ΚΑΒΑΛΑ – ΔΡΑΜΑ – ΞΑΝΘΗ
4ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ

23 – 26 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ
320 € ΜΕ ΗΜΙΔΙΑΤΡΟΦΗ
(ΤΙΜΗ EARLY BOOKING ΕΩΣ 15/11)

ΟΝΕΙΡΟΥΠΟΛΗ ΔΡΑΜΑΣ – ΠΟΡΤΟ ΛΑΓΟΣ – ΕΥΧΟΥΠΟΛΗ ΞΑΝΘΗΣ
ΑΡΧΑΙΟΙ ΦΙΛΙΠΠΟΙ – ΣΠΗΛΑΙΟ ΑΓΓΙΤΗ

 

1η ημέρα: ΑΘΗΝΑ – ΚΑΒΑΛΑ

Αναχωρούμε για την Τετραήμερη Εκδρομή στην Καβάλα 07.00 το πρωί από ομόνοια. Η πρώτη μας στάση για καφέ θα είναι στο ύψος της Λαμίας. Έπειτα συνεχίζουμε για το ύψος της Λάρισας, οπού θα πραγματοποιήσουμε το μεσημεριανό μας γεύμα με (έξοδα ατομικά). Ύστερα παίρνουμε τον δρόμο για την Μαγική Καβάλα την ομορφότερη πόλη της Ανατολικής Μακεδονίας κτισμένη αμφιθεατρικά με τέλεια αρμονία συνδυάζοντας την ομορφιά του βουνού και της θάλασσας. Άφιξη στο ξενοδοχείο μας Lucy Hotel 5* για τακτοποίηση στα δωμάτια και ξεκούραση.

Το απόγευμα θα αναχωρήσουμε για μια περιήγηση στην όμορφη Καβάλα, που αποτελεί μία από τις ομορφότερες πόλεις της Ελλάδας αμφιθεατρικά κτισμένη θαυμάζοντας αξιοθέατα όπως το Κάστρο, το γραφικό λιμανάκι και το ρωμαϊκό υδραγωγείο. Κατά την Περιήγηση μας θα δούμε επίσης το Ιμαρετ, το σπίτι του Μεχμέτ Αλή ,τις καμάρες και το φάρο. Η θέα από το Κάστρο είναι πανοραμική δημιουργώντας και μας χαρίζει μία ονειρική εικόνα την περίοδο των Χριστουγέννων. Σας προτείνουμε να απολαύσετε το απογευματινό σας καφέ εκεί σε συνδυασμό με την μαγική Θέα. Τέλος επιστροφή στο ξενοδοχείο για δείπνο και διανυκτέρευση.

2η ημέρα: ΔΡΑΜΑ – ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΧΩΡΙΟ ΟΝΕΙΡΟΥΠΟΛΗ

Μετά το πρωινό μας, θα αναχωρούμε για την Δράμα, το Σπήλαιο Αγγίτη και την παραμυθένια ‘’Ονειρούπολη’’. Το Σπήλαιο Αγγίτη αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα τουριστικά αξιοθέατα της Μακεδονίας, επιπλέον είναι το μεγαλύτερο ποτάμιο σπήλαιο στον κόσμο προσφέροντας σε όλους μας εικόνες μοναδικές. Ύστερα επισκεπτόμαστε την Ονειρούπολη που κάθε χρόνο μας προσφέρει το απόλυτο Χριστουγεννιάτικο παραμύθι. Η Ονειρούπολη είναι γεμάτη νεράιδες, ξωτικά, τάρανδους, καλικάντζαρους, χιονάνθρωπους αλλά και εκατοντάδες διαφορετικές καλλιτεχνικές εκδηλώσεις και θεματικά εργαστήρια.

Τα ξύλινα σπιτάκια που φιλοξενούν μια πληθώρα δωρεάν δράσεων για τα μικρά παιδιά και τους μεγάλους διαθέτουν πλούσια εδέσματα που κάθε μέρα παρασκευάζονται στα σπιτάκια της αγοράς. Ο Άγιος Βασίλης, τα τρενάκια περιήγησης ,το υπέροχο παγοδρόμιο το μαγευτικό καρουζέλ και ο ονειρεμένος στολισμός του παραμυθένιου χωριού κάνουν την Ονειρούπολη γωνιά στην Παραμυθοχώρα των Χριστουγέννων. Μετά από μία γιορτινή μέρα επιστροφή στο ξενοδοχείο ξεκούραση και το βράδυ σας περιμένουμε για το εορταστικό δείπνο, με συνοδεία μουσικής dj και πολύ χορό και διάθεση.

ΚΑΒΑΛΑ - ΔΡΑΜΑ - ΞΑΝΘΗ

3η ημέρα: ΠΟΡΤΟ ΛΑΓΟΣ – ΞΑΝΘΗ – ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΙΑΤΙΚΗ ΕΥΧΟΥΠΟΛΗ

Μετά το πρωινό, αναχωρούμε για τη νότια ακτογραμμή της περιοχής και τη λιμνοθάλασσα γνωστή ως Πόρτο Λάγος. Τα δύο στοιχεία που θαυμάζει κανείς επισκεπτόμενος το Πόρτο Λάγος είναι τα πλήθη ροζ φλαμίνγκο που πλέουν στα νερά αλλά και το μοναστήρι του Αγίου Νικολάου. Το υδάτινο τοπίο δίνει την εντύπωση ότι είναι πλωτό, έτσι όπως στέκει πάνω σε στο μικρό νησάκι. Ύστερα επισκεπτόμαστε την Ξάνθη, ( η πόλη με τα χίλια χρώματα ) όπως την αποκαλούν. Η Ξάνθη είναι αμφιθεατρικά χτισμένη στην αγκαλιά καταπράσινων λόφων και ξεχωρίζει για τα γραφικά λιθόστρωτα σοκάκια, τα αναπαλαιωμένα αρχοντικά και τα παραδοσιακά οικοδομήματα που συνδυάζουν τοπική και οθωμανική αρχιτεκτονική.

Εκεί θα έχουμε ελεύθερο χρόνο να περιηγηθούμε στην χριστουγεννιάτικη πόλη, που δεσπόζει ένα εντυπωσιακό πανύψηλο χριστουγεννιάτικο δέντρο, αλλά και η χριστουγεννιάτικη φάτνη με το Θείο βρέφος. Σε απόσταση λίγων μέτρων μικροί και μεγάλοι θα έχετε την ευκαιρία να εισέλθετε στον παραμυθένιο κόσμο της Ευχούπολης. Επισκεφτείτε το σπιτάκι των ξωτικών και του Άγιου Βασίλη και φωτογραφηθείτε μαζί του. Δοκιμάσετε παραδοσιακά γλυκίσματα από τους παραδοσιακούς συλλόγους και ζήστε στιγμές χαράς και ανεμελιάς. Μέσα στο “χιονισμένο” χωριό της Ευχούπολης θα συναντήσετε μικρά έλατα και ένα ακόμη παραμυθένιο σκηνικό που προσφέρει η μαγική πόλη της Ξάνθης. Τελειώνουμε την μέρα μας με επιστροφή στην ξενοδοχειακή μας μονάδα δείπνο και διανυκτέρευση.

4η ημέρα: ΑΡΧΑΙΟΙ ΦΙΛΙΠΠΟΙ – ΑΘΗΝΑ

Μετά το πρωινό μας, θα αναχωρήσουμε για τον Αρχαιολογικό Χώρο των Φιλίππων που βρίσκετε απόσταση μόλις 17 χιλιομέτρων από την Καβάλα. Η πρώτη επαφή με τον χώρο έγινε το 1861 και ολοκληρώθηκε το 1956 από Έλληνες αρχαιολόγους. Σημαντικά ευρήματα είναι η Εγνατία οδός, τα ερείπια της Ρωμαϊκής Αγοράς, η «φυλακή» του Απόστολου Παύλου, καθώς και το αρχαίο θέατρο το οποίο διαθέτει κυκλική ορχήστρα και παρόδους ισοδομικά χτισμένους. Εκεί ο Απόστολος Παύλος βάφτισε την πρώτη Ευρωπαία χριστιανή, την Αγία Λυδία στις όχθες του Ζυγάκτη ποταμού και ίδρυσε την πρώτη χριστιανική εκκλησία στην Ευρώπη. Στη συνέχεια παίρνουμε το δρόμο της επιστροφής για την Αθήνα μας με ενδιάμεση στάση για γεύμα, καφέ και τις καλύτερες εντυπώσεις Από την τετραήμερη εκδρομή Καβάλα Δράμα Χριστούγεννα 2024

Τιμή early booking έως 15/11

320 €  κατ άτομο σε δίκλινο δωμάτιο
310 € στο τρίκλινο δωμάτιο
Παιδιά από 2 έως 12 ετών 180€ στο δωμάτιο των γονέων
Παιδιά από 0 έως 2 ετών δωρεάν στο δωμάτιο των γονέων
Μονόκλινο: 420€

Περιλαμβάνονται:

  • Μεταφορά με πολυτελές πούλμαν της εταιρίας μας
  • 3 Διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο Lucy Hotel 5*
  • 3 Πρωινά και 2 Δείπνα στο ξενοδοχείο
  • 1 Εορταστικό Δείπνο (Ρεβεγιόν με Απεριόριστη κατανάλωση ποτών (κρασί-αναψυκτικά) την ημέρα της Παραμονής των Χριστουγέννων )
  • Περιηγήσεις και εκδρομές που αναφέρονται στο πρόγραμμα
  • Συνοδός του γραφείου μας
  • Ασφάλεια αστικής και επαγγελματικής ευθύνης
  • ΦΠΑ

*Πατήστε εδώ για να δείτε τις κριτικές για το ξενοδοχείο 

Δεν περιλαμβάνονται:

  • Εισιτήρια σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία
  •  Ότι αναφέρεται ως προαιρετικό
  •  Ο φόρος διαμονής όπου καταβάλλεται στο ξενοδοχείο 4€ την ημέρα το δωμάτιο

 

Φόρμα ενδιαφέροντος - Πατήστε εδώ

    τηλ.κρατήσεων: 211-2130571 / 6988359000
    Εmail:
    info@fourseasonsgreece.gr