Η Μύκονος με μια ματιά

Νησιά Αιγαίου-ΜύκονοςΗ Μύκονος είναι νησί των Κυκλάδων και μαζί με τα νησιά Δήλο και Ρήνεια αποτελούν τον Δήμο Μυκόνου. Η οικονομία της βασίζεται στον τουρισμό. Από την δεκαετία του ’60 και μετά αποτελεί έναν από τους δημοφιλέστερους προορισμούς όχι μόνο της Ελλάδας αλλά και της Ευρώπης. Παρά την αλματώδη τουριστική ανάπτυξη το νησί καταφέρνει και διατηρεί το παραδοσιακό κυκλαδίτικο χρώμα, με τα ολόλευκα σπίτια και τα ασβεστωμένα σοκάκια να προκαλούν τον θαυμασμό του επισκέπτη. Οι τουριστικές υποδομές  είναι άριστες. Υπάρχουν ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια όλων των κατηγοριών και καταστήματα εστίασης που καλύπτουν και τον πιο απαιτητικό επισκέπτη.

Η Χώρα και οι παραλίες

ΜύκονοςΠρωτεύουσα είναι η πόλη της Μυκόνου (Χώρα) η οποία από τα μέσα της Άνοιξης ως το φθινόπωρο γίνεται τόπος συνάντησης εκατοντάδων χιλιάδων τουριστών από όλο τον κόσμο καθώς και αρκετών προσωπικοτήτων. Αν θέλετε να νιώσετε τον παλμό της χώρας πρέπει να κάνετε μια βόλτα στην οδό Ματογιάννη. Εκεί θα βρείτε όλα τα εμπορικά καταστήματα, από τα πιο προσιτά ως τους μεγαλύτερους οίκους. Από αστέρες του κινηματογράφου μέχρι πλανόδιους πωλητές. Στον ίδιο δρόμο υπάρχουν εστιατόρια και cafe. Η νυχτερινή διασκέδαση στη Μύκονο είναι ξέφρενη γι’ αυτό και είναι γνωστή σαν “το νησί που δεν κοιμάται ποτέ”. Στις παραλίες και τα beach bars το ξεφάντωμα ξεκινά πολύ νωρίς. Μερικές από τις πιο γνωστές είναι η παραλία Πλιντρί (Super paradise, η διασημότερη της Μυκόνου), η κοσμική παραλία της Ψαρού, η Μεγάλη Άμμος, η παραλία Καλό Λιβάδι, ο Άγιος Σώστης κ.α.

Κερδίζουν το ενδιαφέρον

Επισκεφθείτε: Τους παραλιακούς οικισμούς του Αγίου Στεφάνου, του Τούρλου, του Αγίου Ιωάννη και τον γραφικό οικισμό της Άνω Μεράς. Τη Μικρή Βενετία μία από τις πιο όμορφες γωνιές της Μυκόνου,τη Δημοτική Πινακοθήκη κα τους Ανεμόμυλους, σήμα κατατεθέν του νησιού. Το Αρχαιολογικό Μουσείο Μυκόνου, το Λαογραφικό Μουσείο και το Ναυτικό Μουσείο Αιγαίου, την εκκλησία της Παναγίας της Παραπορτιανής κ.α.