Η Κάλυμνος με μια ματιά

Η όμορφη Κάλυμνος αποτελεί ένα από τα νησιά του συμπλέγματος των Δωδεκανήσων. Βρίσκεται Νότια της Λέρου και ΒΔ της Κω, ενώ περιβάλλεται από αρκετές ακατοίκητες νησίδες αλλά και και τα μεγαλύτερα και κατοικήσιμα νησιά Ψέριμος, Τέλενδος και Πλάτη. Είναι πασίγνωστη για την σπογγαλιεία, η οποία μαζί με την αλιεία γενικότερα αποτελούσε παλιότερα την βασική πηγή εσόδων των κατοίκων. Τα τελευταία χρόνια, έχοντας επενδύσει σε τουριστικές υποδομές, το νησί έχει μπει για τα καλά στον τουριστικό χάρτη της χώρας. Με αποτέλεσμα να δέχεται κάθε καλοκαίρι χιλιάδες επισκέπτες. Η φυσική ομορφιά των τοπίων, οι πεντακάθαρες παραλίες, οι γραφικοί οικισμοί, οι αρχαιολογικοί χώροι και μνημεία αλλά και οι υπαίθριες δραστηριότητες που προσφέρονται έχουν αναγάγει την Κάλυμνο σε δημοφιλή προορισμό.  Στο νησί της Καλύμνου θα βρείτε άρτιες τουριστικές εγκαταστάσεις που εγγυώνται την άνετη και ευχάριστη διαμονή σας ενώ θα εντυπωσιαστείτε από τη ζεστή φιλοξενία των κατοίκων.

Οι προορισμοί

Πόθια – Βλυχάδια
Πρωτεύουσα είναι η Πόθια που είναι και το λιμάνι του νησιού. Εκεί θα βρείτε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες και μεγάλο πλήθος από ξενοδοχεία, εστιατόρια, ταβέρνες και cafe. Μπορείτε να κάνετε το μπάνιο σας στις κοντινές παραλίες ¨Γέφυρα¨, ¨Κασόνια¨ και ¨Θέρμα¨. Μια επίσκεψη στην Χώρα που βρίσκεται ακριβώς κάτω από το περίφημο κάστρο, πρέπει να είναι στο πρόγραμμά σας. Νότια και σε απόσταση 5 χλμ βρίσκονται τα Βλυχάδια. Στον πανέμορφο παραλιακό οικισμό, μπορείτε να απολαύσετε την θάλασσα στην πεντακάθαρη παραλία και να γευτείτε φρεσκότατους θαλασσινούς μεζέδες στις παραδοσιακές ταβερνούλες του.

Πάνορμος, Μυρτιές και Μασούρι
Στην δυτική πλευρά του νησιού υπάρχουν τα χωριά Πάνορμος, Μυρτιές και Μασούρι που αποτελούν δημοφιλείς προορισμούς. Για το μπάνιο σας υπάρχουν οι παραλίες των οικισμών (Μυρτιές, Καντούνι, Λινάρια, Μασούρι). Επίσης θα βρείτε αρκετά καταλύματα , ταβέρνες, cafe και clubs. Αν σας αρέσει η αναρρίχηση, στον Πάνορμο και το Μασούρι θα βρείτε τις κατάλληλες προϋποθέσεις, αφού τα βράχια που υψώνονται τριγύρω θεωρούνται ιδανικά για τους λάτρεις του σπορ. Από τις Μυρτιές ξεκινούν καϊκάκια για την Τέλενδο που βρίσκεται ακριβώς απέναντι και σας δίνεται η ευκαιρία για μια επίσκεψη στον όμορφο οικισμό του νησιού. Άλλοι προορισμοί στο νησί είναι ο Βαθύς, που βρίσκεται σε μια καταπράσινη κοιλάδα με πορτοκαλιές και μανταρινιές, η οποία καταλήγει στο προστατευμένο, φυσικό του λιμάνι (Ρίνα), το παραλιακό χωριό Αργινώντα, ο γραφικός Εμπορειός και τα Σκαλιά (Σκάλια) που θεωρείται ο παράδεισος των αναρριχητών.

Η Κάλυμνος σε εικόνες

[supsystic-gallery id=36]

*Για περιήγηση, σύρετε την μπάρα με αριστερό κλικ ή με το δάχτυλό σας (mobile). Πατήστε για μεγέθυνση.

Αξιοθέατα: Επισκεφθείτε τα Σπήλαια Κεφάλα, Σκαλιών, Δασκαλειό και Φλασκά. Το Αρχαιολογικό Μουσείο, το Ναυτικό Μουσείο Καλύμνου και τον αρχαιολογικό χώρο του Δάμου. Το Κάστρο της Χώρας και θαυμάστε τις μικρές Βυζαντινές εκκλησίες, το Κάστρο της Χρυσοχεριάς με τους περίφημους ανεμόμυλους , το Καστέλλι κ.α.