ΔΑΛΜΑΤΙΚΕΣ ΑΚΤΕΣ
8  ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ

ΜΟΝΟ 395 € ΚΑΤ’ ΑΤΟΜΟ ΜΕ ΗΜΙΔΙΑΤΡΟΦΗ

TIΡΑΝΑ – ΑΓΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ – MΠΟΥΝΤΒΑ – ΚΟΤΟΡ – ΜΟΣΤΑΡ – ΣΠΛΙΤ
ΤΡΟΓΚΙΡ – ΛΙΜΝΕΣ ΠΛΙΤΒΙΤΣΕ – ΖΑΓΚΡΕΜΠ – ΣΠΗΛΑΙΑ ΠΟΣΤΟΙΝΑ
ΛΟΥΜΠΛΙΑΝΑ – ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
ΙΟΥΝΙΟΣ: 11 & 25
ΙΟΥΛΙΟΣ: 02, 09, 16, 23, 30
ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ: 06, 13, 20, 27
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ: 03, 10, 17, 24,
ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ: 01 & 22

 

1ή μέρα: ΑΘΗΝΑ-ΔΥΡΡΑΧΙΟ (ή ΤΙΡΑΝΑ) (700 χλμ)

Aναχώρηση στις 6:00 από Πειραιά και 06:20 από Αθήνα και απο εκεί μέσω της γέφυρας Ρίου και της Ιονίας οδού κάνοντας τις απαραίτητες στάσεις για φαγητό και καφέ φτάνουμε στα ελληνοαλβανικά σύνορα.Μετά τις διατυπώσεις συνεχίζουμε το ταξίδι μας για την περιοχή του Δυρραχίου που αποτελεί την ιστορική συνέχεια της αρχαίας Επιδάμνου και σήμερα αποτελεί το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο,διανυκτέρευση.

2ή μέρα: TIΡΑΝΑ-ΑΓΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ-MΠΟΥΝΤΒΑ-ΚΟΤΟΡ-ΤΡΕΜΠΙΝΙΕ(NEOYM) (290 χλμ)

Μετά το πρωινό μας ξεκινάμε για μια σύντομη περιήγηση στην πρωτεύουσα των ΤΙΡΑΝΩΝ και στο ιστορικό της κέντρο στο οποίο ξεχωρίζουν κτίρια όπως η Όπερα,το Έθνικο Μουσείο αλλά και η κεντρική πλατεία Σκεντέρμπεη . Στη συνέχεια αναχώρηση με προορισμό το Μαυροβούνιο (Μοντενέγκρο) και μέσω πανοραμικής διαδρομής διασχίζοντας την παραθαλάσσια πόλη του Μπαρ συνεχίζουμε για το «Mόντε Κάρλο» των Βαλκανίων, όπως χαρακτηρίζεται το νησάκι Σβέτι Στέφαν (Άγιος Στέφανος), με τα κρυστάλλινα γαλαζοπράσινα νερά, ένα νησάκι ενωμένο με τη στεριά, το οποίο από ψηλά φαίνεται σαν πίνακας ζωγραφικής. Στάση για πανοραμικές φωτογραφίες και συνεχίζουμε για το φημισμένο καλοκαιρινό θέρετρο Μπούντβα το οποίο σύμφωνα με την μυθολογία ιδρύθηκε από τον βασιλιά Κάδμο και παίρνει την ονομασία του απο την ελληνική λέξη Βούς ενώ σήμερα αποτελεί μια άριστα ανακαινισμένη μεσαιωνική πόλη, που περιβάλλεται από υπέροχες αμμουδερές παραλίες, κάστρα αλλά και πληθώρα καταστημάτων.Συνεχίζουμε τη διαδρομή μας για το ιστορικό ΚΟΤΟΡ, παγκόσμιο μνημείο της UNESCO το οποίο αποτελεί και το ομορφότερο φυσικό Φιόρδ της Αδριατικής αλλά και της νότιας Ευρώπης, γνωστό για τα επιβλητικά του τείχη μήκους 4,5 χλμ. τα οποία το προστάτευαν από την βορεινή βραχώδη άκρη του μέχρι την νότια θαλάσσια πλευρά του όπου και οι εντυπωσιακές πύλες της παλιάς πόλης η οποία φιλοξενεί εντυπωσιακά κτίρια όπως ο καθεδρικός Ναός Του Αγίου Τρύφωνα, η εκκλησία του Αγίου Λουκά, το μουσείο της Ναυτικής ιστορίας του Μαυροβουνίου και το επιβλητικό παλάτι του πρίγκιπα Πέτροβιτς.Εν συνέχεια μέσω της όμορφης παραλιακής διαδρομής θα φτάσουμε στη γραφική πόλη του ΤΡΕΜΠΙΝΙΕ(NEOYM).Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο, διανυκτέρευση.

3ή μέρα: ΤΡΕΜΠΙΝΙΕ(NEOYM)-ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ-ΤΡΕΜΠΙΝΙΕ(NEOYM)

Μετά το πρωινό ξεκινάμε τη ξενάγηση στο ιστορικό κέντρο του Ντουμπρόβνικ .Η πόλη αρχικά εντυπωσιάζει με τα επιβλητικά τείχη της -πεδίο σφοδρών μαχών του γιουγκοσλαβικού εμφυλίου- τα οποία σε μεταφέρουν σε μια αλλοτινή εποχή με τα χαρακτηριστικά μεσαιωνικά παράθυρα,τις δυσπρόσιτες πολεμίστρες και τις μικροσκοπικές «κρεμαστές» αυλές, τις εκκλησιές τα παλάτια και τις κρήνες. Στη μέση βρίσκεται μια πλακόστρωτη πλατεία που οδηγεί από το Φραγκισκανικό μοναστήρι με την εκκλησία του Σωτήρος στη δυτική πλευρά, στον πύργο του ρολογιού στην άλλη άκρη, όπου βρίσκονται το παλάτι του κυβερνήτη (1441) και η εκκλησία του προστάτη της πόλης, Αγίου Vlaho-Αγίου Βλασίου. Επισκεφτείτε το φαρμακείο που λειτουργεί συνεχώς από το 1391! Δεν θα παραλείψουμε να δούμε τον πύργο του Ρολογιού και τη μικρή κρήνη του Ονοφρίου καθώς και το Μέγαρο Σπόντζα, που σήμερα στεγάζει τα κρατικά αρχεία. Στο υπέρθυρο του υπάρχει στα λατινικά η επιγραφή «Απαγορεύεται η παραποίηση και η νοθεία των σταθμών. Όταν ζυγίζω τα αγαθά ο Κύριος με μετράει». Στη συνέχεια για όσους το επιθυμούν κρουαζιέρα σε ένα από τα καταπράσινα νησιά του Ντουμπρόβνικ και το μεσημέρι γεύμα.Το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο,ελεύθερος χρόνος,δείπνο. Διανυκτέρευση.

ΔΑΛΜΑΤΙΚΕΣ ΑΚΤΕΣ

4ή μέρα: ΤΡΕΜΠΙΝΙΕ-ΜΟΣΤΑΡ-ΣΠΛΙΤ-ΤΡΟΓΚΙΡ (300 χλμ)

Πρωινό και μια όμορφη διαδρομη ξεκινά αρχικά για το γραφικό Μόσταρ το οποίο πέρνει την ονομασία του απο την Παλιά Γέφυρα (Στάρι Μοστ), στον ποταμό Νερέτβα η οποία βομαβαρδίστηκε κατα τη διάρκεια του βοσνιακού πολέμου και ξαναχτίστηκε με βάση το αρχικό σχέδιο. Από το 2005 η γέφυρα αποτελεί Μνημείο Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ουνέσκο. Χρόνος ελεύθερος για βόλτες και αγορές στα λιθόστρωτα καλντερίμια και τα πολύχρωμα μαγαζάκια που δίνουν το χρώμα της Ανατολής σε αυτό το κομμάτι της πόλης. Κατόπιν μέσω της Μάκαρσκα Ριβιέρα συνεχίζουμε με προορισμό το ιστορικό Σπλιτ, αγαπημένη πόλη του Αυτοκράτορα Διοκλητιανού οπου στέγασε και το εντυπωσιακο παλάτι του με θέα προς την Αδριατική.Θα περιηγηθούμε στο ιστορικό κέντρο της και θα εχουμε χρόνο στη κοσμοπολίτικη Ρίβα (προκυμαία).Κατόπιν αναχωρούμε με προορισμό την ιδαίτερης ομορφιάς συστάδα νησιών στην οποία ξεχωρίζει η μεσαιωνική πόλη-νησί Τρογκίρ,το αρχαιοελληνικό Τραγούριο, μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO, πνευματικό κέντρο της Δαλματίας και ένας δημοφιλής παραθεριστικός προορισμός.Αργά το απόγευμα θα καταλύσουμε στο ξενοδοχείο μας στην ευρύτερη περιοχή ΣΠΛΙΤ/ΛΟΖΟΒΑΤΣ/ΤΙΣΝΟ/ZANTAΡ. Δείπνο Διανυκτέρευση.

5ή μέρα: ΛΙΜΝΕΣ ΠΛΙΤΒΙΤΣΕ-ΖΑΓΚΡΕΜΠ (290χλμ)

Πρωινό και αναχώρηση για να επισκεφτούμε τις φημισμένες λίμνες ΠΛΙΤΒΙΤΣΕ (κατάλληλα υποδήματα απαραίτητα) , ένα θαύμα της φύσης, ένας εθνικός δρυμός απερίγραπτης ομορφιάς με δεκαέξι λίμνες σε διαφορετικά επίπεδα και ανάμεσα σε καταρράκτες και ποτάμια σε μια παλέτα χρωμάτων σε όλους τους τόνους του τιρκουάζ και του γαλαζοπράσινου που καλύπτει περίπου 296,8 τ. χλμ. μέρος των οποίων θα εχουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε μέσω μια πανέμορφης πεζοπορίας αλλά και μιας ρομαντικής βαρκάδας στην υπέροχη λίμνη με πλοιάριο.Κατόπιν αναχώρηση για την πρωτεύουσα πόλη του ΖΑΓΚΡΕΜΠ χτισμένη στις όχθες του Σάβα ποταμού με ενα καλοδιατηρημένο ιστορικό κέντρο στο οποίο ξεχωρίζει ο ναός του του Αγίου Μάρκου, ναός γοτθικού ρυθμού με τα 12 αγάλματα των Αποστόλων και χιλιάδες χρωματιστά πλακίδια που δημιουργούν το εθνόσημο του Ζάγκρεμπ και του Βασίλειου της Κροατίας και της Δαλματίας στην στέγη,το Κοινοβούλιο, το δημαρχείο με την Πέτρινη Αψίδα, την πλατεία Dolac όπου σε καθημερινή βάση γίνεται η λαϊκή αγορά της πόλης, την Πέτρινη Πύλη στην είσοδο της Άνω Πόλης με την ζωγραφιά της Παναγίας, την πλατεία Kaptol όπου θα επισκεφθούμε τον γοτθικό Καθεδρικό Ναό του Ζάγκρεμπ που εκτός από το πιο διάσημο κτίριο της πόλης είναι το πιο ψηλό σε όλη την Κροατία και βρίσκεται κοντά στον πύργο Λότρτσακ γνωστό για το περίφημο κανόνι του Ζάγκρεμπ. Κατόπιν τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας στην ευρύτερη περιοχή.Δείπνο και διανυκτέρευση.

ΔΑΛΜΑΤΙΚΕΣ ΑΚΤΕΣ

6ή μέρα: ΖΑΓΚΡΕΜΠ-ΣΠΗΛΑΙΑ ΠΟΣΤΟΙΝΑ-ΛΙΟΥΜΠΛΙΑΝΑ-ΖΑΓΚΡΕΜΠ (350 χλμ.)

Πρωινό μας αναχώρηση για τα περίφημα σπήλαια ΠΟΣΤΟΙΝΑ ,απο τα μεγαλύτερα της Ευρώπης με μοναδικό φαντασμαγορικό εσωτερικό διάκοσμο στον οποία θα περιηγηθούμε σε μήκος περίπου 3,2 χλμ με ειδικό τρενάκι περνώντας απο εντυπωσιακούς σταλακτίτες και σταλαγμίτες διαφόρων σχημάτων και αποχρώσεων. Έπειτα για την όμορφη ΛΙΟΥΜΠΛΙΑΝΑ ,αρχοντική και κοσμοπολίτικη η αλπική πρωτεύουσα της Σλοβενίας με τα πλακόστρωτα γραφικά δρομάκια της παλιάς πόλης και τις γραφικές γέφυρες που στεφανώνουν τον ποταμό Λουμπλιάνιτσα με πιο γνωστή τη τριπλή γέφυρα Tromostovje και τη γέφυρα Majski Most με τα τέσσερα αγάλματα του δράκου που είναι και το έμβλημα της Λιουμπλιάνα Ελεύθερος χρόνος για βόλτες και γεύμα και το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.

7ή μέρα: ΖΑΓΚΡΕΜΠ – ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ-ΚΡΑΓΚΟΥΓΕΒΑΤΣ/ΝΙΣ* (580 χλμ)

Μετά το πρωινό μας αναχώρηση για Σερβία για να επισκεφτούμε την ιστορικη πρωτεύουσα του ΒΕΛΙΓΡΑΔΙΟΥ με το εντυπωσιακό φρούριο Kalemegdan το οποίο έχει μετατραπεί σε ένα πανέμορφο πάρκο με πολλά αξιοθέατα και μοναδική θέα στην πόλη και στους ποταμούς Δούναβη και Σάββα. Θα δούμε επίσης τον Ναό του Αγίου Σάββα, τον μεγαλύτερο Ορθόδοξο ναό στον κόσμο,την πλατεία Δημοκρατίας, τον πύργο Νεµπόισα όπου εκτελέστηκε ο Ρήγας Φεραίος αλλά και τον μοντέρνο πεζόδρομο της ΚΝΕΖΑ ΜΙΧΑΙΛΑ. Συνεχίζουμε για την περιοχή του ΝΙΣ. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.

8ή μέρα: ΚΡΑΓΚΟΥΓΕΒΑΤΣ/ΝΙΣ-ΑΘΗΝΑ (890 χλμ)

Πρωινό νωρίς και αναχωρούμε με προορισμό αρχικά τα σύνορα ΣΕΡΒΙΑΣ – ΣΚΟΠΙΩΝ και στη συνέχεια ΣΚΟΠΙΩΝ-ΕΛΛΑΔΑΣ και περνώντας σε ελληνικό έδαφος θα κάνουμε ενδιάμεσες στάσεις για καφέ και φαγητό για να επιστρέψουμε το βράδυ σε ΑΘΗΝΑ/ΠΕΙΡΑΙΑ.

Αναχωρήσεις Ιουλίου – Σεπτεμβρίου – Οκτωβρίου

Τιμή :  395 €  κατ άτομο σε δίκλινο δωμάτιο
Τιμή:   555 € μονόκλινο

Αναχωρήσεις Αυγούστου

Τιμή :  410 €  κατ άτομο σε δίκλινο δωμάτιο
Τιμή:   570 € μονόκλινο

Περιλαμβάνονται:  

 • * Μετάβαση και επιστροφή με πολυτελές πούλμαν
  * Περιηγήσεις/ξεναγήσεις βάσει προγράμματος
  * 7 διανυκτερεύσεις με πρωινό μπουφέ σε ξενοδοχεία 3*& 4*
  * 7 δείπνα
  * Δημοτικοί φόροι & check point 20€
  * Αρχηγός-Συνοδός
  * Ασφάλεια αστικής ευθύνης
  * ΦΠΑ

Δεν περιλαμβάνονται: 

 • Ποτά κατά τη διάρκεια των γευμάτων
 • Εισιτήριο εισόδου στις λίμνες Πλίτβιτσε 35€ με κράτηση και προπληρωμή πριν την αναχώρηση
 • Εισιτήριο εισόδου στα σπήλαια Ποστόινα 28 €
 • Ότι δεν αναγράφεται στα περιλαμβανόμενα ή αναφέρεται ως προαιρετικό
 • Είσοδοι σε αρχαιολογικούς και μουσειακούς χώρους

Σημειώσεις

 • Η εκδρομή πραγματοποιείται και αντίστροφα ενώ η διανυκτέρευση στη Σερβία μπορεί να γίνει στην ευρύτερη περιοχή Κρουσεβατς/Παρασιν και στο Νέουμ αντί για Τρέμπινιε.
 • Απαραίτητη ταυτότητα νέου τύπου ή διαβατήριο. Σε περιπτωση που ο ταξιδιώτης διαθετει και ταυτότητα και διαβατήριο συνίσταται να χρησιμοποιησει για το ταξιδι του το διαβατηριο του γιατι μειώνεται σημαντικά  η διαδικασία διελεύσης των συνόρων.
 • Οι ανήλικοι που επιθυμούν να συμμετέχουν στην εκδρομή θα πρέπει να διαθετουν αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο.Στην περίπτωση που ο ανήλικος συνοδεύεται μόνο από ένα εκ των δύο γονέων/κηδεμόνων, θα πρέπει επιπροσθέτως να έχει μαζί του υπεύθυνη δήλωση του άλλου γονέα μέσω της οποίας αυτός επιτρέπει το ταξίδι ενώ αν συνοδεύεται από ενήλικο που δεν είναι γονέας ή νόμιμος κηδεμόνας του η δηλωση θα πρέπι να γινει και απο τους δυο γονείς.Και για τις δυο περιπτώσεις οι δηλωσεις θα πρέπει ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΩΣ να είναι επικυρωμένη ως προς το γνήσιο της υπογραφής από αρμόδιες ελληνικές αρχές (π.χ. ΚΕΠ, Αστυνομικό Τμήμα κλπ).
 • Ακόμα και τους καλοκαιρινούς μήνες φροντίζουμε ώστε να έχουμε πάντα μαζί μας ένα αδιάβροχο ή μια μικρή ομπρέλα.
 • Στις περιπτώσεις που προβλέπεται πεζοπορία (π.χ Λίμνες Πλίτβιτσε) συνίσταται να έχουμε κλειστά αθλητικά παπούτσια προκειμένου να απολαύσουμε ευχάριστα την πεζοπορία στα μοναδικής ομορφιάς τοπία.
 • Τα ευρωπαϊκά Πιστοποιητικά του Covid πρέπει να είναι υπάρχουν αποθηκευμένα στο κινητό του κάθε ταξιδιώτη αλλά να υπάρχουν και σε έντυπη μορφή σε δύο τουλάχιστον αντίγραφα.

 

Φόρμα ενδιαφέροντος - Πατήστε εδώ

  Πληροφορίες – Κρατήσεις τηλ. : 211-2130571 / 6988359000
  Εmail: info@fourseasonsgreece.gr