Η Πύλος με μια ματιά

Το ιστορικό Ναυαρίνο. Είναι κωμόπολη της Μεσσηνίας και βρίσκεται στο νοτιοδυτικό άκρο του νομού. Απέχει από την Αθήνα 275 χλμ. ενώ από την Καλαμάτα 55 χλμ. Η μακραίωνη ιστορία της, τα σημαντικά αρχαιολογικά ευρήματα αλλά και η θέση της στις πανέμορφες ακτές του Ιονίου την κατατάσσουν στους δημοφιλείς προορισμούς της νοτιοδυτικής Ελλάδας. Η Πύλος διαθέτει ένα από τα σημαντικότερα λιμάνια της νότιας ηπειρωτικής χώρας αλλά και ασφαλέστερα λόγω της ύπαρξης του νησιού Σφακτηρία.

Προορισμός και αφετηρία Κάθε χρόνο και ειδικά το καλοκαίρι δέχεται χιλιάδες επισκέπτες, καταφέρνει όμως να κρατά το μοναδικό παραδοσιακό της χρώμα, όπως τα σπίτια με τις κεραμιδοσκεπές και τα δεκάδες μνημεία της. Σήμα κατατεθέν η πανέμορφη κεντρική πλατεία (Τριών Ναυάρχων) όπου μπορεί ο επισκέπτης να πιει τον καφέ του κάτω από τον ίσκιο που προσφέρουν οι πλάτανοι που την καλύπτουν. Μπορεί επίσης να κάνει τις αγορές του στα δεκάδες καταστήματα που βρίσκονται γύρο από αυτήν. Η Πύλος αποτελεί προορισμό αλλά και αφετηρία για εξορμήσεις στα πανέμορφα χωριά και αξιοθέατα της περιοχής. Στην πόλη θα βρείτε αρκετά ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια, ταβέρνες και cafe που θα κάνουν ευχάριστη την διαμονή σας.

Κερδίζουν το ενδιαφέρον

Πάνω από την πόλη δεσπόζει το ¨Νιόκαστρο¨ (χτισμένο από τους Τούρκους το 1573) ενώ μπορείτε ακόμα να επισκεφθείτε το Παλαιόκαστρο και το Σπήλαιο του Νέστορος πάνω από την Βοϊδοκοιλιά, την Οικία Τσικλητήρα η οποία έχει μετατραπεί σε μουσείο, το αρχαιολογικό μουσείο Πύλου όπου φιλοξενούνται ευρήματα που χρονολογούνται από την νεολιθική εποχή, το παλαιό υδραγωγείο στον δρόμο προς Μεθώνη, τη Λιμνοθάλασσα και το Λαογραφικό Μουσείο Γιάλοβας κ.α.

Η Πύλος σε εικόνες

*Για περιήγηση, σύρετε την μπάρα με αριστερό κλικ ή με το δάχτυλό σας (mobile). Πατήστε για μεγέθυνση

Οι παραλίες

Παραλία Βοϊδοκοιλιάς: Από τις ομορφότερες παραλίες της χώρας και ίσως η σημαντικότερη και πιο δημοφιλής της Μεσσηνίας. Λευκή ψιλή άμμος καλύπτει όλο τον γραφικό κολπίσκο, ενώ τα νερά είναι πεντακάθαρα και ρηχά για δεκάδες μέτρα από την ακτή. Ιδανική για οικογένειες με παιδιά, θα πρέπει όμως να πάρετε μαζί σας τα απαραίτητα (ομπρέλες, νερά κλπ.) καθώς δεν είναι οργανωμένη λόγω του ότι βρίσκεται μέσα στην προστατευόμενη ζώνη Natura 2000, καθώς πίσω της απλώνεται η Λιμνοθάλασσα της Γιάλοβας. Υπάρχει μόνο ένα mini market λίγο πριν το τέλος του δρόμου και καλό είναι να προμηθευτείτε από εκεί ότι χρειάζεστε.

Παραλία Γιάλοβας: Μεγάλη, αμμώδης και οργανωμένη στο μεγαλύτερο μέρος της που βρίσκεται στον παραθαλάσσιο οικισμό Γιάλοβα, απέναντι από την Πύλο. Ακριβώς πάνω από την παραλία θα βρείτε δεκάδες ταβέρνες και cafe και έτσι σας δίνεται η δυνατότητα για για πολύωρη παραμονή.

Παραλία Διβάρι – Χρυσή Ακτή: Άλλη μία παραλία μέσα στην προστατευόμενη ζώνη Natura 2000, η οποία βρίσκεται λίγο μετά τον οικισμό της Γιάλοβας. Είναι μια μεγάλη σε μήκος αμμώδη παραλία και είναι οργανωμένη σε ένα μικρό μέρος της λίγο πριν το τέλος του δρόμου. Σε αυτό το κομμάτι θα βρείτε ομπρέλες και ξαπλώστρες καθώς και beach bar.

Χρήσιμα τηλέφωνα: ΚΤΕΛ-Σταθμός Πύλου: (27230)-22230,   Ταξί: (27230)-22555,  Αστυνομικό Τμήμα: (27230)-22316,  Λιμεναρχείο:  (27230)-22225,   Κέντρο Υγείας Πύλου: (27233)-60022,   Φαρμακεία: (27230)-51672, (27230)-22556, (27230)-22880,   Δήμος Πύλου: (27233)-60200