ΠΑΣΧΑ ΣΤΟ ΠΗΛΙΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΒΟΛΟ
4ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ

03 ΕΩΣ 06 ΜΑΪΟΥ
270 € ΜΕ ΗΜΙΔΙΑΤΡΟΦΗ

ΜΟΝΗ ΞΕΝΙΑΣ – ΚΑΛΑ ΝΕΡΑ – ΜΗΛΙΕΣ – ΝΕΟΧΩΡΙ
ΛΑΥΚΟΣ – ΑΡΓΑΛΑΣΤΗ -ΒΥΖΙΤΣΑ – ΠΙΝΑΚΑΤΕΣ – ΒΟΛΟΣ

 

1η ημέρα: M. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03/5: ΤΕΛΕΤΗ ΑΠΟΚΑΘΗΛΩΣΗΣ ΣΤΗ ΜΟΝΗ ΞΕΝΙΑΣ – ΚΑΛΑ ΝΕΡΑ

Αναχώρηση για τον Αλμυρό Βόλου με ενδιάμεσες στάσεις για καφέ και γεύμα. Άφιξη στο Μοναστήρι της Παναγίας της Ξενιάς, όπου την Μ. Παρασκευή γίνεται η τελετή της Αποκαθήλωσης στον Λόφο της Παναγίας, στις 3μ.μ. Θα παρακολουθήσουμε την αναπαράσταση της Σταύρωσης στον λόφο του Γολγοθά, όπως έχει ονομαστεί, ενώ γίνεται και η προσκύνηση του Εσταυρωμένου (μέσω ειδικής σκάλας – έχει επτά μέτρα ύψος ο Σταυρός). Στο τέλος το άψυχο σώμα του Ιησού μεταφέρεται σε έναν παρακείμενο λόφο για να ενταφιασθεί σε μια λαξευμένη σπηλιά. Κατόπιν θα αναχωρήσουμε για τα Καλά Νερά Πηλίου, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας και το βράδυ θα παρακολουθήσουμε την περιφορά του Επιταφίου σε εκκλησία του χωριού. Διανυκτέρευση.

2η ημέρα: Μ.ΣΑΒΒΑΤΟ 04/5: ΜΗΛΙΕΣ – ΝΕΟΧΩΡΙ – ΛΑΥΚΟΣ

Μετά το πρωινό μας θα γνωρίσουμε κάποια από τα χωριά του Πηλιου με πρώτο σταθμό τις Μηλιές, την ιδιαίτερη πατρίδα του Άνθιμου Γαζή και του Γρηγόριου Κωνσταντά, οι οποίοι ίδρυσαν, το 1814, τη σχολή «Ψυχής Άκος», που λειτουργεί σήμερα ως βιβλιοθήκη. Θα επισκεφτούμε το Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών στην κεντρική πλατεία, με κρυφούς τρούλους αλλά και χωρίς καμπαναριό. Ο Ναός έχει καταπληκτική ακουστική, η οποία οφείλεται σε 48 ανάποδα πιθάρια. Εντυπωσιακή είναι η αγιογράφηση του Ναού όπου ξεχωρίζει η «μάχη» του Χριστού με τον Διάβολο και ο «Τροχός» της ζωής του ανθρώπου. Πρόκειται για μία παράσταση ζωδιακού κύκλου, η οποία δεν συναντάται συχνά σε Ορθόδοξους Χριστιανικούς ναούς.

Θα συνεχίσουμε για το Νεοχώρι με την πέτρινη πλατεία, τα πελώρια αιωνόβια πλατάνια και τις πετρόχτιστες βρύσες. Επόμενη στάση στο Λαύκο, ένα ιδιαίτερο χωριό όπου βρίσκεται το παλαιότερο καφενείο της Ελλάδας, με αδιάκοπη λειτουργία εδώ και 242 χρόνια. Τα 9 πλατάνια της πλατείας και οι παλιές φωτογραφίες στους τοίχους θα μας ταξιδέψουν στο παρελθόν, τότε που εδώ έπινε το κρασάκι του ο Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης. Επιστροφή στα Καλά Νερά μέσω Μηλίνας-Αργαλαστής. Το βράδυ θα παρακολουθήσουμε την ακολουθία της Ανάστασης και θα έχουμε Αναστάσιμο δείπνο σε εστιατόριο. Διανυκτέρευση.

Διακοπές-ΠΗΛΙΟ-ΜΗΛΙΕΣ

3η ημέρα: ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ 05/5: ΒΥΖΙΤΣΑ – ΠΙΝΑΚΑΤΕΣ

Θα απολαύσουμε το πρωινό μας στο ξενοδοχείο το οποίο βρίσκεται 30μ. από τη θάλασσα και θα χαλαρώσουμε στο όμορφο περιβάλλον. Το μεσημέρι θα μεταβούμε στη Βυζίτσα όπου θα έχουμε Πασχαλινό γεύμα σε εστιατόριο. Στην επιστροφή θα κάνουμε στάση στις Πινακάτες, το πιο καλοδιατηρημένο αρχιτεκτονικά χωριό στο Πήλιο. Στην πλατεία του χωριού θα δούμε έναν επιβλητικό πλάτανο πεντακοσίων ετών, την εκκλησία του Αγίου Δημητρίου και μια μαρμάρινη βρύση του 1894. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, διανυκτέρευση.

4η ημέρα: ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ 06/5: 

Πρωινό γεύμα και αναχώρηση για τον Βόλο όπου θα έχουμε χρόνο για βόλτα και γεύμα στα φημισμένα τσιπουράδικα. Επιστροφή στην Αθήνα με στάση καθοδόν.

Τιμή 

270 €  κατ’ άτομο για ενήλικες σε δίκλινο ή τρίκλινο δωμάτιο
Μονόκλινο δωμάτιο: 345€

Περιλαμβάνονται:

  • Εκδρομές – περιηγήσεις με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν.
  • Διαμονή, (3) διανυκτερεύσεις στο PΕGASUS HOTEL 3* στα Καλά Νερά.
  • Tρία πρωινά σε μπουφέ.
  • Αναστάσιμο δείπνο το Μ. Σάββατο.
  • Πασχαλινό εορταστικό γεύμα εστιατόριο.
  • Αρχηγός – συνοδός.
  • Φ.Π.Α.

*Πατήστε εδώ για να δείτε τις κριτικές για το ξενοδοχείο 

Δεν περιλαμβάνονται:

  • Ο φόρος διαμονής
  • Ότι δεν αναγράφεται στα περιλαμβανόμενα ή αναφέρεται ως προαιρετικό

 

Φόρμα ενδιαφέροντος - Πατήστε εδώ

    τηλ.κρατήσεων: 211-2130571 / 6988359000
    Εmail:
    info@fourseasonsgreece.gr