Η Ιθάκη με μια ματιά

Η Ιθάκη ανήκει στον Νομό Κεφαλληνίας, ο οποίος περιλαμβάνει ακόμη το νησί της Κεφαλλονιάς και κάποια μικρότερα νησιά. Βρίσκεται βορειοανατολικά της Κεφαλλονιάς και πρωτεύουσά της είναι το Βαθύ.Το νησί συνδέεται ακτοπλοϊκώς απ ευθείας με την Κεφαλλονιά και τη Λευκάδα ενώ μέσω του Λιμανιού της Σάμης συνδέεται και με τη Πάτρα. Το δεύτερο λιμάνι της Ιθάκης, ο Πίσω Αετός συνδέεται με τη Βασιλική Λευκάδας ,το Φισκάρδο και τον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας.

Οι προορισμοί στην Ιθάκη

Βαθύ – Πλατρειθιάς – Φρίκες 
Κύριο προορισμό αποτελεί το Βαθύ που βρίσκεται στην αγκαλιά ενός πανέμορφου κόλπου στο κέντρο του νησιού. Στον ίδιο κόλπο βρίσκεται και το κατάφυτο νησάκι Λαζαρέτο όπου υπάρχει και ο Ναός της Μεταμόρφωσης του Σωτήρα.Ιθάκη-Βαθύ Στον οικισμό θα βρείτε αρκετά ενοικιαζόμενα Δωμάτια, ταβέρνες και cafe, ενώ μπορείτε να χαρείτε τον ήλιο και τη θάλασσα στις κοντινές παραλίες Γιδάκι, Λούτσα, Παλιοκάραβο, Σαρακήνικο κ.α. Πιο βόρεια βρίσκεται το χωριό Πλατρειθιάς απ όπου μπορείτε να εξορμήσετε στις Αφάλες και να απολαύσετε την καταγάλανη θάλασσα σε μερικές από τις πιο όμορφες παραλίες του νησιού όπως είναι η Πλατιά Άμμος στην οποία μπορείτε να πάτε με σκάφος. Πολύ κοντά διακρίνεται το ψαροχώρι Φρίκες με το γραφικό λιμανάκι του, στις ταβέρνες του οποίου μπορείτε να δοκιμάσετε φρεσκότατα θαλασσινά. Κάθε καλοκαίρι κατακλύζεται από σκάφη επισκεπτών και δημιουργείται αδιαχώρητο. Επισκεφθείτε τις παραλίες του Μάρμακα και των Αλυκών.

Κιόνι
Περίπου 4 χλμ. νοτιοανατολικά στη συνέχεια του δρόμου θα δείτε το χωριό Κιόνι, από τα ομορφότερα του Ιονίου.Ιθάκη-Κιόνι Χτισμένο αμφιθεατρικά ξεκινά από έναν κατάφυτο λόφο και καταλήγει στο μικρό του λιμανάκι το οποίο είναι στολισμένο με παραδοσιακούς ανεμόμυλους. Και εδώ οι ψαροταβέρνες και τα ουζερί έχουν την τιμητική τους. Σε ολόκληρο το νησί της Ιθάκης οι τουριστικές υπηρεσίες που προσφέρονται είναι άριστες και καλύπτουν τα θέλω και του πιο απαιτητικού επισκέπτη.

Επισκεφθείτε: το Αρχαιολογικό και το Λαογραφικό Μουσείο στο Βαθύ, Τα Ενετικά Κανόνια στη Λούτσα, το Μοναστήρι της Παναγίας στα Περναράκια κ.α.