ΟΡΜΟΣ ΠΤΕΛΕΟΥ

ΠΗΓΑΔΙ-ΑΧΙΛΛΕΙΟ

Όρμος Πτελεού

Όρμος Πτελεού-Πτελεός Ο όρμος του Πτελεού βρίσκεται στη νότια πλευρά του Παγασητικού κόλπου και απέναντι από τα νησιά των Σποράδων. Το χωριό Πτελεός, είναι κτισμένο σε πεδινή έκταση. Στην παραλιακή ζώνη, γύρω από τον όρμο του, υπάρχουν οικισμοί που σφύζουν από ζωή και είναι παραθεριστικά κέντρα. Το Πηγάδι αλλά και οι μικρότεροι οικισμοί γύρω από τον όρμο του Πτελεού, συνθέτουν ένα οικιστικό σύνολο, με πολύ ''ζωντανή'' εικόνα και συγκεντρώνουν πλήθος επισκεπτών. Οι περισσότερες παραλίες του Πτελεού, έχουν βραβευθεί με Γαλάζια Σημαία για την καθαρότητά τους. Οι χρυσαφένιες τους αμμουδιές και η πεντακάθαρη θάλασσα ''δένουν'' άψογα με το καταπράσινο φυσικό τοπίο. Το πλεονέκτημα της περιοχής του Πτελεού, είναι ότι συνδυάζει την παρθένα φυσική ομορφιά, με όλες τις σύγχρονες ανέσεις. Η περιοχή του Πτελεού φημίζεται για τα φρέσκα ψάρια της και άλλους νόστιμους μεζέδες που θα απολαύσουμε στις ταβέρνες του. Φημίζεται επίσης για την έντονη νυχτερινή διασκέδαση.

Πηγάδι

 Μαγνησία-Όρμος Πτελεού-ΠηγάδιΟ πιο δημοφιλής οικισμός της περιοχής και επίνειο του Πτελεού, είναι ο οικισμός Πηγάδι. Η πανέμορφη παραλία του, με το γραφικό λιμανάκι ,κατακλύζεται από παραθεριστές τους καλοκαιρινούς μήνες. Ο παραλιακός δρόμος είναι γεμάτος από καφετέριες, ταβέρνες με φρέσκους ψαρομεζέδες, beach bars και μπαράκια νυχτερινής διασκέδασης, που λειτουργούν μέχρι τις πρωϊνές ώρες. Για τη διαμονή μας, υπάρχουν σύγχρονα ξενοδοχεία κι ενοικιαζόμενα δωμάτια για όλα τα γούστα.

Αχίλλειο

Όρμος Πτελεού-ΑχίλλειοΤο Αχίλλειο είναι χτισμένο σε έναν κλειστό, απάνεμο κολπίσκο, στον όρμο του Πτελεού. Είναι παραθεριστικός οικισμός, με πανέμορφες παραλίες και υπέροχο φυσικό τοπίο. Ο παραλιακός του δρόμος με τα καφέ και τα ταβερνάκια, γεμίζει από κόσμο τους καλοκαιρινούς μήνες. Για τη διαμονή μας υπάρχουν αξιόλογα καταλύματα, ενώ δε λείπουν και οι χώροι νυχτερινής διασκέδασης. Στον οικισμό αξίζει να επισκεφθούμε τα αρχαιολογικά ευρήματα και το Μουσείο Θαλάσσης.

Προορισμοί Θεσσαλία /Μαγνησία-Σποράδες/ Όρμος Πτελεού-Πηγάδι-Αχίλλειο

ΚΟΝΤΙΝΟΙ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ


ΑΓΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗ
Άρωμα νησιού στο Πήλιο

Δείτε περισσότερα

ΑΛΜΥΡΟΣ
Αμαλιάπολη-Μηλίνα

Δείτε περισσότερα

Προορισμοί Θεσσαλία /Μαγνησία-Σποράδες/ Όρμος Πτελεού-Πηγάδι-Αχίλλειο