ΛΑΡΙΣΑ

Η αρχόντισσα του κάμπου

Η Λάρισα με μια ματιά

Νομός Λάρισας-ΛάρισαΗ Λάρισα αποκαλείται δίκαια ''αρχόντισσα'' του Θεσσαλικού κάμπου, αφού το μεγαλύτερο μέρος της Θεσσαλικής πεδιάδας, βρίσκεται στο νομό Λάρισας. Είναι η πρωτεύουσα του νομού, αλλά και πρωτεύουσα της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Αποτελεί σημαντικό εμπορικό κέντρο και κόμβο επικοινωνιών και συγκοινωνιών. Η πόλη είναι χτισμένη στις δύο όχθες του ποταμού Πηνειού, ενώ γύρω της υψώνονται οι ορεινοί όγκοι του Ολύμπου, της Όσσας, του Μαυροβουνίου και άλλων μικρότερων βουνών. Είναι μια σύγχρονη και πολύ ''ζωντανή'' μεγαλούπολη, με πολλές πλατείες που σφύζουν από ζωή μέρα-νύχτα. Οι υποδομές της πόλης σε χώρους διαμονής, εστίασης και νυχτερινής διασκέδασης, καλύπτουν όλες τις επιθυμίες του επισκέπτη, για ένα ευχάριστο ταξίδι. Η πόλη της Λάρισας αποτελεί προορισμό, αλλά και ορμητήριο για εκδρομές και εξορμήσεις σε κοντινά μέρη.

Κερδίζουν το ενδιαφέρον

Λάρισα-Αρχαιολογικός ΧώροςΤα ιστορικά μνημεία της αρχαιότητας, της βυζαντινής και της οθωμανικής περιόδου, που διασπείρουν την πόλη,  μας δηλώνουν μια μακραίωνη ιστορία αφού η Λάρισα είναι από τις αρχαιότερες πόλεις της Ελλάδας. Κατοικήθηκε από την Παλαιολιθική περίοδο και κατά τους ιστορικούς, εκεί έζησε και πέθανε, ο Πατέρας της Ιατρικής, Ιπποκράτης, του οποίου το μνημείο βρίσκεται στην πόλη. Εκτός από ιστορικά μνημεία η Λάρισα διαθέτει και φυσικές ομορφιές τόσο στην ευρύτερη περιοχή, όσο και μέσα στην πόλη. Οι όχθες του Πηνειού ποταμού, το Πάρκο Αλκαζάρ με την τεχνητή λίμνη, το Αισθητικό Άλσος αναψυχής και ο λόφος του Φρουρίου με τα παλαιά κτίρια και τα σπίτια στα Ταμπάκικα αποτελούν σημεία που σίγουρα θα επισκεφθούμε.

Αξίζει να δείτε

Λάρισα-Αρχαίο θέατροΑρχαίο θέατρο Λάρισας Α΄,  Αρχαίο θέατρο Λάρισας Β'. Το μνημείο του Ποσειδώνα, η Παλαιοχριστιανική βασιλική Αγίου Αχιλλείου ( βρίσκεται στον λόφο του Φρουρίου), τα Παλαιοχριστιανικά λουτρά. Το Μπεζεστένι,(φρούριο κτισμένο από τους Οθωμανούς), Το Γενί Τζαμί, το Μνημείο (τάφος) Ιπποκράτη. Ο Μύλος του Παπά (κτιριακό συγκρότημα παλιάς αλευροβιομηχανίας, που φιλοξενεί ποικίλες εκδηλώσεις).   Το Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας, το Λαογραφικό - Ιστορικό Μουσείο Λάρισας, το Μουσείο Κούκλας (το μοναδικό στην Ελλάδα και στεγάζεται στο Μύλο του Παπά).

Χρήσιμα τηλέφωνα: Νοσοκομείο: (2410)-534471-4, -230031-4,  Τροχαία: (2410)-623147, Άμεση Επέμβαση Λιμενικού Σώματος:108,  Ράδιο Ταξί: (2410)-661122 -661414, ΚΤΕΛ νομού Λάρισας:Τηλεφωνικό Κέντρο-Πληροφορίες Δρομολογίων: (2410)-567600, Αστικό ΚΤΕΛ: (2410)-533.903, (2410)-533903,  Σταθμός Αθηνών:  (210)-8317047,    ΟΣΕ: (2410)-236250, Εκδοτήρια: (2410)-590161 -2

ΚΟΝΤΙΝΟΙ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ


ΒόλοςΒΟΛΟΣ
Προορισμός και αφετηρία

Δείτε περισσότερα

ΤρίκαλαΤΡΙΚΑΛΑ 
Περιήγηση στην γενέτειρα του Ασκληπιού

Δείτε περισσότερα