Η Πάρος με μια ματιά

Η Πάρος είναι νησί των Κυκλάδων (τρίτο σε έκταση) και αποτελεί έναν από τους δημοφιλέστερους προορισμούς της χώρας μας. Κοντινότερο νησί σε αυτήν είναι η Νάξος που απέχει μόλις 3 μίλια. Πρωτεύουσα είναι η Παροικιά η οποία βρίσκεται στο δυτικό τμήμα του νησιού, χτισμένη στον ομώνυμο κόλπο.

Παροικιά
ΠάροςΣτην πόλη κυριαρχεί η κλασική Κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική ενώ δεσπόζει ο ναός της Παναγίας Εκατονταπυλιανής.  Είναι σπουδαίο παλαιοχριστιανικό μνημείο και γιορτάζει στις 15 Αυγούστου. Στα γραφικά σοκάκια μπορείτε να πιείτε τον καφέ σας ή να φάτε, διαλέγοντας ανάμεσα σε δεκάδες cafe και ταβέρνες που καλύπτουν όλα τα γούστα. Όσο αφορά την διαμονή, ένας τεράστιος αριθμός από ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια περιμένει την τελική σας επιλογή. Ανακαλύψτε την ιστορία του τόπου, κάνοντας μια βόλτα στην Παλιά Πόλη και το Κάστρο που βρίσκεται στον λόφο πάνω από το λιμάνι και απολαύστε την θάλασσα στις κοντινές παραλίες Λιβάδια, Μαρτσέλο, Δελφίνι και Παρασπόρο.

Νάουσα και αλλοι οικισμοί

Πάρος-ΝάουσαΠερίπου 10 χλμ. βορειανατολικά της Παροικιάς βρίσκεται η Νάουσα, με το γραφικό λιμανάκι της να καλωσορίζει τους επισκέπτες. Θα βρείτε αρκετά ενοικιαζόμενα δωμάτια και cafe ενώ στις ταβέρνες του οικισμού θα απολαύσετε φρεσκότατα θαλασσινά. Η νυχτερινή διασκέδαση είναι έντονη και κρατά ως τις πρώτες πρωϊνές ώρες. Κοντινές παραλίες είναι οι φημισμένες Κολυμπήθρες που βρίσκονται δυτικά της Νάουσας, η παραλία Πιπέρι, η μεγάλη αμμώδη παραλία Σάντα Μαρία που την ακολουθούν και δύο μικρότερες κ.α. Άλλοι προορισμοί στον νησί της Πάρου είναι ο Αμπελάς με την όμορφη και πεντακάθαρη παραλία του, το παραλιακό χωριό Αλυκή, το Πίσω Λιβάδι που αποτελεί επίνειο του χωριού Μάρπησσα, τα μεσόγεια χωριά Μάρμαρα και Λεύκες κ.α. Σε όλους τους οικισμούς της Πάρου θα βρείτε άριστες τουριστικές υποδομές, οι οποίες σε συνδυασμό με την παραδοσιακή φιλοξενία των κατοίκων υπόσχονται άνετη και ευχάριστη διαμονή.
Αξιοθέατα: Επισκεφθείτε το Αρχαιολογικό Μουσείο και το Κάστρο της Παροικιάς, τα ιερά Ασκληπιού και Πυθίου Απόλλωνα, το Βυζαντινό Μουσείο στην Εκατονταπυλιανή, το αρχαίο νεκροταφείο στο Βίντσι, το Λαογραφικό Μουσείο στη Νάουσα και τα ερείπια του Μυκηναϊκού Ανακτόρου στις Κουκουναριές, το Σπήλαιο του Αρχίλοχου στο λιμάνι της Παροικιάς κ.α.