ΛΕΣΒΟΣ
6ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ

 ΜΟΝΟ 265 € ΜΕ ΗΜΙΔΙΑΤΡΟΦΗ

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
17 ΙΟΥΛΙΟΥ &  11, 15 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΕ ΑΙΒΑΛΙ – ΠΕΡΓΑΜΟ

ΕΧΕΙ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕΙ

 

1η ημέρα: ΠΕΙΡΑΙΑΣ-ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Συγκέντρωση το απόγευμα στο λιμάνι του Πειραιά, επιβίβαση στο πλοίο και απόπλους για Μυτιλήνη. Διανυκτέρευση εν πλώ.

2η ημέρα: ΑΓ. ΡΑΦΑΗΛ – ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ – ΜΑΝΤΑΜΑΔΟ – ΜΟΛΥΒΟΣ – ΠΕΤΡΑ – Π. ΓΛΥΚΟΦΙΛΟΥΣΑ

Άφιξη το πρωί στην όμορφη Μυτιλήνη απλωμένη σε επτά λόφους, με το κάστρο στην κορυφή του πευκώνα και τα αρχοντικά κατά μήκος της προκυμαίας και ξεκινάμε την περιήγηση μας με πρώτο σταθμό τη Θέρμη όπου βρίσκεται το γνωστό Μοναστήρι των Αγίου Ραφαήλ, Αγίου Νικολάου και Αγίας Ειρήνης. Εδώ φυλάσσονται τα λείψανα των Αγίων που μαρτύρησαν στα χέρια των Τούρκων και τα οστά τους βρέθηκαν ύστερα από οράματα πιστών. Μετά το προσκύνημα συνεχίζουμε από τον παραλιακό δρόμο προς Μανταμάδο όπου βρίσκεται η εκκλησία του Ταξιάρχη με την θαυματουργή εικόνα του Αγίου φτιαγμένη από μοναδικό ανάγλυφο.

Συνεχίζουμε για Πέτρα, παραλιακό χωριό απλώμένο σε καταπράσινο κάμπο. Το χωριό οφείλει το όνομα του στην βράχο της Παναγίας της Γλυκοφιλούσας που στέκεται σαν μετεωρίτης στην μέση του οικισμού. Επίσκεψη στην εκκλησία με 114 σκαλοπάτια και παραμονή για μπάνιο και γεύμα. Νωρίς το απόγευμα φεύγουμε για να επισκεφθούμε τον Μόλυβο, το πλέον τουριστικό μέρος του νησιού με το Γατελούζικο κάστρο του, τα στενά δρομάκια του και την θαυμάσια αρχιτεκτονική. Κατόπιν για το ξενοδοχείο μας,τακτοποίηση και δείπνο. Διανυκτέρευση.

Λέσβος-Πλωμάρι

 

3η ημέρα: Μ. ΛΕΙΜΩΝΟΣ – ΣΙΓΡΙ – ΕΡΕΣΟΣ – ΚΑΛΛΟΝΗ

Πρωινό και αναχώρηση για να περάσουμε την ημέρα μας στο δυτικό και όχι τόσο πράσινο μέρος του νησιού. Κάνουμε μια πρώτη στάση στη Μονή Λειμώνος(Άγιος Ιγνάτιος) η οποία χαρακτηρίζεται μικρογραφία του Αγίου όρους και στεγάζει σημαντικό μουσείο με πολύτιμα κειμήλια. Κατόπιν για Σιγρί όπου θα επισκεφτούμε το μοναδικό γεωλογικό φαινόμενο του απολιθωμένου δάσους σε μικρογραφία το οποίο αποτελεί ένα εντυπωσιακό θέαμα καθώς διατηρείται σε άριστη κατάσταση για 21 εκ. χρόνια γύρω από τα ηφαιστειακά πετρώματα.

Στην συνέχεια για την υπέροχη αμμώδη παραλία της Σκάλας Ερεσού όπου και παραμονή για μπάνιο και γεύμα. Νωρίς το απόγευμα και αφου διασχίσουμε τον κόλπο Καλλονής συντομη στάση στη Σκάλα καλλονής γνώστη για τις σαρδέλες της και από εκεί επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

4η ημέρα: ΜΥΤΙΛΗΝΗ – ΑΙΒΑΛΙ – ΠΕΡΓΑΜΟ (ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗ)

Μετά το πρωινό ημέρα ελεύθερη στη πόλη της Μυτιλήνης ή εναλλακτικά προτείνουμε ημερήσια εκδρομή στο Αϊβαλί.
Πρόγραμμα προαιρετικής εκδρομής: Αναχώρηση για το λιμάνι, έλεγχος διαβατηρίων ή ταυτοτήτων νέου τύπου και επιβίβαση στο πλοίο για Αϊβαλί. Άφιξη και επιβίβαση στο πούλμαν και άμεση αναχώρηση προς Πέργαμο. Επίσκεψη στην περίφημη Κόκκινη Βασιλική(Σεράπειον) η οποία χτίστηκε από τον Ιουστινιανό και αποτελεί μια από τις επτά εκκλησίες της Απόκαλυψης γνωστή και ως ο «θρόνος του Διαβόλου». Κατόπιν χρόνος για γεύμα και επιστροφή στις Κυδωνιές (Αϊβαλί) πόλη σύμβολο της προσφυγιάς του 1922. Περιήγηση στην όμορφη παραλία με το γραφικό μυχό που λεγόταν “Φάληρο” αλλά και στην όμορφη πόλη με τα παλιά ελληνικά αρχοντικά και σοκάκια. Χρόνος ελεύθερος στη πλούσια αγορά της πόλης και στη συνέχεια για το λιμάνι απ΄ όπου και θα επιστρέψουμε στην Μυτιλήνη. Δείπνο.Διανυκτέρευση.

5η ημέρα: ΜΟΥΣΕΙΟ ΘΕΟΦΙΛΟΥ – ΠΛΩΜΑΡΙ – ΑΓΙΑΣΟΣ

Πρωινό και αναχώρηση για να περάσουμε από τη Σουράδα με τα υπέροχα καλοδιατηρημένα αρχοντικά και από εκεί για Βαρειά και Καγιάνι με την πανοραμική θέα της πόλης. Προσκύνημα στον δεύτερο Ταξιάρχη του νησιού, των ναυτικών και προαιρετική επίσκεψη στο μουσείο Θεόφιλου όπου και τα περισσότερα έργα του λαϊκου μας ζωγράφου. Συνεχίζουμε για την πατρίδα του ούζου το φημισμένο Πλωμάρι όπου θα έχουμε επίσκεψη σε τοπική ποτοποϊια και στη συνέχεια παραμονή για μπάνιο και γεύμα στην όμορφη παραλία.

Το απόγευμα επιστροφή και επίσκεψη στην Αγιάσο όπου βρίσκεται ο ναός της Kοίμησης της Θεοτόκου γνωστός για τη θαυματουργή εικόνα της Παναγίας της Bρεφοκρατούσας «της Αγίας Σιών». Επιστροφή στη Μυτιλήνη, σχετκός χρόνος για τις τελευταίες μας αγορές και στη συνέχεια για το λιμάνι της πόλης όπου μας περιμένει το πλοίο για το ταξίδι της επιστροφής στον Πειραιά. Διανυκτέρευση εν πλώ.

(6η ημέρα): 

Αφιξη νωρίς το πρωί στο λιμάνι του Πειραιά.

Τιμή :

265 € κατ άτομο στο δίκλινο δωμάτιο
320 € μονόκλινο
250 € κατ άτομο στο τρίκλινο δωμάτιο (με βοηθητικό κρεβάτι)

Περιλαμβάνονται:

 • Ακτοπλοικά εισητήρια Πειραιάς-Μυτιλήνη-Πειραιάς σε θέσεις αεροπορικού τύπου (καθίσματα)
 • Μεταφορές από το λιμάνι στο ξενοδοχείο και επιστροφή στο λιμάνι και περιηγήσεις στο νησί σύμφωνα με το πρόγραμμα με πολυτελές πούλμαν
 • 3 διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο Mytilana Village Hotel 3* στoν κόλπο  Γέρα
 • 3 Πρωινά καθημερινά σε πλούσιο μπουφέ
 • 3 Δείπνα
 • τοπικός αρχηγός/συνοδός
 • τέλος ανθεκτικότητας στην κλιματική κρίση (άρθρο 30 – v.5073/23) ο οποίος ανέρχεται σε 3 ευρώ ανά διαμονή
 • ΦΠΑ
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.

*Πατήστε εδώ για να δείτε τις κριτικές για το ξενοδοχείο 

Δεν περιλαμβάνονται:

 • Κόστος προαιρετικής κρουαζιέρας σε Αϊβαλί & Πέργαμο: 85€/άτομο
 • Φιλοδωρήματα και ποτά στα γεύματα
 • Ότι δεν αναγράφεται στα περιλαμβανόμενα ή αναφέρεται ως προαιρετικό
 • Είσοδοι σε αρχαιολογικούς και μουσειακούς χώρους

Στην προαιρετική για Αϊβαλί & Πέργαμο περιλαμβάνονται:

 • Ακτοπλοϊκά εισιτήρια Μυτιλήνη-Αϊβαλί-Μυτιλήνη
 • Λεωφορείο με ελληνόφωνο ξεναγό για όλο το πρόγραμμα ΑΪΒΑΛΙ-ΠΕΡΓΑΜΟ-ξενάγηση
 • Γεύμα σε εστιατόριο στην Πέργαμο σε μπουφέ
 • Συνοδός του γραφείου

 

Φόρμα ενδιαφέροντος - Πατήστε εδώ

  τηλ.κρατήσεων: 211-2130571 / 6988359000
  Εmail:
  info@fourseasonsgreece.gr