ΑΓΙΟΚΑΜΠΟΣ & ΒΕΛΙΚΑ

Εκεί που το πράσινο αγγίζει την θάλασσα

Αγιόκαμπος

Νομός Λάρισας-ΑγιόκαμποςΟ παραλιακός οικισμός Αγιόκαμπος Λάρισας, ανήκει στους δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς του νομού. Αποτελεί την επέκταση του ορεινού χωριού Σκήτη και ανήκει διοικητικά στον Δήμο Αγιάς. Απέχει 14 χλμ. από την Αγιά και 51 χλμ. από τη Λάρισα. Την περιοχή τη διασχίζουν δύο ρέματα (Πουρί και Μπουρμπουλήθρα), που χύνονται στην παραλία του Αγιόκαμπου. Το φυσικό τοπίο συμπληρώνουν τα πανέμορφα δάση, που ''δένουν'' εκπληκτικά με τις δαντελωτές ακτές και τα καταγάλανα νερά. Η παραλία του Αγιόκαμπου σε ορισμένα σημεία είναι αμμώδης, ενώ σε άλλα είναι στρωμένη με ψιλό βότσαλο και είναι βραβευμένη με τη Γαλάζια Σημαία της Ευρώπης. Μαζί με τις παραλίες της Βελίκας και της Σωτηρίτσας, έχουν συνολικό μήκος 14 χλμ. και αποτελούν δημοφιλείς παραλίες του νομού Λάρισας.

Διαμονή και διασκέδαση

Σήμερα ο Αγιόκαμπος έχει μεγάλη οικοδομική και τουριστική ανάπτυξη, με υποδομές που καλύπτουν και τον πιο απαιτητικό επισκέπτη. Ξενοδοχειακές μονάδες, ενοικιαζόμενα δωμάτια, camping, εστιατόρια αλλά και παραδοσιακές ταβέρνες, καφέ-μπαρ και clubs που προσφέρουν ατελείωτη νυχτερινή διασκέδαση ή ολοήμερα beach party. Χιλιάδες είναι πλέον οι παραθεριστές,που επιλέγουν τον ''ζωντανό'' παραλιακό οικισμό για τις διακοπές τους.

Κερδίζουν το ενδιαφέρον

Το δάσος Πολυδενδρίου, ( με δρυς, οξιές, καστανιές και έλατα,από τα ωραιότερα της χώρας μας. Βρίσκεται στα όρια του οικισμού και αποτελεί καταφύγιο αγρίων ζώων), το Κάστρο ( πάνω από το λιμάνι), τα «σκαλοπάτια του Ξέρξη», το τοξωτό γεφύρι (φτιαγμένο στα χρόνια της Τουρκοκρατίας) και την κρεμαστή γέφυρα στη θέση «Πλατανόρεμα».

Χρήσιμα τηλέφωνα: Αστυνομικό τμήμα Αγιάς: 24940- 22300, Κέντρο Υγείας Αγιάς: 24940- 22222, Φαρμακείο Σωτηρίτσας: 24940- 52300,  Λιμενικός σταθμός Αγιάς: 24940- 52222,  ΤΑΞΙ σταθμός Αγιάς:24940- 22324.

Βελίκα

Νομός Λάρισας-ΒελίκαΟ παραθαλάσσιος οικισμός Παραλία Βελίκας, (οικισμός της περιοχής της Βελίκας), είναι δημοφιλές τουριστικό θέρετρο του νομού Λάρισας. Ανήκει στο Δήμο Μελιβοίας και απέχει μόλις 6 χλμ. από τον Αγιόκαμπο. Η παραλία της, αποτελεί συνέχεια της παραλίας του Αγιόκαμπου και της Σωτηρίτσας, που μαζί, συμπληρώνουν μια ακτή 14 χλμ. και έχει βραβευθεί με Γαλάζια Σημαία, όπως και οι περισσότερες παραλίες του νομού. Πρόκειται για οργανωμένη παραλία, που σε κάποια σημεία της είναι στρωμένη με άμμο και σε άλλα με βότσαλο. Θα απολαύσουμε τον αρμονικό συνδυασμό πράσινου, πεντακάθαρης θάλασσας, έντονης νυχτερινής διασκέδασης και τα φρέσκα θαλασσινά στις παραλιακές ταβέρνες. Θα βρούμε πολλά ενοικιαζόμενα δωμάτια,καφέ, ταβέρνες και beach bar που προσφέρουν ατέλειωτη διασκέδαση.

Παραλία Βραχάκια

Μια πανέμορφη παραλία είναι και τα Βραχάκια Βελίκας, στο τέρμα του οικισμού. Βρίσκεται σε ένα φυσικό τοπίο που το πράσινο ''αγγίζει'' τη θάλασσα, στρωμένη με άμμο και ψιλό βότσαλο. Ένα μέρος της είναι οργανωμένο με ομπρέλες και ξαπλώστρες. Τα διάσπαρτα βραχάκια στην άκρη της παραλίας, προσθέτουν τη δική τους ομορφιά και την ευκαιρία για ψάρεμα. Εκατοντάδες είναι οι παραθεριστές που προσελκύει τα καλοκαίρια η Βελίκα και οι γύρω παραλίες.

Χρήσιμα τηλέφωνα
Αστυνομικό τμήμα Αγιάς: 24940- 22300,  Κέντρο Υγείας Αγιάς: 24940- 22222,  Αγροτικό Ιατρείο Μελιβοίας: 24940- 31203,  Φαρμακείο Σωτηρίτσας: 24940- 52300,  Λιμενικός σταθμός Αγιάς: 24940- 52222,  ΤΑΞΙ σταθμός Αγιάς: 24940- 22324.

Αξιοθέατα
Το Κάστρο της Βελίκας (6ος-7ος αι), πάνω σε κατάφυτο λόφο, και σε μικρή απόσταση από την ακτή, το βυζαντινό κάστρο στο ρέμα Πλατανιάς Βελίκας, τη Μονή Αγ. Ιωάννη του Θεολόγου που αποτελεί δείγμα της βυζαντινής τεχνοτροπίας.ΚΟΝΤΙΝΟΙ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

Νομός Λάρισας-ΑγιάΑΓΙΑ
Στους πρόποδες του Κισσάβου

Δείτε περισσότερα

ΜετέωραΝΟΜΟΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ
Ο ορεινός παράδεισος της Θεσσαλίας

Δείτε περισσότεραBooking.com