ΚΑΣΤΟΡΙΑ – ΠΡΕΣΠΕΣ – ΜΕΤΕΩΡΑ
3ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ

22 ΕΩΣ 24 ΙΟΥΝΙΟΥ
 199 € ΜΕ ΗΜΙΔΙΑΤΡΟΦΗ

ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΑΥΡΙΩΤΙΣΣΑ – ΛΙΜΝΑΙΟΣ ΟΙΚΙΣΜΟΣ

 

1η ημέρα: ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ – ΚΑΣΤΟΡΙΑ – ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΑΥΡΙΩΤΙΣΣΑ

Αναχώρηση από Πειραιά 07:00 πμ & από Ομόνοια 07:20 πμ. Πρώτη μας στάση στην περιοχή της Λαμίας (Ε.Ο) για ξεκούραση. Συνεχίζουμε προς Θεσσαλία. Μεσημέριασε και σταματάμε για ξεκούραση, γεύμα (προαιρετικά) στην Καλαμπάκα (Ε.Ο). Μπροστά μας οι επιβλητικοί- απόκοσμοι βράχοι των Μετεώρων. Συνεχίζουμε την πορεία μας, παράλληλα για κάποιο διάστημα με τον Πηνειό. Το τοπίο είναι καθηλωτικό, πράσινο, αγριολούλουδα, νερό. Μπαίνουμε στη Μακεδονία, στο νομό Γρεβενών και μέσω της Εγνατίας φτάνουμε στην Καστοριά. Τι υπέροχο θέαμα, η αρχόντισσα του βορρά καθρεπτίζεται στη λίμνη της! Πάμε να προσκυνήσουμε στην Παναγιά Μαυριώτισσα. Η παραλίμνια διαδρομή από την πόλη στη Μονή είναι μαγεία με τις πάπιες της, με τους κύκνους της….και από πάνω μας αιωνόβια πλατάνια! Το Βυζαντινό Μοναστήρι με μοναδικές τοιχογραφίες και στον αύλειο χώρο ο πλάτανος 900 ετών «Διατηρητέο μνημείο της φύσης». Κατόπιν τακτοποίηση στο κεντρικό ξενοδοχείο μας στην Καστοριά. Δείπνο.Διανυκτέρευση

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΠΡΕΣΠΕΣ - ΜΕΤΕΩΡΑ

2η ημέρα: ΠΡΕΣΠΕΣ – ΑΓΙΟΣ ΓΕΡΜΑΝΟΣ – ΑΓΙΟΣ ΑΧΙΛΛΕΙΟΣ – ΨΑΡΑΔΕΣ – ΚΑΣΤΟΡΙΑ

Πρωινό και μια όμορφη εκδρομή ξεκινάει για τις Πρέσπες, στο Τριεθνές, στις δίδυμες λίμνες που το φυσικό κάλλος συναντά το ιστορικό βάρος. Ο Εθνικός Δρυμός των Πρεσπών, από τους σημαντικότερους και ομορφότερους της Ευρώπης προστατευόμενος από τη συνθήκη Ραμσάρ γνωστός για την πλούσια πανίδα και χλωρίδα, μας υποδέχεται. Θα τον γνωρίσουμε καλύτερα με έναν ντόπιο, λάτρη της περιοχής. Θα ακούσουμε την ιστορία του τόπου, τις παραδόσεις, τις συνήθειες. Θα περπατήσουμε μαζί στα ακριτικά χωριά Άγιο Γερμανό, Άγιο Αχίλλειο, Ψαράδες, θα γευματίσουμε, θα γευτούμε καλούδια και πίτες χωριάτικες. Θα ψωνίσουμε φασόλια Πρεσπών.

Η μαγεία όμως της ημέρας θα κορυφωθεί με τη βαρκάδα (έξοδα ατομικά) στην Μεγάλη Πρέσπα για να δούμε τα ασκηταριά. Το πέρασμα με τη γέφυρα στον Άγιο Αχίλλειο είναι μία άλλη ξεχωριστή εμπειρία στην περιοχή. Ώρα Απογευματάκι, επιστρέφουμε στο κατάλυμά μας στη Καστοριά. Χρόνος ελεύθερος στο κέντρο της πόλης για βόλτα αλλά και για τα ψώνια μας στα φημισμένα καταστήματα γουναρικών. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

3η ημέρα: ΛΙΜΝΑΙΟΣ ΟΙΚΙΣΜΟΣ ΔΙΣΠΗΛΙΟΥ – ΜΕΤΕΩΡΑ (ΜΟΝΗ ΑΓΙΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΥ) – ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ – ΑΘΗΝΑ

Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε για επίσκεψη στον ιστορικό Λιμναίο Οικισμό του Δισπηλιού στην περιοχή της Καστοριάς. Έπειτα παίρνουμε το δρόμο της επιστροφής, θα επισκεφθούμε τα Μετέωρα και ειδκότερα την Μονή του Αγ. Στεφάνου και από εκεί θα σταματήσουμε στην κοντινή Καλαμπάκα για γεύμα. Συνεχίζουμε για Λαμία (ΕΟ)στάση, και επιστροφή σε Αθήνα/Πειραιά.

Τιμή 

199 € κατ άτομο στο δίκλινο δωμάτιο
225 € μονόκλινο

Περιλαμβάνονται:

  • Μετάβαση, επιστροφή και περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα με πολυτελές πούλμαν
  • 2 διανυκτερεύσεις στο Europa Hotel 4* στην Καστοριά
  • Πρωινό καθημερινά σε μπουφέ
  • 2 Δείπνα
  • αρχηγός/συνοδός
  • τέλος ανθεκτικότητας στην κλιματική κρίση (άρθρο 30 – v.5073/23) ο οποίος ανέρχεται σε 7 ευρώ ανά διανυκτέρευση
  • ΦΠΑ
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης

*Πατήστε εδώ για να δείτε τις κριτικές για το ξενοδοχείο

Δεν περιλαμβάνονται:

  • Ότι δεν αναγράφεται στα περιλαμβανόμενα ή αναφέρεται ως προαιρετικό
  • Είσοδοι σε αρχαιολογικούς και μουσειακούς χώρους

 

Φόρμα ενδιαφέροντος - Πατήστε εδώ

    τηλ.κρατήσεων: 211-2130571 / 6988359000
    Εmail:
    info@fourseasonsgreece.gr