με πολυτελή mini-van στην Αίγυπτο.
  • Τέσσερις διαν/σεις στο Κάιρο σε ξενοδοχείο 5*, σε δωμάτιο με Θέα Νείλο, με μπουφέ πρωινό.
  • Μια διανυκτέρευση στην Αγία Αικατερίνη σε επιλεγμένο ξενοδοχείο με ημιδιατροφή.*Δύο γεύματα σε επιλεγμένα εστιατόρια (Κάιρο & Αλεξάνδρεια)
  • Επίσημο Ελληνόφωνο ξεναγό & τοπικό συνοδό του γραφείου μας
  • Εισιτήρια Μουσείων & Αρχαιολογικών χώρων
  • Βίζα εισόδου στην Αίγυπτο
  • Ταξιδιωτική Ασφάλεια Αστικής Ευθύνης Tour Operator

Δεν περιλαμβάνει :

  • Φόρους αεροδρομίων 200 €
  • Φιλοδωρήματα 24 € & τα προαιρετικά, πληρωτέα τοπικά

 

Πληροφορίες – Κρατήσεις τηλ. : 211-2130571 / 6988359000
Εmail: info@fourseasonsgreece.gr