ΟΛΥΜΠΟΣ – ΠΑΡΑΛΙΑ ΠΙΕΡΙΑΣ
3ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ

22 ΕΩΣ 24 ΙΟΥΝΙΟΥ
-€ ΜΕ ΗΜΙΔΙΑΤΡΟΦΗ
ΣΤΟ ”MEDITERRANEAN VILLAGE HOTEL & SPA” 5*

ΠΑΛΑΙΟΣ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑΣ – ΑΜΠΕΛΑΚΙΑ –
ΒΕΡΓΙΝΑ – ΕΛΑΤΟΧΩΡΙ – ΛΙΤΟΧΩΡΟ –
ΑΡΧ.ΧΩΡΟΣ ΔΙΟΥ – ΜΟΝΗ ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ

 

1η ημέρα: ΑΘΗΝΑ – ΑΜΠΕΛΑΚΙΑ – ΚΟΡΙΝΟ

Αναχώρηση στις 8.00′ π.μ.  Κάνοντας μία μικρή στάση στην περιοχή της Λαμίας, συνεχίζουμε  για Τέμπη, με τελικό μας πρώτο προορισμό τον παραδοσιακό οικισμό Αμπελάκια.  Γνωστά για τα εντυπωσιακά αρχοντικά όπως αυτά των Σβαρτς και Ευθυμιάδη, δείγμα αλλοτινής οικονομικής άνθησης. Στη γραφική πλατεία του χωριού με τον χαρακτηριστικό πλάτανο θα παραμείνουμε για μεσημεριανό φαγητό. Μέσα από μια όμορφη διαδρομή, θα φτάσουμε στο πολυτελές ξενοδοχείο μας, που θα μας φιλοξενήσει στην τριήμερη εκδρομή μας. Τακτοποίηση στα δωμάτιά μας και ελεύθερος χρόνος στις εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου. Στην συνέχεια, θα έχουμε δείπνο στο πλούσιο μπουφέ και γιατί όχι, ένα ποτό στο σαλόνι ή αν ο καιρός το επιτρέπει δίπλα στην πισίνα.  Διανυκτέρευση.

ΟΛΥΜΠΟΣ - ΠΑΡΑΛΙΑ ΠΙΕΡΙΑΣ

2η ημέρα: ΒΕΡΓΙΝΑ – ΕΛΑΤΟΧΩΡΙ – ΛΙΤΟΧΩΡΟ

Μετά το πρωινό μας,  αναχωρούμε για την περιοχή της Βεργίνας, ”τυλιγμένη” με μια  λαμπρή ιστορία αφού κατά την αρχαιότητα υπήρξε πρωτεύουσα του βασιλείου της Μακεδονίας. Σήμερα φιλοξενεί τα ευρήματα της σπουδαίας εκείνης περιόδου στον Αρχαιολογικό Χώρο και στο σημαντικό τοπικό Μουσείο. Θα συνεχίσουμε την όμορφη διαδρομή μας  για τα Πιέρια Όρη, που θα μας φέρει στο  γραφικό Ελατοχώρι. Χωριό γνωστό για τα παραδοσιακά ταβερνάκια του όπου θα παραμείνουμε για μεσημεριανό φαγητό. Στις επισκέψεις μας ακολουθεί το Λιτόχωρο, ένα σημαντικό τουριστικό θέρετρο χτισμένο στην πλαγιά της υψηλότερης κορυφής του Ολύμπου, τον Μύτικα. Στο Λιτόχωρο, θα παραμείνουμε για καφέ και στην συνέχεια, γεμάτοι πανέμορφες εικόνες θα επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο μας για δείπνο και διανυκτέρευση.

3η ημέρα: ΑΡΧ.ΧΩΡΟΣ ΔΙΟΥ – ΜΟΝΗ ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ – ΠΑΛΑΙΟΣ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ – ΑΘΗΝΑ

Την τελευταία μέρα της εκδρομής μας, μετά το πρωινό αναχωρούμε για επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο Δίου.  Θεωρείται ο σημαντικότερος και ομορφότερος αρχαιολογικός χώρος στον Όλυμπο, γεμάτος με καταπράσινη βλάστηση, ελληνιστικά και ρωμαϊκά θέατρα, αρχαίους πλακόστρωτους δρόμους, ρωμαϊκά λουτρά και άλλα σπουδαία ευρήματα. Ακολουθεί επίσκεψη στην ιστορική  Μονή Διονυσίου εν Ολύμπω του 17ου αιώνα  η οποία είναι χτισμένη σε φυσική οχυρωματική θέση και αποτελούσε σημαντικό οικονομικό και πνευματικό κέντρο στη διάρκεια της Τουρκοκρατίας. Οι όμορφες διαδρομές στον Όλυμπο δεν σταματούν και διασχίζοντάς τες  θα φτάσουμε στον γραφικό Παλαιό Παντελεήμονα. Θα μας ενθουσιάσει η  πανοραμική θέα της περιοχής του Ολύμπου και του Κισσάβου που προσφέρει και εδώ θα παραμείνουμε για μεσημεριανό φαγητό. Νωρίς το απόγευμα θα πάρουμε τον δρόμο της επιστροφής και με ενδιάμεση  στάση καθ’ οδόν, θα φτάσουμε το βράδυ στην πόλη μας.

Τιμή 

-€  κατ’ άτομο σε δίκλινο ή τρίκλινο δωμάτιο
Mονόκλινο: -€

Περιλαμβάνονται:

  • Μετάβαση και επιστροφή με πολυτελές πούλμαν
  • 2 διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο MEDITERRANEAN VILLAGE & SPA 5*,
  • Τα 2 πρωινά σε μπουφέ
  • Τα 2 δείπνα σε μπουφέ 
  • Φόρος διαμονής (άρθρο 53 – v.4389/16)
  • Αρχηγός/ συνοδός εκδρομής
  • ΦΠΑ

*Πατήστε εδώ για να δείτε τις κριτικές για το ξενοδοχείο 

Δεν περιλαμβάνονται:

  • Ποτά κατά τη διάρκεια των γευμάτων
  • Είσοδοι σε αρχαιολογικούς και μουσειακούς χώρους
  • Ότι δεν αναγράφεται στα περιλαμβανόμενα ή αναφέρεται ως προαιρετικό

 

Φόρμα ενδιαφέροντος - Πατήστε εδώ

    τηλ.κρατήσεων: 211-2130571 / 6988359000
    Εmail:
    info@fourseasonsgreece.gr