Η Καρδίτσα με μια ματιά

Η Καρδίτσα, πρωτεύουσα του ομώνυμου νομού, είναι χτισμένη στη δυτική άκρη της εύφορης Θεσσαλικής πεδιάδας. Αποτελεί εμπορικό,διοικητικό και πολιτιστικό κέντρο του νομού. Διαθέτει μια πολύ καλή ρυμοτομία, με πολλούς πεζόδρομους, αλλά και δίκτυο ποδηλατόδρομων. Πατρίδα του αγωνιστή Γεώργιου Καραϊσκάκη, αλλά και του Νικολάου Πλαστήρα, έχει ταυτιστεί σαν προορισμός με την πανέμορφη τεχνητή λίμνη Πλαστήρα, που ήταν έμπνευση και έργο του Καρδιτσιώτη πολιτικού. Η λίμνη απέχει 50 χλμ. περίπου από το κέντρο της πρωτεύουσας.  Η Καρδίτσα είναι ένας δημοφιλής προορισμός και διαθέτει τις κατάλληλες υποδομές σε χώρους διαμονής και εστίασης, ώστε να καλύπτει με το παραπάνω τις επιθυμίες των επισκεπτών της.

Κερδίζουν το ενδιαφέρον

Κοντά στην κεντρική πλατεία της πόλης, την πλατεία Πλαστήρα, βρίσκεται το υπέροχο άλσος Παυσιλύπου, που είναι μια όαση πρασίνου. Στη δυτική του άκρη θα δούμε τον έφιππο αδριάντα του Ν.Πλαστήρα, ενώ στην άλλη άκρη του δεσπόζει ο μεγαλοπρεπής μητροπολιτικός ναός των Αγίων Αυτοκρατόρων Κωνσταντίνου και Ελένης. Ο Ναός είναι από τους μεγαλύτερους στην Ελλάδα και κοσμείται με εξαιρετικές τοιχογραφίες και περίτεχνο εικονοστάσι, αφιερωμένο στον Άγιο Σεραφείμ (επίσκοπος Φαναρίου και Νεοχωρίου), που είναι και ο πολιούχος άγιος της πόλης. Κοντά στη μητρόπολη, βρίσκεται ο Ναός της Ζωοδόχου Πηγής, χτισμένος το 1842, σύμφωνα και με επιγραφή στο ξυλόγλυπτο τέμπλο του. Υπέροχα νεοκλασσικά, όπως το Παλλάς, το Μέγαρο Άρνη, το κτίριο της Δημοτικής Αγοράς, η Δημοτική Πινακοθήκη, αποτελούν κτίρια στολίδια της πόλης. Σημείο αναφοράς της πλατείας, είναι το Σιντριβάνι, που απεικονίζει στις άκρες του τους αστερισμούς σε κάθε σημείο του ορίζοντα.

Χρήσιμα τηλέφωνα: Νοσοκομείο Καρδίτσας: 24413- 51555,  Αστυνομικό Τμήμα: 24410- 80224,  Τροχαία : 24410 -80244,  Ραδιοταξί: 24410- 73001 & 73002, Εφημερεύοντα φαρμακεία: 1434