Η Φθιώτιδα με μια ματιά

Φθιώτιδα-ΛαμίαΗ Φθιώτιδα βρίσκεται στο κέντρο της ηπειρωτικής Ελλάδας, ξεκινά από τις πλαγιές της νότιας Πίνδου και ξετυλίγει τις φυσικές του ομορφιές μέχρι τις δαντελωτές ακτές του Ευβοϊκού και του Μαλιακού κόλπου. Η οικονομία στηρίζεται τόσο στην γεωργία, την κτηνοτροφία και την αλιεία, όσο και στη βιοτεχνία και τη βιομηχανία. Ωστόσο σημαντικό ρόλο στην οικονομία παίζει και ο τουρισμός, καθώς έχουν γίνει μεγάλες και αξιόλογες τουριστικές υποδομές.Πολλές είναι οι εναλλαγές στα τοπία, που δένουν αρμονικά μεταξύ τους και συνθέτουν το φυσικό ψηφιδωτό της Φθιώτιδας. Οι ορεινοί όγκοι των Βαρδούσιων, της Οίτης, του Παρνασσού, του Τυμφρηστού και άλλων μικρότερων βουνών. ΟΙ πεδιάδες του Παρνασσού και του Γοργοπόταμου, τα φαράγγια της, τα πυκνά δάση και ο Σπερχειός ποταμός που τη διασχίζει. Οι πανέμορφες παραλίες, οι πηγές που αναβλύζουν ιαματικά νερά και ορεινά μέρη αγκαλιασμένα από πράσινο.

Οι προρισμοί

Φθιώτιδα-ΘερμοπύλεςΟ επισκέπτης έχει τη δυνατότητα να διαλέξει μέσα από μια πληθώρα προτάσεων για διαμονή, φαγητό και διασκέδαση, αλλά κι από μέρη που καλύπτουν κάθε απαίτηση. Κοσμοπολίτικα τουριστικά θέρετρα, μεγάλες οργανωμένες  αλλά και ήσυχες απόμερες παραλίες, κόλπους και λιμανάκια, γραφικά παραλιακά χωριά.Όσοι αγαπούν το βουνό,θα προτιμήσουν τα ήσυχα και γραφικά ορεινά χωριά τυλιγμένα στη δροσιά του πράσινου και των τρεχούμενων νερών και θα απολαύσουν βόλτες ανάμεσα σε βελανιδιές και έλατα. Το χειμώνα οι λάτρεις των σπορ, θα απολαύσουν το σκι στα χιονισμένα βουνά. Πρωτεύουσα, διοικητικό και εμπορικό κέντρο του, είναι η Λαμία. Σημαντικές πόλεις είναι και η Αταλάντη, η Στυλίδα, ο Θεολόγος, ο Άγιος Κωνσταντίνος, η Αρκίτσα, η Υπάτη και τα Καμμένα Βούρλα σημαντικό τουριστικό θέρετρο, αλλά και οι ιστορικές πόλεις Αλαμάνα, Γοργοπόταμος και Θερμοπύλες.

Τι θα ψωνίσουμε: Γνωστά  τοπικά προϊόντα που θα αγοράσουμε αλλά και θα απολαύσουμε στην παραμονή μας εκεί, είναι τα τοπικά κρέατα και τυριά, ο τραχανάς κι οι χυλοπίτες, τα περίφημα γλυκά ταψιού κι οι κουραμπιέδες, οι παραδοσιακές πίτες, το ζυμωτό ψωμί και φυσικά τα ολόφρεσκα ψάρια και θαλασσινά που θα τα συναντήσουμε και θα τα απολαύσουμε σε όλα τα παραλιακά μέρη, σε γραφικές ταβέρνες κι εστιατόρια δίπλα στη θάλασσα.