Τα Μέθανα με μια ματιά

Στο νοτιοανατολικό ακρωτήρι της Πελοποννήσου, βρίσκεται η όμορφη χερσόνησος των Μεθάνων. Τα Μέθανα είναι μία από τις πιο γνωστές λουτροπόλεις της χώρας μας. Οι ιαματικές τους πηγές με τα θεραπευτικά νερά ήταν γνωστές από την αρχαιότητα για την σπουδαιότητά τους. Είναι ένας τόπος με αντιθέσεις στο φυσικό του ανάγλυφο. Τα επιβλητικά βουνά, που δημιουργήθηκαν από ηφαιστειακές εκρήξεις πριν από αιώνες, το ηφαιστειογενές έδαφος και οι δαντελωτές ακρογιαλιές, συνδυάζονται με μοναδικό τρόπο. Η μικρή χερσόνησος κερδίζει αμέσως τις εντυπώσεις μας με τις μαγευτικές παραλίες και τα καταγάλανα νερά, αλλά και από την ζεστή φιλοξενία που θα νιώσουμε αμέσως μόλις φτάσουμε στα Μέθανα. Στολίδι της πόλης είναι το “νησάκι”,  με το εκκλησάκι των Αγίων Αναργύρων που μας υποδέχεται στην είσοδο του λιμανιού. Η μικρή απόσταση από τον Πειραιά ανήκει στα συν που κάνουν την πανέμορφη χερσόνησο αγαπημένο κοντινό προορισμό.

Αξίζει να επισκεφθείτε

Κοντινά όμορφα χωριά που προτείνονται για επίσκεψη είναι οι Άγιοι Θεόδωροι, τα Παλαιά Λουτρά, αλλά και τα χωριά Κυψέλη, Κουνουπίτσα και Μεγαλοχώρι που κρατούν την παραδοσιακή αρχιτεκτονική. Μοναδική εμπειρία αποτελεί η ανάβαση μέχρι τον ηφαιστειακό κρατήρα της Καμμένης Χώρας που θα μας ανταμείψει με την επιβλητικότητα του τοπίου και με τη θέα στον Σαρωνικό. Μέσα στη θάλασσα βρίσκονται ερείπια από την βυθισμένη πόλη των Μεθάνων, ενώ σε ολόκληρη τη χερσόνησο βρίσκονται διάσπαρτα ερείπια αρχαίων πόλεων και βυζαντινά εκκλησάκια. Υπάρχουν ξενοδοχεία κι ενοικιαζόμενα δωμάτια, παραλιακά ταβερνάκια κι εστιατόρια, ενώ δε λείπουν και οι προτάσεις για διασκέδαση. Στις πανέμορφες παραλίες θα απολαύσουμε το κολύμπι, αλλά και θαλάσσια σπορ.

Επισκεφθείτε τον αρχαίο λιμένα των Μεθάνων,την  αρχαία ακρόπολη στο Παλαιόκαστρο,  το μεσαιωνικό κάστρο του Φαβιέρου, τα πολλά βυζαντινά και νεότερα εκκλησάκια της χερσονήσου, τις ιαματικές πηγές της Βρομολίμνης, το σπήλαιο «των περιστεριών» που αποτελείται από τρεις θαλάμους και βρίσκεται στην περιοχή Στενό.

Δραστηριότητες: Ψαροντούφεκο στον Άγιο Νικόλαο, ελεύθερη κατάδυση,  θαλάσσιο σκι, ιστιοπλοΐα, windsurfing στα Παλαιά Λουτρά. Παραλίες: Αγίου Νικολάου, Αγίων Θεοδώρων, Λιμιώνα, Παλαιοκάστρου, Κουνουπίτσας , Αλμύρας
Χρήσιμα τηλέφωνα: Λιμεναρχείο Μεθάνων: (22980) 92279,   Τουριστική Αστυνομία Μεθάνων: (22980) 92463,   Ιατρείο Μεθάνων: (22980) 92222