ΑΛΜΥΡΟΣ

ΑΜΑΛΙΑΠΟΛΗ-ΜΗΛΙΝΑ

Αλμυρός

Αλμυρός-ΜαγνησίαΟ Δήμος Αλμυρού καταλαμβάνει ολόκληρη τη νοτιοδυτική πλευρά της Μαγνησίας που βρίσκονται οι δαντελωτές ακτές της στον Παγασητικό Κόλπο.Όμορφη κωμόπολη του Αλμυρού είναι η Ευξεινούπολη, αλλά και ο Πλάτανος, που έχουν τις παραλίες τους στον κόλπο του Αλμυρού. Βέβαια η νοτιοδυτική πλευρά της Μαγνησίας, την οποία αποτελεί εξ ολοκλήρου ο Δήμος Αλμυρού, είναι διάσπαρτη από πανέμορφες ακρογιαλιές και γραφικούς οικισμούς.   Ο Αλμυρός (πόλη)  είναι κτισμένος σε πεδινή έκταση και είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Μαγνησίας. Είναι μια σύγχρονη πόλη, σημαντικό αγροτοκτηνοτροφικό κέντρο, που τελευταία επενδύει σημαντικά και στον τομέα του τουρισμού. Στην πόλη, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή του, υπάρχουν ιστορικά μνημεία και αξιοθέατα.

Αξίζει να επισκεφθείτε

Το δάσος Κουρί, το οποίο αποτελεί το δεύτερο μεγαλύτερο δάσος από δρυς στην Ευρώπη, το Αρχαιολογικό Μουσείο, τη Δημοτική Πινακοθήκη, το Λαογραφικό Μουσείο Βλάχων κ.ά.

Χρήσιμα τηλέφωνα:  Κέντρο Υγείας Αλμυρού: 24220 22222 / 23991, Περιφερειακό ιατρείο Πτελεού: 24220 41217,  Περιφερειακό ιατρείο Σούρπης: 24220 31211,  Τροχαία Βόλου: 24210 – 76968,  Τμήμα Ασφαλείας Βόλου: 24210 – 76957

Αμαλιάπολη

Η Αμαλιάπολη είναι δημοφιλές παραθαλάσσιο τουριστικό θέρετρο που κατακλύζεται από πλήθος παραθεριστών. Διαθέτει οργανωμένες παραλίες μαγευτικής ομορφιάς, στις οποίες δύνεται η δυνατότητα για θαλάσσια σπορ. Αξιόλογοι και σύγχρονοι χώροι διαμονής, είναι τα ξενοδοχεία και τα ενοικιαζόμενα δωμάτια του οικισμού. Στις γραφικές ψαροταβέρνες και τα ουζερί που βρίσκονται δίπλα στο κύμα, θα απολαύσουμε παραδοσιακή κουζίνα και φυσικά φρέσκους ψαρομεζέδες, και το ποτό μας στα μπαράκια της παραλίας, που η διασκέδαση σχεδόν δεν τελειώνει ποτέ. Τους καλοκαιρινούς μήνες πραγματοποιούνται μονοήμερες κρουαζιέρες στις Βόρειες Σποράδες (Σκιάθο, Σκόπελο, Αλόννησο) και είναι ευκαιρία να γνωρίσουμε τα καταπράσινα νησιά του Αιγαίου.

Μηλίνα

ΜηλίναΗ Μηλίνα είναι δημοφιλές τουριστικό θέρετρο που σφύζει από ζωή όλο το καλοκαίρι. Στη Μηλίνα,το πράσινο των ελαιώνων, μπλέκεται με το βαθύ γαλάζιο της θάλασσας, ενώ οι μικροί απάνεμοι κολπίσκοι της, συμπληρώνουν τη γραφικότητα του τοπίου της. Στο φυσικό της λιμανάκι, το Βαλτούδι, φιλοξενούνται αρκετά ιστιοπλοϊκά και σκάφη αναψυχής. Η Μηλίνα, είναι πολύ ανεπτυγμένη τουριστικά, με αξιόλογους χώρους διαμονής, φαγητού και νυχτερινής διασκέδασης για όλα τα γούστα. Η απόστασή της από το Βόλο είναι 49 χλμ. Από τη Μηλίνα έχουμε την ευκαιρία να πεταχτούμε μέχρι τα πολύ κοντινά νησάκια Αλατά και Πρασούδα.
Χρήσιμα τηλέφωνα: Αστυνομία: 24230 54236,  Ιατρείο: 24230 65275,  Κέντρο Υγείας: 24230 54611

Προορισμοί / Θεσσαλία / Μαγνησία-Σποράδες /Αλμυρός-Αμαλιάπολη-Μηλίνα

ΚΟΝΤΙΝΟΙ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ


Σκόπελος-ΧώραΣΚΟΠΕΛΟΣ
Περιήγηση στο καταπράσινο νησί

Δείτε περισσότερα

ΜακρυνίτσαΜΑΚΡΥΝΊΤΣΑ  
Το μπαλκόνι του Πηλίου

Δείτε περισσότερα