ΒΟΛΟΣ – ΠΗΛΙΟ – ΜΟΝΗ ΞΕΝΙΑΣ – ΑΜΑΛΙΑΠΟΛΗ
3ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ

23 ΕΩΣ 25 ΜΑΡΤΙΟΥ
165 € ΜΕ ΠΡΩΙΝΟ

ΠΟΡΤΑΡΙΑ – ΜΑΚΡΙΝΙΤΣΑ – ΤΣΑΓΚΑΡΑΔΑ – ΜΗΛΙΕΣ

 

1η ημέρα: ΑΘΗΝΑ – ΠΟΡΤΑΡΙΑ – ΜΑΚΡΥΝΙΤΣΑ – ΒΟΛΟΣ

Αναχώρηση 07:30 π.μ. από την Αθήνα με προορισμό την Πορταριά. Με στάση για καφέ στη διαδρομή φτάνουμε στην όμορφη Πορταριά η οποία βρίσκεται σε υψόμετρο 650μ. με θέα προς τον Παγασητικό. Η ονομασία Πορταριά σχετίζεται με την Παναγία Πορταρέα, ναό του 16ου αι. τον οποίο συναντάμε στον προαύλιο χώρο του Αγίου Νικολάου, της μητρόπολης του χωριού. Είναι βασιλικού ρυθμού με ξυλόγλυπτο τέμπλο 200 χρόνων. Τα πολυάριθμα αναστηλωμένα εντυπωσιακά αρχοντικά της κάνουν την Πορταριά την αρχόντισσα του Πηλίου. Ακολουθώντας το «Μονοπάτι των Κενταύρων συνεχίζουμε για τη Μακρινίτσα. Η Μακρινίτσα είναι διατηρητέος παραδοσιακός οικισμός και χαρακτηρίζεται «μπαλκόνι του Πηλίου» γιατί είναι χτισμένη σχεδόν κατακόρυφα σε μία καταπράσινη πλαγιά του Πηλίου. Η φυσική ομορφιά του τοπίου, η άριστα διατηρημένη Πηλιορείτικη αρχιτεκτονική, η μαγευτική θεά στο Βόλο και τον Παγασητικό κόλπο την καθιστούν ένα από τα ωραιότερα χωριά του Πηλίου. Παραμονή για μεσημεριανό γεύμα στη Μακρινίτσα. Το Πήλιο φημίζεται για τα γλυκά του κουταλιού (κάστανο, καρύδι, φιρίκι κ.α.) Το απόγευμα θα αναχωρήσουμε για τον Βόλο. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας και ελεύθερος χρόνος για ξεκούραση. Διανυκτέρευση

2η ημέρα: ΒΟΛΟΣ – ΤΣΑΓΚΑΡΑΔΑ – ΜΗΛΙΕΣ – ΑΓΡΙΑ

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για το ανατολικό Πήλιο. Πρώτος μας σταθμός η Τσαγκαράδα με τα μοναδικά κτίσματα που είναι σε απόλυτη αρμονία με την πλούσια φύση της περιοχής. Εκει θα κάνουμε στάση στην εκκλησία της Αγίας Παρασκευής με τον ωραίο περίβολο, τα παραδοσικά καφενεία και το αιωνόβιο πλάτανο. Στην συνέχεια μετάβαση στις Μηλιές όπου θα επισκεφθούμε την εκκλησία των Παμεγίστων Ταξιαρχών με την μοναδική ακουστική, σχετική παραμονή και αναχώρηση την Αγριά όπου στα γραφικά παραθαλάσσια ταβερνάκια θα έχουμε μεσημεριανό φαγητό, Το απόγευμα επιστροφή μας στον ΒΟΛΟ και το βράδυ προτείνουμε μια βολτα στα γραφικά “τσιπουράδικα”.

3η ημέρα: ΒΟΛΟΣ – ΜΟΝΗ ΞΕΝΙΑΣ – ΑΜΑΛΙΑΠΟΛΗ – ΑΘΗΝΑ

Μετά το πρωινό, τακτοποίηση αποσκευών στο λεωφορείο και αναχώρηση για τον ΑΛΜΥΡΟ και την Μονή Ξενιάς στις πλαγιές του όρους Όθρυς όπου θα προσκυνήσουμε την θαυματουργή εικόνα, έργο άριστης βυζαντινής τέχνης και είναι αχρονολόγητη. Αν και φέρει ασημένιο κάλυμμα που κατασκευάστηκε στο Βόλο το 1900, εντούτοις εντυπωσιακός είναι ο μεγάλος αριθμός των προσώπων που εικονίζονται στην όλη σύνθεση, 30 συνολικά. Στην συνέχεια μετάβαση στην γραφική παραλιακή κωμόπολη ΑΜΑΛΙΑΠΟΛΗ που πήρα το όνομά της μετά πό επίσκεψη της βασίλισσας Αμαλίας. Εκεί θα παραμείνουμε για μεσημεριανό και το απόγευμα επιστροφή στην Αθήνα με ενδιάμεση στάση κατά την διαδρομή.

Τιμή 

165 €  κατ’ άτομο σε δίκλινο δωμάτιο
205 € σε μονόκλινο

Περιλαμβάνονται:

  • Μεταφορά με πολυτελές πούλμαν
  • 2 διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο PARK 4* στον Βόλο σε δίκλινα δωμάτια με πρωινό σε μπουφέ
  • Συνοδός εκδρομής
  • Περιηγήσεις – ξεναγήσεις βάσει προγράμματος
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης

*Πατήστε εδώ για να δείτε τις κριτικές για το ξενοδοχείο

Δεν περιλαμβάνονται:

  • Ό,τι αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο
  • Φόρος διανυκτέρευσης 3€ ανά δωμάτιο / ανά ημέρα (πληρωτέος απευθείας στο ξενοδοχείο)

 

Φόρμα ενδιαφέροντος - Πατήστε εδώ

    τηλ.κρατήσεων: 211-2130571 / 6988359000
    Εmail:
    info@fourseasonsgreece.gr