Η Σαντορίνη με μια ματιά

Η Σαντορίνη (Θήρα) είναι νησί των Κυκλάδων και ένας από τους δημοφιλέστερους τουριστικούς προορισμούς της Μεσογείου. Περιλαμβάνει ακόμα τις νησίδες Θηρασία και Ασπρονήσι καθώς και τμήματα του διάσημου ηφαιστείου της όπως η Παλαιά και Νέα Καμένη. Είναι γνωστή για τη περίφημη Καλντέρα (Καλδέρα) η οποία δημιουργήθηκε μετά την ισχυρή έκρηξη του 1613 π.χ. Το όνομά της πιθανότατα προέρχεται από την παλαιοχριστιανική εκκλησία της Αγίας Ειρήνης (Santa Irene), τα ερείπια της οποίας ανακαλύφθηκαν σχετικά πρόσφατα. Λέγεται πως δόθηκε από τους Σταυροφόρους που χρησιμοποιούσαν το νησί για ανεφοδιασμό. Η οικονομική ανάπτυξη της Σαντορίνης βασίζεται κυρίως στον τουρισμό. Κάθε χρόνο, κυρίως το καλοκαίρι,γίνεται πόλος  έλξης για εκατοντάδες χιλιάδες επισκέπτες από όλο τον κόσμο. Καθώς όμως το έδαφος είναι εύφορο οι κάτοικοι ασχολούνται και με την γεωργία, καλλιεργώντας κυρίως αμπέλια και την γνωστή ντομάτα.

Σαντορίνη

Οι προορισμοί

Πρωτεύουσα και ένας από τους προορισμούς του νησιού είναι τα Φηρά. Εκεί θα βρείτε όλα τα εμπορικά καταστήματα, ξενοδοχεία, εστιατόρια, cafe, τράπεζες κ.α. Στη συνέχεια του περιφερειακού δρόμου υπάρχει ο οικισμός Φηροστεφάνι, το γνωστό Ημεροβίγλι, η Φοινικιά, καταλήγοντας στην Οία. Είναι διάσημη για το πανέμορφο ηλιοβασίλεμα και για τα σπίτια που είναι σκαλισμένα στον βράχο (υπόσκαφα). Άλλοι προορισμοί είναι τα χωριά Εμπορείο που είναι και το μεγαλύτερο του νησιού, το Μεγαλοχώρι, ο Πύργος κ.α. Στη Σαντορίνη εκτός από τους όμορφους οικισμούς θα βρείτε πανέμορφες αλλά και ιδιαίτερες παραλίες όπως είναι κ Κόκκινη Παραλία, ο Μονόλιθος, ο Κουλούμπος, η Βλυχάδα, η παραλία Καμάρι κ.α.

ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

Επισκεφθείτε: Το Αρχαιολογικό Μουσείο, την Αρχαία Θήρα και το Μουσείο Προϊστορικής Θήρας στα Φηρά, τον Αρχαιολογικό Χώρο Ακρωτηρίου, το Ναυτικό Μουσείο στην Οία, το Λαογραφικό Μουσείο Μανώλη Λιγνού στα Φηρά κ.α.