Η Στούπα με μια ματιά

Η Στούπα είναι χωριό της Δυτικής Μάνης, από τους δημοφιλέστερους προορισμούς όχι μόνο της Μεσσηνίας αλλά και της Νότιας ηπειρωτικής Ελλάδας. Ο τόπος έμπνευσης του Νίκου Καζαντζάκη για το αριστούργημά του «Βίος και Πολιτεία του Αλέξη Ζορμπά» (στο χωριό υπάρχει και προτομή του). Τα τελευταία χρόνια έχει πραγματοποιήσει άλματα στον τουριστικό τομέα χάρη στις επενδύσεις κυρίως των κατοίκων της και θα βρείτε πλήθος από ενοικιαζόμενα δωμάτια, κάμπινγκ, ταβέρνες και cafe. Οι παραλίες της κάθε καλοκαίρι γίνονται πόλος έλξης για χιλιάδες επισκέπτες ενώ μπορεί να αποτελέσει αφετηρία για εξορμήσεις στα κοντινά χωριά και οικισμούς, όπως η Καρδαμύλη (7 χλμ), ο Άγιος Νικόλαος (3,5 χλμ.) κ.α. Απέχει από την Αθήνα 280 χλμ. ενώ από την πόλη της Καλαμάτας μόλις 43 χλμ.

Οι παραλίες

Παραλία Στούπα: Η κεντρική παραλία του χωριού με μήκος 500μ. Βρίσκεται ακριβώς κάτω από τον παραλιακό δρόμο, είναι αμμώδης και οργανωμένη με ομπρέλες και ξαπλώστρες στο μεγαλύτερο μέρος της. Εκεί θα βρείτε ταβέρνες, εστιατόρια, cafe, beach bars, ακόμη και καταστήματα με σουβενίρ και είδη θαλάσσης.

Παραλία Καλογριάς: Μικρότερη σε μήκος αλλά πιο πλατιά η αμμώδη παραλία της Καλογριάς, είναι από τις ομορφότερες και πιο γνωστές παραλίες της Πελοποννήσου. Τα δέντρα που την αγκαλιάζουν προσφέρουν φυσική σκιά στους επισκέπτες ενώ υπάρχουν ξαπλώστρες και ομπρέλες. Εκεί θα βρείτε beach bars και ταβέρνες.

Εικόνες από την Στούπα

Χρήσιμα τηλέφωνα: ΚΤΕΛ νομού Μεσσηνίας: (27210)-28581,  Ταξί-Άγιος Νικόλαος: (27210)-77477,   Κέντρο Υγείας-Άγιος Νικόλαος : (27213)-60300, Φαρμακεία- Άγιος Νικόλαος:  (27210)-77999,   Αστυνομικό Τμήμα Δυτικής Μάνης(Καρδαμύλη): (27210)-73209