ΚΟΜΟΤΗΝΗ

Στους πρόποδες της Ροδόπης

Η Κομοτηνή με μια ματιά

ΚομοτηνήΗ Κομοτηνή είναι η πρωτεύουσα του Νομού Ροδόπης  αλλά και της Θράκης. Είναι χτισμένη στον Θρακιώτικο κάμπο, στους πρόποδες της Ροδόπης και αποτελεί σημαντικό εμπορικό, οικονομικό και συγκοινωνιακό κόμβο της Θράκης. Είναι γνωστή σαν φοιτητούπολη και εδώ βρίσκεται το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης. Τον ευρύτερο χώρο της τον διασπείρουν πολλά και σημαντικά μνημεία και ιστορικά αξιοθέατα,αποτέλεσμα της ποικιλομορφίας που παρουσιάζει η ιστορία και ο πολιτισμός της. Η καθημερινή συνύπαρξη χριστιανών και μουσουλμάνων, που θα μπορούσαν να αποτελέσουν πρότυπο ιδανικής πολυθρησκευτικής κοινωνίας, δίνει ένα ιδιαίτερο χρώμα και έναν έντονο χαρακτήρα πολύ-πολιτισμικότητας στην περιοχή. Στην Κομοτηνή συνυπάρχουν αρμονικά, η μεγάλη της ιστορία, η βαθιά κληρονομιά μιας μικτής παράδοσης με το δυτικό τρόπο ζωής. Ανατολή και Δύση, συναντιούνται στην πόλη της Κομοτηνής, που δεν αφήνει στιγμή τον επισκέπτη να πλήξει, αντίθετα τον κερδίζει και του δημιουργεί την επιθυμία να επιστρέψει.

Οι τοπικές γεύσεις

Αξιόλογες τουριστικές υποδομές σε όλους τους χώρους θα κάνουν άνετη κι ενδιαφέρουσα την παραμονή μας, στο Γαστρονομικό Κέντρο Βαλκανίων, όπως δίκαια έχει ανακηρυχθεί η Κομοτηνή.  Στις ταβέρνες και στα εστιατόρια θα απολαύσουμε ποικιλία φρέσκων ψαριών, θαλασσινά, ντόπια κρέατα στα κάρβουνα ή μαγειρεμένα με ποικιλία λαχανικών, θρακιώτικο μουσακά, σουτζουκάκια, σαρμά, κεμπάπ, λουκάνικα, τον περίφημο καβουρμά και τη “μπάμπω”. Θα δοκιμάσουμε τον περίφημο ισμαρικό οίνο, τα κρασιά οινοπαραγωγών της περιοχής αλλά και το ντόπιο ούζο και τσίπουρο. Για την ψυχαγωγία και τη νυχτερινή μας διασκέδαση, υπάρχει σινεμά, θέατρο, μοντέρνα μπαράκια, ταβέρνες με ζωντανή μουσική και νυχτερινά Clubs. Η Κομοτηνή αποτελεί επίσης το ορμητήριο για εκδρομές σε άλλα μέρη του νομού.

Κερδίζουν το ενδιαφέρον

Θράκη-ΚομοτηνήΤο Φρούριο και το Βυζαντινό Τείχος, ο Πύργος του Ρολογιού στο κέντρο της πόλης, ο Δημοτικός Κήπος, δίπλα στην κεντρική πλατεία, από τους ωραιότερους της Βόρειας Ελλάδας, το Δάσος της Νυμφαίας και το τουριστικό περίπτερο στη βόρεια πλευρά της πόλης, ο Ναός της Κοίμησης της Θεοτόκου, βυζαντινού ρυθμού, το Ιμαρέτ, κτίριο με αρχιτεκτονική σημασία, το Γενί Τζαμί, το Εσκί Τζαμί, η Εβραϊκή συναγωγή, τα παλαιά αρχοντικά της πόλης, τα Ηρώα, οι αδριάντες και οι προτομές σημαντικών προσώπων.

Μουσεία στην πόλη: Αρχαιολογικό,  Λαογραφικό, Εκκλησιαστικό, Βυζαντινό, Θρακικό μουσείο Παιδείας (όπου στεγάζεται και βιβλιοθήκη), μουσείο Καλαθοπλεκτικής.

Βιβλιοθήκες στην πόλη: Δημοτική, εκκλησιαστική, Θεατρική, βιβλιοθήκες Δημοκριτείου Παναπιστημίου Θράκης

Χρήσιμα τηλέφωνα:  Κωδικός περιοχής: - 25310- Τμήμα Ασφάλειας: 36830,  Τμήμα Τροχαίας: 35555,  Πυροσβεστική: 199 - 22199,  Νοσοκομείο Κομοτηνής 25313 - 51100, Ράδιο Ταξί: 37777,  Ολυμπιακή Αεροπορία: 36900,  ΚΤΕΛ 22912

ΚΟΝΤΙΝΟΙ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ


Θράκη-ΞάνθηΞΑΝΘΗ 
Χρώματα και γεύσεις Ανατολής και Δύσης

Δείτε περισσότερα

Θράκη-Σαμοθράκη-ΧώραΣΑΜΟΘΡΑΚΗ 
ανέγγιχτη φυσική ομορφιά

Δείτε περισσότερα

Θράκη-Νομός Έβρου-ΑλεξανδρούποληΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ 
Στο σταυροδρόμι δύο Ηπείρων

Δείτε περισσότερα