Διακοπές στη Ζάκυνθο 

Η Ζάκυνθος (Τζάντε), ανήκει στον ομώνυμο νομό, ο οποίος είναι ένας από τους 4 νομούς της περιφέρειας Ιονίων Νήσων. Αποτελείται από το νησί της Ζακύνθου, τη νησίδα Στροφάδες και άλλα μικρότερα νησιά. Η πατρίδα του Διονυσίου Σολωμού και του Γρηγορίου Ξενόπουλου αποτελεί το τρίτο σε έκταση και δεύτερο σε πληθυσμό νησί του Ιονίου. Είναι από τους δημοφιλέστερους προορισμούς της χώρας μας και ειδικά το καλοκαίρι δέχεται εκατοντάδες χιλιάδες επισκέπτες από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Οι κάτοικοι ασχολούνται με τη γεωργία καθώς το νησί έχει εύφορα εδάφη και καλλιεργούνται ελιές, αμπέλια και εσπεριδοειδή. Τη μερίδα του λέοντος όμως κατέχει ο τουρισμός αφού οι πανέμορφες παραλίες, τα φυσικά αξιοθέατα και η παραδοσιακή φιλοξενία των κατοίκων κάνουν τις διακοπές στη Ζάκυνθο συναρπαστικές. Σε όλους τους οικισμούς του νησιού της Ζακύνθου θα βρούμε Ξενοδοχεία όλων των κατηγοριών, ενοικιαζόμενα δωμάτια, χώρους εστίασης, cafe και clubs.

Δημοφιλείς προορισμοί στην Ζάκυνθο

Λαγανάς
Ο δημοφιλέστερος ίσως προορισμός του νησιού είναι ο οικισμός του Λαγανά, ο οποίος εδώ και αρκετά χρόνια έχει εξελιχθεί σε κοσμοπολίτικο θέρετρο. Η τεράστια αμμώδης παραλία του (9 χλμ.) είναι η μεγαλύτερη του νησιού. Κάθε χρόνο γίνεται πόλος έλξης για χιλιάδες τουρίστες, κυρίως ξένους. Το χωριό διαθέτει πλήθος από ξενοδοχεία, ταβέρνες αλλά και fast foods ενώ στον κεντρικό δρόμο υπάρχουν εκατοντάδες clubs και cafe. O Λαγανάς είναι συνώνυμο της ξέφρενης διασκέδασης και οι επισκέπτες είναι κυρίως νεαρής ηλικίας. Άλλος πανέμορφος οικισμός στον κόλπο του Λαγανά είναι ο Άγιος Σώστης. Επίσης προτείνεται σε όσους αγαπούν τις βραδυνές εξορμήσεις ενώ διαθέτει αξιόλογες υποδομές διαμονής και εστίασης.

 Πλάνος – Αλυκανάς – Αλυκές

Βορειότερα και 4 χλμ. μακριά από τη Χώρα της Ζακύνθου βρίσκεται το χωριό Πλάνος, γνωστότερο ως Τσιλιβί λόγω της πολυσύχναστης και πανέμορφης παραλίας του. Σε μεγάλο βαθμό είναι οργανωμένη και προσφέρει στον επισκέπτη την δυνατότητα για θαλάσσια σπορ ενώ πολύ κοντά της θα βρει αρκετές ταβέρνες και cafe. Ακόμη πιο βόρεια διακρίνονται δύο από τους δημοφιλέστερους προορισμούς του νησιού, ο Αλυκανάς και οι Αλυκές. Πανέμορφες αμμώδης παραλίες με πεντακάθαρα και καταγάλανα νερά που βραβεύονται διαρκώς με γαλάζια σημαία. Διαθέτουν τις υποδομές για θαλάσσια σπορ ενώ θα βρείτε ξαπλώστρες και ομπρέλες. Βρίσκονται πολύ κοντά στη πασίγνωστη παραλία Ναυάγιο η οποία είναι προσβάσιμη με σκάφη που πραγματοποιούν συχνά δρομολόγια. Στον οικισμό του Αλυκανά θα βρείτε ενοικιαζόμενα δωμάτια, camping, ταβέρνες κ.α.

Χώρα Ζακύνθου
Φυσικά από τους προορισμούς για διακοπές στη Ζάκυνθο δεν θα μπορούσε να λείπει η πόλη (Χώρα) της Ζακύνθου που αποτελεί το εμπορικό και οικονομικό κέντρο του νησιού. Είναι μία σύγχρονη πόλη, διατηρεί όμως το παραδοσιακό της ύφος, καθώς δεν λείπουν οι πινελιές της παραδοσιακής Ζακυνθινής αρχιτεκτονικής. Διαθέτει όλες τις Δημόσιες Υπηρεσίες και τράπεζες. Στο εμπορικό κέντρο της πόλης με τις βενετσιάνικες καμάρες, υπάρχει πληθώρα εμπορικών καταστημάτων για την εξυπηρέτηση των επισκεπτών. Από το κεντρικό λιμάνι ξεκινούν καθημερινά καραβάκια που επισκέπτονται τα φυσικά αξιοθέατα και παραλίες του νησιού.

Κερδίζουν το ενδιαφέρον

Επισκεφθείτε στη πόλη της Ζακύνθου το Πνευματικό Κέντρο που στεγάζει το Μουσείο Κατοχής και Εθνικής Αντίστασης. Την πλατεία του Αγίου Μάρκου με τον Καθολικό Ναό, το Λαογραφικό Μουσείο και το σπίτι που πέρασε τα παιδικά του χρόνια ο Γ. Ξενόπουλος. Επίσης τον λόφο του Στράνη οπού ο Διονύσιος Σολωμός εμπνεύστηκε και έγραψε το φημισμένο ποίημα, οι στίχοι του οποίου αργότερα έγιναν στίχοι του Εθνικού Ύμνου της Ελλάδος. Βρίσκεται στην πανέμορφη περιοχή Μπόχαλη, στα περίχωρα της πόλης, στην οποία μπορείτε να δείτε και τα ερείπια του Ενετικού Κάστρου που χτίστηκε το 1480. Από εκεί μπορείτε να απολαύσετε την εκπληκτική πανοραμική θέα της πόλεως της Ζακύνθου, του Ιονίου ακόμα και των ακτών της Πελοποννήσου.

Άλλα αξιοθέατα του νησιού είναι η περίφημη παραλία Ναυάγιο, οι Γαλάζιες Σπηλιές στα βόρεια της Ζακύνθου που μπορείτε να τις επισκεφθείτε με σκάφος, το Εθνικό Θαλάσσιο Πάρκο Ζακύνθου στα νότια του νησιού ( Κόλπος Λαγανά), μέλημα του οποίου είναι κυρίως η προστασία της χελώνας caretta- caretta κ.α.