Η Βυζίτσα με μια ματιά

ΒυζίτσαΗ Βυζίτσα απέχει 30 χλμ. από την πόλη του Βόλου και βρίσκεται ανάμεσα στα χωριά Μηλιές και Άγιος Γεώργιος. Στο μικρό αυτό ”στολίδι” του Πηλίου, ξεδιπλώνεται όλο το μεγαλείο της Πηλιορείτικης αρχιτεκτονικής, ανάμεσα στο μαγευτικό φυσικό τοπίο. Λιτή και απέριττη, μαγεύει τον επισκέπτη με τα επιβλητικά αρχοντικά, τα παραδοσιακά σπίτια, τα λιθόστρωτα καλντερίμια και τη μαγευτική θέα στον Παγασητικό κόλπο. Ανήκει στους δημοφιλέστερους προορισμούς του Πηλίου και γενικότερα της Μαγνησίας, κρατώντας όμως πάντα αλώβητη την παραδοσιακή της αρχιτεκτονική. Από τη Βυζίτσα, μπορούμε να επισκεφθούμε τα γειτονικά χωριά Μηλιές και Άγιο Γεώργιο, αλλά και να απολαύσουμε την πεζοπορική διαδρομή με τους δύο μικρούς καταρράκτες, έως την παραλία στα Καλά Νερά.

Το χωριό

ΒυζίτσαΟ οικισμός είναι απόλυτα εναρμονισμένος με το φυσικό περιβάλλον, χωρίς υπερβολές στην τουριστική ανάπτυξη, που θα χαλούσαν την παραδοσιακή εικόνα και την ιστορική ατμόσφαιρα που είναι διάχυτη σε κάθε σημείο του. Η ζωή του χωριού περιστρέφεται γύρω από την πλατεία με τα μεγάλα πλατάνια, ενώ περπατώντας στα πέτρινα σοκάκια, κάνουμε μια βόλτα στο παρελθόν της, θαυμάζοντας τα αναπαλαιωμένα αρχοντικά, όπως ήταν στην εποχή της μεγάλης τους δόξας. Οι ποιοτικές της υποδομές στους χώρους διαμονής και εστίασης, καλύπτουν και τα πιο απαιτητικά γούστα. Οι περισσότεροι ξενώνες, είναι αναπαλαιωμένα αρχοντικά, που με τον εξαιρετικό τους παραδοσιακό διάκοσμο, μας δίνουν μια γεύση από την παλιά τους αίγλη.

Αξιοθέατα: Ο Ιερός Ναός της Ζωοδόχου Πηγής (1725),  η σκεπαστή λιθόκτιστη κρήνη “Μούσγα “(στην πλατεία) και φυσικά τα πανέμορφα και επιβλητικά  αρχοντικά του χωριού.

Χρήσιμα τηλέφωνα: Ιατρείο: 24230 73757,    Νοσοκομείο Bόλου: 24210 94200-20,   Φαρμακείο: Μηλιές: 24230- 86196, 24230- 58008,  αστυνομία Μηλιές: 24230- 86222