Η Αθήνα με μια ματιά

Πρωτεύουσα του νομού Αττικής αλλά και της Ελλάδας η Αθήνα είναι γνωστή σε παγκόσμιο επίπεδο και κατέχει μια σημαντική θέση στον διεθνή τουριστικό χάρτη. Εδώ αντικατοπτρίζεται ολόκληρη η ιστορία της Ελλάδας, αφού για πολλούς αιώνες η Αθήνα υπήρξε ισχυρό κέντρο πολιτισμού. Υπήρξε γενέτειρα της δημοκρατίας, του θεάτρου και των επιστημών. Μετέδωσε γνώσεις, αρχές, ηθικές αξίες, πολιτισμό και τέχνες στους άλλους λαούς. Μνημεία με διεθνή ακτινοβολία είναι σπαρμένα παντού στην πόλη κάτω από τη σκιά του ιερού βράχου της Ακρόπολης. Δεν υπάρχει μνημείο και αρχαιολογικός χώρος της Αθήνας που να μην έχει καταγραφεί σε φωτογραφικό φακό και να μην έχει φτάσει σε κάθε γωνιά του πλανήτη.Μια βόλτα στην πόλη θα μας γεμίσει εικόνες από μια ιστορία 6.000 χρόνων να συνυπάρχουν με αυτές της σύγχρονης ευρωπαϊκής μεγαλούπολης και ιστορικής πρωτεύουσας της Ευρώπης.

Η καρδιά της Ελλάδας

Η Αθήνα είναι χτισμένη ανάμεσα σε τρία βουνά, την Πάρνηθα, τον Υμηττό και την Πεντέλη. Χωρίζεται σε περιοχές που είναι τα ανατολικά,τα δυτικά,τα βόρεια και τα νότια προάστια και το κέντρο της Αθήνας. Η καρδιά της Ελλάδας ”χτυπάει” στην πόλη της Αθήνας, αφού είναι το μεγαλύτερο διοικητικό, οικονομικό, πνευματικό και πολιτιστικό κέντρο της χώρας. Εδώ βρίσκεται η Βουλή των Ελλήνων, υπουργεία, υπηρεσίες και τα περισσότερα πανεπιστήμια, δημόσια εκπαιδευτικά ιδρύματα και ιδιωτικές σχολές. Δημόσιες υπηρεσίες, εταιρίες, βιομηχανίες και μεγάλες επιχειρήσεις απασχολούν μεγάλο αριθμό εργαζομένων, γεγονός που κάνει την πρωτεύουσα να συγκεντρώνει το ένα τρίτο του συνολικού πληθυσμού της χώρας. Τα τελευταία χρόνια η Αθήνα έπαψε να είναι μόνο αφετηρία για ταξίδια στην υπόλοιπη Ελλάδα. Είναι χιλιάδες οι επισκέπτες του εξωτερικού που την επιλέγουν σαν τόπο διακοπών,έστω και ολιγοήμερων, πριν τις εξορμήσεις τους στα νησιά και σε άλλους προορισμούς. Σε αυτό βοήθησε και το πρόγραμμα προβολής του νομού διεθνώς.

Όταν επισκεφθούμε την πρωτεύουσα για ψώνια ή διασκέδαση αξίζει να αφιερώσουμε λίγο χρόνο για να απολαύσουμε μια βόλτα στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας. Στην Πλάκα,το Θησείο, την Ακρόπολη, το λόφο του Λυκαβητού και του Φιλοπάππου και τόσα άλλα μέρη της πόλης στην οποία συνυπάρχει το χθες με το σήμερα.

Πολιτισμός – Συγκοινωνίες

Η Αθήνα είναι μια πόλη που σέβεται το σημαντικό της παρελθόν και ζει έντονα το σήμερα. Πολλά διαφορετικά κομμάτια φτιάχνουν το παζλ της πρωτεύουσας. Θέατρα, εικαστικά δρώμενα, μουσικές σκηνές, φεστιβάλ, αίθουσες Τέχνης και Μουσεία.Υπάρχουν άρτιες αθλητικές εγκαταστάσεις που βελτιώθηκαν σημαντικά για να φιλοξενήσουν τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 καθώς και κτίρια που είναι πραγματικά στολίδια της πόλης. Το διεθνές αεροδρόμιο ”Ελευθέριος Βενιζέλος”, στην περιοχή των Σπάτων, συνδέει την Αθήνα με τις μεγάλες πόλεις και τα νησιά της Ελλάδας και με όλες τις χώρες του κόσμου. Διαθέτει μεγάλο και σύγχρονο δίκτυο συγκοινωνιών που κάνει προσβάσιμα όλα τα σημεία της πόλης. Στην μετακίνησή μας με το μετρό αξίζει να δούμε στους σταθμούς του τα προστατευμένα αρχαιολογικά ευρήματα που ήρθαν στο φως κατά την κατασκευή του.

Εικόνες από την Αθήνα

[supsystic-gallery id=72] *Για περιήγηση, σύρετε την μπάρα με αριστερό κλικ ή με το δάχτυλό σας (mobile). Πατήστε για μεγέθυνση

Εστίαση – Ψυχαγωγία

Στο κομμάτι της εστίασης και της ψυχαγωγίας, ανοίγει μια τεράστια βεντάλια επιλογών. Ατέλειωτη νυχτερινή διασκέδαση που αρχίζει από το πιο μικρό συνοικιακό μπαράκι και φτάνει μέχρι τα μεγαλύτερα κέντρα και club της πόλης. Αμέτρητες είναι και οι γαστρονομικές επιλογές που αρχίζουν από ένα απλό fast-food η ταβερνάκι και φτάνουν μέχρι τα πιο πολυτελή gourmet εστιατόρια. Μπορούμε να επιλέξουμε παραδοσιακή ελληνική κουζίνα, εξελιγμένες μεσογειακές γεύσεις η εστιατόρια με όλες τις διεθνείς κουζίνες. Για τη διαμονή μας θα βρούμε απλά και οικονομικά ξενοδοχεία αλλά και τους πλέον πολυτελείς χώρους διαμονής, ανάλογα με το butzet που διαθέτουμε. Για τα ψώνια μας θα βρούμε αγορές για κάθε γούστο και κάθε βαλάντιο στα χιλιάδες καταστήματα και στα μεγάλα εμπορικά κέντρα.

Κερδίζουν το ενδιαφέρον

Μνημεία: Ιερός βράχος της Ακρόπολης – Ναός του Παρθενώνα – Ερέχθειο – Ναός Αθηνάς Νίκης – Προπύλαια – Ωδείο Ηρώδου του Αττικού – Ασκληπιείο – Αρχαία Αγορά – Στήλες Ολυμπίου Διός – Ρωμαϊκή Αγορά – Παναθηναϊκό Στάδιο – Βουλή των Ελλήνων – Μνημείο Άγνωστου Στρατιώτη – Ζάππειο Μέγαρο – Ολυμπιείο – λόφος της Πνύκας – Λόφος Λυκαβητού – Πλανητάριο – Αστεροσκοπείο Αθηνών – Λόφος Φιλοπάππου  κ.ά.

Μουσεία/πνευματικοί χώροι: Νέο μουσείο Ακρόπολης, Εθνικό Αρχαιολογικό μουσείο, μουσείο Αρχαίας Αγοράς, Πολεμικό μουσείο. Μουσείο Βυζαντινής Τέχνης, Λαογραφικό μουσείο, μουσείο Μπενάκη, Νομισματικό μουσείο, μουσείο Κυκλαδίτικης Τέχνης και Φυσικής Ιστορίας Γουλανδρή, Εθνική Πινακοθήκη