ΠΑΣΧΑ ΣΕ ΘΡΑΚΗ – ΑΔΡΙΑΝΟΥΠΟΛΗ
5ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ

03 ΕΩΣ 07 ΜΑΪΟΥ
340 € ΜΕ ΗΜΙΔΙΑΤΡΟΦΗ

ΚΟΜΟΤΗΝΗ – ΞΑΝΘΗ – ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ – ΦΕΡΕΣ
ΔΕΛΤΑ ΕΒΡΟΥ – ΚΑΒΑΛΑ – ΑΔΡΙΑΝΟΥΠΟΛΗ

 

1η ημέρα: M. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03/5: ΑΘΗΝΑ – ΚΟΜΟΤΗΝΗ – ΕΠΙΤΑΦΙΟΣ

Αναχώρηση από Πειραιά 07:00 πμ και από Αθήνα 07:20 πμ (σήμερα θα διασχίσουμε τη μισή Ελλάδα, Στερεά, Θεσσαλία, Μακεδονία, Θράκη) μακρύς ο δρόμος, όμως ο προορισμός ιδιαίτερος. 1η μας στάση στην περιοχή της Λαμίας (Ε.Ο) και συνεχίζοντας προς Βορρά φτάνουμε την περιοχή της Λάρισας (Ε.Ο) γεύμα προαιρετικά – και μέσω Εγνατίας παρακάμπτουμε τη Θεσσαλονίκη, στάση για ξεκούραση έξω από την Καβάλα και το απόγευμα καταλήγουμε στην Κομοτηνή.

Μια πόλη πολιτισμικό ψηφιδωτό, γεμάτη αρώματα και μυρωδιές, με τους καφενέδες, τους πλακοστρωμένους δρόμους του εμπορικού κέντρου, με τους μιναρέδες και τα καμπαναριά, με καλόγουστα στέκια και μαχαλάδες. Το παρόν και το παρελθόν μπλέκονται εδώ σε ένα ιδιαίτερο παιχνίδι.

Αφού ξεκουραστούμε στο πολυτελές ξενοδοχείο μας, θα πάμε στην περιφορά του Επιταφίου. Στο πάρκο στο Σπαθί και στη διπλανή κεντρική πλατεία θα συγκεντρωθούν όλοι οι επιτάφιοι της πόλης. Οι πιστοί κατανυκτικά με τα κεριά τους θα τους ακολουθούν και θα ψέλνουν το «ώ γλυκύ μου έαρ..». Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας θα έχουμε το δείπνο μας με σαρακοστιανά και μη εδέσματα. Διανυκτέρευση.

2η ημέρα: Μ.ΣΑΒΒΑΤΟ 04/5: ΦΕΡΕΣ – ΔΕΛΤΑ ΕΒΡΟΥ – ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ – ΑΝΑΣΤΑΣΗ

Πρόγευμα σε μπουφέ. Ξεκινάμε για μια ξεχωριστή μέρα. Σήμερα θα μας συντροφέψουν οι ακρίτες μας, θα μας μυήσουν στα μυστικά του τόπου τους, θα μας οδηγήσουν στα κανάλια του ποταμού Έβρου, του ποταμού που χωρίζει αλλά και ενώνει 2 κόσμους. 1η μας στάση-επίσκεψη στις Φέρες, στην Παναγιά την Κοσμοσώτειρα. Ένα μοναδικό καστρομονάστηρο κωνσταντινουπολίτικης τέχνης του 11ου αι. που η παράδοση θέλει να είναι θαμμένος ο σεβαστοκράτορας και ιδρυτής του Ισαάκιος Κομνηνός. Η ξενάγηση θα γίνει από ξεναγό ντόπιο.

Σειρά έχει η φύση. Στο χώρο ενημέρωσης του Δέλτα του Έβρου θα δούμε το διαδραστικό βίντεο, θα ακούσουμε τους συνοδούς-οδηγούς μας και θα πάμε για ξενάγηση-βαρκάδα(έξοδα ατομικά) στον ποταμό. Η βαρκάδα δεν είναι απλά μια βόλτα, είναι μια εμπειρία ζωής και βίωση ενός τόπου πραγματικού και ονειρεμένου ταυτόχρονα. Το Δέλτα του Έβρου, προστατευόμενη περιοχή από τη συνθήκη Ραμσάρ είναι πολύπλοκο, εντυπωσιακό, φιλόξενο σε πουλιά, ζώα, ερπετά, ψάρια, φυτά. Η πιο δυνατή στιγμή της βαρκάδας θα είναι όταν φτάσουμε και χαιρετήσουμε στο μικροσκοπικό νησάκι της την κυρά του Έβρου.

Εδώ στο βορρά κάθε μέρα υψώνει την ελληνική σημαία. Υποκλινόμαστε και την ευχαριστούμε όλοι, όλοι οι Έλληνες. Στη βαρκάδα μια επίσης δυνατή εμπειρία είναι να δούμε τους ακρίτες ψαράδες στις καλύβες τους, να καθαρίζουν τα δίχτυα τους ή να ψήνουν την ψαριά τους. Φύλακες των συνόρων μας στο ποτάμι! Και στο τέλος της διαδρομής, ο φράχτης, αυτός που χωρίζει 2 κόσμους και περνάμε σύριζα σε κάποια σημεία του. Για το τέλος και μια φωτογραφία από τον Έβρο για εμπόδιο λησμονιάς.

Αλλά είναι ώρα να φύγουμε. Πάμε στην Αλεξανδρούπολη, πόλη όμορφη, άνετη, ζωντανή, προσεγμένη, με τον εμβληματικό της φάρο και την τεράστια παραλία της. Ώρα για φαγητό , περιπλάνηση ή καφέ στην πόλη. Πρέπει να γυρίσουμε για λίγη ξεκούραση στο ξενοδοχείο , γιατί το βράδυ αργά θα πάμε στην Ανάσταση. «Χριστός Ανέστη» η θρακική νύχτα γίνεται μέρα από τα πυροτεχνήματα. Με το αγιοκέρι γυρίζουμε για το αναστάσιμο δείπνο στο ξενοδοχείο. Σήμερα τρώμε μαγειρίτσα και άλλα καλούδια της περιοχής. Καλό ξημέρωμα.

ΘΡΑΚΗ - ΑΝΔΡΙΑΝΟΥΠΟΛΗ

3η ημέρα: ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ 05/5: ΞΑΝΘΗ – ΠΑΣΧ. ΓΛΕΝΤΙ – ΚΟΜΟΤΗΝΗ

Πρόγευμα αναστάσιμο σε μπουφέ. Ξεκινάμε για την εξόρμηση μας στην αρχόντισσα της Θράκης ,την Ξάνθη. πολυπολιτισμική , κουκλίστικη η παλιά πόλη με τα πλακόστρωτα σοκάκια και ένα αρχιτεκτονικό χαρμάνι από παραδοσιακά σπίτια με σαχνισιά ή παλιά τούβλινα αρχοντικά εμπόρων. Από τους τουρκομαχαλάδες ως την «κυριλέ» παραλία του Κόσυνθου, από το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο μέχρι την πλατεία του ρολογιού, από τις καπναποθήκες ως τη δημοτική αγορά, οι αφορμές για βόλτες είναι πολλές.

Η πόλη είναι ζωντανή και πολύχρωμη, νεολαία, φοιτητές. Γυναίκες με κεφαλόδεσμο και παιδιά πολλά, καλοντυμένες ευρωπαϊκά κυρίες , άντρες με το τσάι τους στους καφενέδες και γιάπηδες στις καφετέριες. Μια πόλη μωσαϊκό ανατολής και δύσης του παρελθόντος και του σήμερα. Ξεχυθείτε στα στενά της και «ξεψαχνίστε» όσα περισσότερα μυστικά της μπορείτε…

Επιστροφή στην Κομοτηνή. Στο ξενοδοχείο μας μας περιμένει το αναστάσιμο γεύμα με αρνιά, κοκορέτσια, σαλάτες, κόκκινα αυγά, γλυκά. Μπόλικο κρασί και μουσική. Η διάθεση γιορτινή, ο χορός φουντώνει. Γλέντι τρικούβερτο. Το απόγευμα είναι ελεύθερο στην πόλη της Κομοτηνής, ευκαιρία να την περπατήσετε, να την απολαύσετε, χαλαρά…έχει κρυμμένα μυστικά πολλά, ανακαλύψτε τα… καλό ξημέρωμα.

4η ημέρα: ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ 06/5: ΑΔΡΙΑΝΟΥΠΟΛΗ – ΚΟΜΟΤΗΝΗ

Ξύπνημα νωρίς, πρωινό και ξεκινάμε για να φτάσουμε στις Καστανιές. Το συνοριακό σταθμό με την Τουρκία. Η πορεία μας Ανατολικά μέσω της Εγνατίας, μέχρι το ύψος της Αλεξανδρούπολης και στη συνέχεια προς Βορρά παράλληλα με τον Έβρο τα σύνορά μας με την γείτονα χώρα. Πλατύς ο ποταμός εκατέρωθεν εύφοροι οι τόποι. Προσπερνάμε τις Φέρες, το Διδυμότειχο και το Σουφλί.

Από την Ορεστιάδα θα πάρουμε τον ξεναγό μας για την Αδριανούπολη. Στις Καστανιές γίνονται οι διατυπώσεις και στις 2 πλευρές των συνόρων (απαιτείται διαβατήριο με 6μηνη ισχύ ή ταυτότητα νέου τύπου). Στα ελληνικά Duty Free θα έχουμε την ευκαιρία να ψωνίσουμε.

Η Αδριανούπολη ή Edirne φαίνεται από το συνοριακό σταθμό, ξεχωρίζει το αριστούργημα του Μιμάρ Σινάν το Σελιμιγιέ. Η Αδριανούπολη υπήρξε για έναν αιώνα πρωτεύουσα της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Στις μέρες μας εξελίσσεται σε μια σύγχρονη πόλη που φλερτάρει ανάμεσα στην ευρωπαϊκή και ανατολίτικη παράδοση. Η πόλη έχει χαμάμ, μεντρεσέδες, μπεζεστένια και μαγαζιά με ανατολίτικες γεύσεις.

Με τον ξεναγό μας θα επισκεφτούμε το Μουσείο Υγείας με τους ιαματικούς ήχους του νερού και της μουσικής, έργο από την εποχή του σουλτάνου Βαγιαζήτ 15ος, το Ζάππειο παρθεναγωγείο και το λαογραφικό μουσείο που πολύ πρόσφατα άνοιξε τις πύλες του (η είσοδος στα μουσεία γίνεται με έξοδα ατομικά και πληρώνονται ΜΟΝΟ με κάρτα). Τελευταίος σταθμός μας το Κάραγατς, ο σιδηροδρομικός σταθμός που μέχρι εδώ έφτανε το θρυλικό Orient Express από το Παρίσι, σίγουρα θα το γνωρίζουμε από το «Έγκλημα στο Orient Express». της Αγκάθα Κρίστι.

Χρόνος ελεύθερος στην πόλη για να περιηγηθούμε στις τοπικές αγορές και να απολαύσουμε την τοπική κουζίνα. Αργότερα πέρνουμε το δρόμο της επιστροφής στην Κομοτηνή «φορτωμένοι» εντυπώσεις, γνώσεις, εικόνες και ψώνια… Δείπνο στο ξενοδοχείο μας. Καλή ξεκούραση και καλό ξημέρωμα.

5η ημέρα: ΤΡΙΤΗ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ 07/5: ΚΟΜΟΤΗΝΗ – ΚΑΒΑΛΑ – ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Πρωινό πλούσιο και ξεκινάμε το ταξίδι της επιστροφής. Σήμερα δεν προσπερνάμε την Καβάλα, την επισκεπτόμαστε. Πόλη όμορφη, αμφιθεατρική, με σημάδια πολλά από την μακραίωνη ιστορία της. Η χερσόνησος της Παναγίας, η παλιά-Οθωμανική Καβάλα, με το Ιμαρέτ, θαυμάσιο κτήριο, Οθωμανικός μεντρεσές, τώρα υπερπολυτελές ξενοδοχείο, οι καμάρες, το Ρωμαϊκό υδραγωγείο, το ναό του Αποστόλου των Εθνών, τα αρχοντόσπιτα των καπνεμπόρων, την παραλία.

Η στάση στην Καβάλα θα είναι μικρή. Μην ξεχάσουμε να πάρουμε κουραμπιέδες Νέας Καρβάλης, φημισμένοι και περιζήτητοι. Με στάσεις για ξεκούραση, καφέ και γεύμα στη Λάρισα (Ε.Ο) και τη Λαμία(Ε.Ο) φτάνουμε το βράδυ στην Αθήνα/ Πειραιά.

Τιμή 

340€ κατ΄άτομο στο δίκλινο δωμάτιο
320€ κατ΄άτομο στο τρίκλινο δωμάτιο (με βοηθητικό κρεβάτι)
420€ μονόκλινο

Σημείωσεις:

  • Για την επίσκεψη στην Αδριανούπολη χρειάζεται διαβατήριο ή ταυτότητα νέου τύπου.
  • Η σειρά των επισκέψεων μπορεί να τροποποιηθεί χωρίς να παραλειφθεί κάποια απο αυτές.

Περιλαμβάνονται:

  • Μετάβαση, επιστροφή και περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα με πολυτελές πούλμαν
  • 4 διανυκτερεύσεις στο πολυτελές CHRIS & EVE HOTEL 4* στην Κομοτηνή
  • Πρωινό καθημερινά σε μπουφέ
  • Δείπνο της Μεγ. Παρασκευής σε μπουφέ με σαρακοστιανά και μη εδέσματα
  • Εορταστικό δείπνο της Ανάστασης σε μπουφέ που περιλαμβάνει την παραδοσιακή μαγειρίτσα και άλλα γευστικά  εδέσματα
  • Πασχαλινό Εορταστικό γεύμα με παραδοσιακό γλέντι και μπόλικο κρασί. Μια Πασχαλινή Πανδαισία εδεσμάτων σε μπουφέ, ενώ ο Οβελίας θα έχει την τιμητική του.
  • Δείπνο την Δευτέρα του Πάσχα
  • Στο ξενοδοχείο : Χρήση πισίνας, γυμναστήριο, σάουνα
  • Πασχαλινή Λαμπάδα
  • αρχηγός/συνοδός
  • Τον τοπικό ελληνόφωνο ξεναγό στην Αδριανούπολη
  • τέλος ανθεκτικότητας στην κλιματική κρίση (άρθρο 30 – v.5073/23) ο οποίος ανέρχεται σε 3 ευρώ ανά διανυκτέρευση
  • ΦΠΑ
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης

*Πατήστε εδώ για να δείτε τις κριτικές για το ξενοδοχείο

Δεν περιλαμβάνονται:

  • Είσοδοι σε αρχαιολογικούς και μουσειακούς χώρους
  • Ότι δεν αναγράφεται στα περιλαμβανόμενα ή αναφέρεται ως προαιρετικό

 

Φόρμα ενδιαφέροντος - Πατήστε εδώ

    τηλ.κρατήσεων: 211-2130571 / 6988359000
    Εmail:
    info@fourseasonsgreece.gr