Ο Βόλος με μια ματιά

Ο Βόλος είναι μια μεγάλη, σύγχρονη και πολύ ”ζωντανή” πόλη, με καλή ρυμοτομία και μεγάλες πλατείες. Η πρωτεύουσα του νομού Μαγνησίας, είναι η μεγαλύτερη πόλη της Θεσσαλίας και το τρίτο σημαντικότερο λιμάνι της χώρας. Είναι κτισμένος στον μυχό του Παγασητικού κόλπου, στους πρόποδες του Πηλίου. Μπροστά του απλώνονται οι δαντελωτές ακτές του Παγασητικού, ενώ έχει για φόντο του το βαθυγάλανο Αιγαίο. Η πόλη βρίσκεται στη θέση της αρχαίας Ιωλκού, απ’όπου ο μυθικός Ιάσονας ξεκίνησε για την Αργοναυτική εκστρατεία. Η μεγάλη ιστορία της πόλης χάνεται στους αιώνες, από την αρχαιότητα έως και τα νεότερα χρόνια. Λόγω της σημαντικής του γεωγραφικής θέσης,εξαιτίας του λιμανιού,ο Βόλος έχει εξελιχθεί σε μεγάλο οικονομικό κέντρο ολόκληρης της Θεσσαλίας. Στο Βόλο φτάνουμε οδικώς αλλά και αεροπορικώς, αφού διαθέτει ένα από τα πιο σύγχρονα περιφερειακά αεροδρόμια της Ελλάδας, τον Κρατικό Αερολιμένα Νέας Αγχιάλου, 26 χλμ. από το κέντρο της πόλης.

Αξιοθέατα στον Βόλο

Ο Ναός Γέννησης της Θεοτόκου: Παναγία Τρύπα Γορίτσα, που βρίσκεται μέσα σε σπήλαιο στους πρόποδες του λόφου της Γορίτσας
Tο Κέντρο Τέχνης Τζιόρτζιο Ντε Κίρικο
Το Δημοτικό  Ωδείο
Το μαρμάρινο άγαλμα της Αθηνάς στο σιδηροδρομικό σταθμό Βόλου
Ο Ι. Ν. Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης :Ναός με περίτεχνη αρχιτεκτονική στην παραλία της πόλης
Tο Μουσείο της πόλης του Βόλου
Tο Αθανασάκειο Αρχαιολογικό Μουσείο Βόλου
Tο Λαογραφικό Κέντρο Κίτσου Μακρή
Tο Σιδηροδρομικό Μουσείο Θεσσαλίας  στο Σιδηροδρομικό Σταθμό Βόλου
ΟΙ αρχαιολογικοί χώροι στο Σέσκλο (8 χλμ. από το Βόλο) και στο Διμήνι (5 χλμ. από το Βόλο)
Tα κτίρια της Τράπεζας της Ελλάδος, του Σιδηροδρομικού Σταθμού και του  Δημαρχείου.

Τι να κάνετε κατά την παραμονή σας

Τα τελευταία χρόνια έχει δοθεί έμφαση στον τομέα του τουρισμού, με αξιόλογες επενδύσεις σε όλους τους τομείς. Έτσι ο επισκέπτης έχει την ευκαιρία να θαυμάσει πολιτιστικά μνημεία, μουσεία, να επιδοθεί σε δραστηριότητες και να απολαύσει την άνετη διαμονή, τη μεγάλη γκάμα επιλογών στις γαστρονομικές προτάσεις και την ποικιλία στους χώρους της νυχτερινής διασκέδασης. Στο Βόλο σίγουρα θα απολαύσουμε τον καφέ και τις βόλτες μας στις πλατείες και στην παραλία που σφύζουν από ζωή, ή το ποτό μας στα μπαράκια της θεσσαλικής φοιτητούπολης, που ξέρει τι θα πει νυχτερινή διασκέδαση.
Με ορμητήριο το Βόλο, μπορείτε να αποδράσετε στα γραφικά χωριά του Πηλίου, στις υπέροχες παραλίες της Μαγνησίας, ακόμη και στις αντικρυνές Σποράδες, με τις οποίες το λιμάνι του, συνδέεται καθημερινά με πλοία και ιπτάμενα δελφίνια.

Βόλτα στα τσιπουράδικα
Δεν μπορείτε να φύγετε από την πόλη  χωρίς  να σταθείτε σε κάποιο από τα φημισμένα ”τσιπουράδικα του Βόλου”. Μια συνήθεια που έγινε θεσμός και μια ιστορία γεύσεων και απόλαυσης, γνωστή όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στο εξωτερικό. Τα καΐκια εφοδιάζουν καθημερινά τα τσιπουράδικα με θαλασσινά για τους λάτρεις των ψαρομεζέδων, αλλά και του γνήσιου ντόπιου τσίπουρου, με τα μυστικά των συνταγών, να περνούν από γενιά σε γενιά.

Χρήσιμα τηλέφωνα

ΚΤΕΛ Υπεραστικό: 24210 – 33254  &  25527, κρατήσεις -εισιτήρια: 24210-38007
Λιμεναρχείο: 24210-76710 / 76720
Λιμενική Αστυνομία: 24210-38888
Πρακτορείο Ιπτάμενων Δελφινιών 24210-21626
Πρακτορείο Πλοίων: 24210-22501
ΟΣΕ Βόλου :24210 – 24056
Ολυμπιακή Αεροπορία: 24210 – 24910
 ΤΑΞΙ Βόλου: 24210 – 27777
Τροχαία Βόλου: 24210 – 76968
Νοσοκομείο Βόλου: 24210- 94200-20 / 36870