ΤΗΝΟΣ
4ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ

10 ΕΩΣ 14 ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΑΠΟ 340 € ΜΕ ΗΜΙΔΙΑΤΡΟΦΗ

ΔΙΑΜΟΝΗ ΣΤΟ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΜΕΝΟ ”ΑΕOLOS BAY” 3* ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΤΗΣ ΤΗΝΟΥ

 

1η ημέρα:ΑΘΗΝΑ-ΡΑΦΗΝΑ-ΤΗΝΟΣ(ΜΟΝΗ ΚΕΧΡΟΒΟΥΝΙΟΥ-ΦΑΛΑΤΑΔΟΣ-ΕΠΙΤΑΦΙΟΣ)

Πρωινή αναχώρηση 05:30πμ από την πόλη μας. Πάμε στο λιμάνι της Ραφήνας για να «πάρουμε» το πλοίο για την Τήνο. Πριν καλά-καλά μεσημεριάσει φτάνουμε στο νησί της Μεγαλόχαρης. Ξεκινάμε την περιήγηση και 1η μας στάση η Μονή Κεχροβουνίου ή Αγίας Πελαγίας. Το τέμπλο του καθολικού είναι ξυλόγλυπτο με φύλλα χρυσού και το κελί της Αγίας Πελαγίας είναι χώρος προσκυνήματος. Η Αγία Πελαγία με το όραμά της οδήγησε τους Τηνιακούς στην εύρεση της εικόνας της Παναγίας στις 30 Ιανουαρίου 1823. Αναχωρούμε για να γνωρίσουμε το Φαλατάδος, χωριό γνωστό για τη ρακή του, τα κρασιά του και το Σπίτι του Σκίτσου που λειτουργεί ως Μουσείο Γελοιογραφίας και είναι το μοναδικό στη ΝΑ Ευρώπη. Παραμονή για προαιρετικό γεύμα και αργότερα θα επιστρέψουμε στο κέντρο όπου και το ξενοδοχείο μας για τακτοποίηση και ξεκούραση και αργότερα να παρακολουθήσουμε το έθιμο του Επιταφίου. Οι επιτάφιοι της Χώρας συναντιούνται στον πεζόδρομο του λιμανιού και γίνεται η δέηση. Λιτά στολισμένοι, γιατί είναι έργα τέχνης. Στην τελετή ο καθολικός επιτάφιος του Αγίου Νικολάου κατευθύνεται προς τον κοντινό ορμίσκο Καλάμια, μπαίνει στη θάλασσα μαζί με τον παπά και τα εξαπτέρυγα, ενώ στην απέναντι βραχονησίδα ανάβουν σταυροί και τα καΐκια σφυρίζουν αποδίδοντας τιμές. Τελετουργικό μοναδικό. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, διανυκτέρευση.

2η ημέρα:  ΠΥΡΓΟΣ-Μ. ΜΑΡΜΑΡΟΤΕΧΝΙΑΣ-ΒΩΛΑΞ-ΑΝΑΣΤΑΣΗ

Πρωινό πλούσιο σε μπουφέ. Ίσως προλάβουμε και την 1η Ανάσταση και να πάρουμε τα λεμονόφυλλα που ρίχνει ο παπάς για φυλακτό. Συνεχίζουμε για τον Πύργο, ανακηρυγμένος παραδοσιακός οικισμός που κάθε γωνιά του είναι έργο τέχνης. Επίσκεψη στο πολύ ενδιαφέρον Μουσείο Μαρμαροτεχνίας (έξοδα ατομικά) το οποίο αποτελεί μοναδικό παράδειγμα παρουσίασης της τεχνολογίας του μαρμάρου, υλικού που κατέχει ιδιαίτερη θέση στην αρχιτεκτονική και την τέχνη της Ελλάδας, από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα. Θα υπάρχει χρόνος για έναν καφέ στη χόβολη στον πλάτανο της μαρμαροστρωμένης πλατείας. Είσαστε όπως λέγεται στο ωραιότερο χωριό των Κυκλάδων.

Αναχώρηση για το Βώλακα, σεληνιακό τοπίο με τους στρογγυλούς γρανιτένιους βράχους, αισθάνεσαι λες και βρίσκεσαι στο φεγγάρι. Αιγαιοπελαγίτικο χωριό με ορισμένα σπίτια του κτισμένα πάνω σε αυτούς τους παράδοξους βράχους και στους τοίχους του αποφθέγματα. Χρόνος για φαγητό(προαιρετικά) κι επιστρέφουμε για ξεκούραση στο ξενοδοχείο. Το βράδυ αργά θα πάμε στην Ανάσταση. Το θέαμα ειδικά στη Χώρα είναι λαμπρό, κροτίδες, πυροτεχνήματα και τριμπονιές  (όπλα που κάνουν θόρυβο για να ξορκίσουν το κακό). Λευκά περιστέρια θα υψωθούν στον ουρανό όταν αρχίζουν οι καμπάνες να ηχούν και να ψάλλεται το «Χριστός Ανέστη». Ώρα για μαγειρίτσα και αναστάσιμα εδέσματα. Διανυκτέρευση.

3η ημέρα:  ΓΛΕΝΤΙ ΠΑΣΧΑΛΙΑΤΙΚΟ-ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΕΛΕΥΘΕΡΟ

Το ξύπνημα θα είναι αργά. Η Πασχαλιά είναι μέρα γιορτής  και εσωτερικής ανανέωσης. Πρωινό στο μπουφέ του ξενοδοχείου μας και το γλέντι στην πισίνα του ξενοδοχείου αρχίζει συνοδεία παραδοσιακής μουσικής και του ψησίματος του οβελία και ο πασχαλινός μπουφές ετοιμάζεται. Το απόγευμα είναι ελεύθερο, η Τήνος προσφέρει αρκετά (Μεγαλόχαρη, καφές στην παραλία της Χώρας, περπάτημα στην εξοχή, δίπλα στο κύμα..). βραδιάζει, ώρα για διανυκτέρευση.

4η ημέρα: ΚΙΟΝΙΑ-ΜΕΓΑΛΟΧΑΡΗ-ΧΩΡΑ ΤΗΝΟΥ-ΡΑΦΗΝΑ-ΑΘΗΝΑ

Πρωινό με τηνιακά προϊόντα. Πριν φύγουμε για τη Χώρα, στα Κιόνια βρίσκονται τα ερείπια του ναού του Ποσειδώνα και της Αμφιτρίτης. Από την αρχαιότητα το νησί ήταν τόπος λατρείας. Έχουμε χρόνο για να προσκυνήσουμε στη Μεγαλόχαρη  και να περιηγηθούμε στη Χώρα. Αμέτρητα μικρομαγαζάκια με αναμνηστικά στον «παλιό δρόμο» και ατελείωτες περιπλανήσεις στα γραφικά σοκάκια της. Ώρα για να πάρουμε το πλοίο για τη Ραφήνα και από εκεί επιστροφή στην Αθήνα.

Τιμή :

340 € κατ’ άτομο στο δίκλινο MOUNTAIN/CITY VIEW δωμάτιο
330 € κατ’ άτομο στο τρίκλινο MOUNTAIN/CITY VIEW δωμάτιο
565 € μονόκλινο MOUNTAIN/CITY VIEW δωμάτιο

360 € κατ’ άτομο στο δίκλινο SEA VIEW δωμάτιο
355 € κατ’ άτομο στο τρίκλινο SEA VIEW δωμάτιο
585 € μονόκλινο SEA VIEW δωμάτιο

 

Περιλαμβάνονται:

  • Ακτοπλοϊκά εισιτήρια Ραφήνα-Τήνος-Ραφήνα σε αεροπορικού τύπου θέσεις
  • Μεταφορές από και προς το λιμάνι Ραφήνας και Τήνου και περιηγήσεις στο νησί σύμφωνα με το πρόγραμμα με πολυτελές πούλμαν
  • Τρεις διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο ΑΕOLOS BAY 3*
  • Πρωινό καθημερινά σε πλούσιο μπουφέ
  • Το εορταστικό δείπνο της Ανάστασης που περιλαμβάνει την παραδοσιακή μαγειρίτσα και πολλά γευστικά παραδοσιακά εδέσματα.
  • Πασχαλινό Εορταστικό γεύμα με παραδοσιακό γλέντι συνοδεία μουσικής διασκέδασης. Μια Πασχαλινή Πανδαισία εδεσμάτων σε μπουφέ με μπόλικο κρασί, ενώ ο Οβελίας και τα Τηνιακά γλυκά θα έχουν την τιμητική τους.
  • Πασχαλινή λαμπάδα
  • Αρχηγός/συνοδός
  • ΦΠΑ
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης

*Πατήστε εδώ για να δείτε τις κριτικές για το ξενοδοχείο

Δεν περιλαμβάνονται:

  • Το τέλος ανθεκτικότητας στην κλιματική κρίση (άρθρο 53 – v.4389/16) θα είναι 5€/ανά δωμάτιο/ανά διανυκτέρευση και θα εξοφλείται από τον διαμένοντα στο ξενοδοχείο
  • Φιλοδωρήματα – ποτά στα γεύματα
  • Είσοδοι σε αρχαιολογικούς και μουσειακούς χώρους
  • Ότι δεν αναγράφεται στα περιλαμβανόμενα ή αναφέρεται ως προαιρετικό

 

 

Φόρμα ενδιαφέροντος - Πατήστε εδώ

    τηλ.κρατήσεων: 211-2130571 / 6988359000
    Εmail:
    info@fourseasonsgreece.gr