ΚΕΡΚΥΡΑ – ΠΑΣΧΑ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΤΩΝ ΦΑΙΑΚΩΝ
5ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ

17 ΕΩΣ 21 ΑΠΡΙΛΙΟΥ
520 € ΜΕ ΠΛΗΡΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ
495 € ΓΙΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΕΩΣ 31/03

 

1η ημέρα: Μ.ΠΕΜΠΤΗ 17/4: ΑΘΗΝΑ – ΗΠΕΙΡΟΣ – ΚΕΡΚΥΡΑ

Αναχώρηση 07:00 πμ από Ομόνοια και με ενδιάμεση στάση φθάνουμε στο Ρίο για να περάσουμε στη Ρούμελη. Συνεχίζουμε έχοντας κοντά μας το ιστορικό Μεσολόγγι και, μέσω της νέας γέφυρας του Αχελώου, κατευθυνόμαστε προς την πόλη της Αμφιλοχίας στον Αμβρακικό κόλπο. Εδώ θα γευματίσουμε στα παραθαλάσσια γραφικά ταβερνάκια. Κατόπιν μέσα από τα αρώματα των πορτοκαλεώνων της Άρτας και τα φημισμένα Ηπειρώτικα ακρογιάλια, θα βρεθούμε στην Ηγουμενίτσα. Αναχώρηση με το F/B . Άφιξη στην Κέρκυρα, μεταφορά στο ξενοδοχείο, τακτοποίηση στα δωμάτια, δείπνο, διανυκτέρευση.

2η ημέρα: M. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 18/4: ΠΑΛΑΙΟΚΑΣΤΡΙΤΣΑ – ΚΑΝΟΝΙ

Μετά το πρωινό θα αναχωρήσουμε για την Παλαιοκαστρίτσα, όπου θα έχουμε επίσκεψη στο μοναστήρι που είναι αφιερωμένο στην Ζωοδόχο Πηγή και θα παρακολουθήσουμε την αποκαθήλωση. Στην συνέχεια θα επισκεφθούμε το γραφικό Κανόνι όπου θα μας χαρίσει πανέμορφες στιγμές με φόντο το Ποντικονήσι ή να κάνουμε μία βόλτα μέχρι την Μονή Βλαχερνών που ενώνεται με γέφυρα . Μετάβαση στο ξενοδοχείο για γεύμα σε πλούσιο μπουφέ και ξεκούραση .Δείπνο και αναχώρηση στις 20:00 το βράδυ για την πόλη της Κέρκυρας, όπου δεκάδες Επιτάφιοι με τις φιλαρμονικές τους και τους πιστούς δημιουργούν μια κατανυκτική ατμόσφαιρα. Επιστροφή αργά το βράδυ στο ξενοδοχείο, διανυκτέρευση.

3η ημέρα: Μ.ΣΑΒΒΑΤΟ 19/4: ΠΡΩΤΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ (ΚΑΝΑΤΙΑ) – ΑΧΙΛΛΕΙΟ

Μετά το πρωινό θα παρακολουθήσουμε την περιφορά του σκηνώματος του Αγίου Σπυρίδωνα και κατόπιν θα παρακολουθήσουμε ένα από τα πιο εντυπωσιακά έθιμα του Πάσχα στην χώρα μας τους μπότηδες .Με το σήμα της πρώτης Ανάστασης στις 11:00 το πρωί, οι κάτοικοι της Κέρκυρας πετούν τεράστια κανάτια γεμάτα νερό, τους μπότηδες, από τα μπαλκόνια τους. Οι μπότηδες είναι πήλινα κανάτια με στενό στόμιο και δυο χερούλια στο πλάι για τη μεταφορά τους. Τα μπαλκόνια είναι στολισμένα και οι κάτοικοι δένουν στους μπότηδες κόκκινες κορδέλες – το κόκκινο είναι το χρώμα της Κέρκυρας. Στη συνέχεια μετάβαση στο χωριό Γαστούρι όπου βρίσκεται το ανάκτορο της βασιλισσας Σίσσυ, το γνωστό ΑΧΙΛΛΕΙΟ όπου επίσκεψη των κήπων. Κατόπιν θα επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο μας για γεύμα και ξεκούραση.Το βράδυ μετάβαση στην Σπιανάδα για την τελετή της Ανάστασης. Το χαρμόσυνο μήνυμα πυροδοτεί εκατοντάδες φαντασμαγορικά βεγγαλικά στον ουρανό της πόλης.Για όσους δεν επιθυμούν την ταλαιπωρία και την καθυστέρηση της επιστροφής ,μπορούν να παρακολουθήσουν την Ανάσταση στην εκκλησία του χωριού που βρίσκεται μόλις 10 λεπτά με τα πόδια από το ξενοδοχείο μας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο για το Αναστάσιμο δείπνο με την παραδοσιακή μαγειρίτσα. Διανυκτέρευση.

4η ημέρα: ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ 20/4: ΚΕΡΚΥΡΑ – ΑΓΙΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝΑΣ

Η μέρα μας σήμερα είναι ελεύθερη για να απολαύσουμε το πρωινό μας και έπειτα τους ουζομεζέδες στον αίθριο χώρο του ξενοδοχείου ψήνοντας τον οβελία με μουσική και παραδοσιακούς χορούς και να συνεχίσουμε με το Πασχαλινό μας γεύμα με πλούσιο μπουφέ, ποτά, άφθονο κρασί, ψητά αρνιά, και διασκέδαση με ζωντανή μουσική. Το απόγευμα αναχώρηση για την υπέροχη πόλη της Κέρκυρας. Θα επισκεφθούμε τον ιερό ναό του Αγίου Σπυρίδωνα του πολιούχου του νησιού. Ο ναός του Αγίου Σπυρίδωνα είναι από τα πιο σημαντικά βυζαντινά μνημεία του νησιού. Πρόκειται για μια εκκλησία χτισμένη με ρυθμό μονόκλιτης βασιλικής, με εντυπωσιακό μαρμάρινο τέμπλο, ένα πυργοειδές καμπαναριό που ξεχωρίζει από τα στενά καντούνια της Κέρκυρας και 17 υπέροχα χρυσοποίκιλτα φατνώματα (διακοσμητικά κοιλώματα) στην οροφή που αναπαριστούν σκηνές από τα Ευαγγέλια και τον βίο του Αγίου Σπυρίδωνα. Το σκήνωμα του Αγίου φυλάσσεται σε ασημένια λάρνακα που είναι τοποθετημένη μέσα σε κρύπτη. Επιστροφή στο ξενοδοχείο .Δείπνο, διανυκτέρευση.

5η ημέρα: ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ 21/4: ΚΕΡΚΥΡΑ- ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ- ΓΙΑΝΝΕΝΑ -ΑΘΗΝΑ

Μετά το πρωινό αναχώρηση από το πανέμορφο νησί της Κέρκυρας. Επιβίβαση στο F/B για Ηγουμενίτσα. Στη συνέχεια μέσω Εγνατίας οδού μετάβαση στα Γιάννενα όπου θα πάρουμε μια εικόνα της πόλης και δίπλα στην λίμνη Παμβώτιδα θα έχουμε χρόνο για γεύμα. Αφού διασχίσουμε την Ήπειρο, κατευθυνόμαστε προς το Αντίρριο και με ενδιάμεσες στάσεις επιστρέφουμε στην Αθήνα.

Τιμή 

520 € κατ΄άτομο στο δίκλινο/τρίκλινο δωμάτιο
195 € 1ο παιδί 2-11 ετών
280 € 2ο παιδί 2-11 ετών

750 € μονόκλινο

Τιμή early booking έως 31/03

495 € κατ΄άτομο στο δίκλινο/τρίκλινο δωμάτιο
180 € 1ο παιδί 2-11 ετών
260 € 2ο παιδί 2-11 ετών

725 € μονόκλινο

Περιλαμβάνονται:

  • Μεταφορά με πολυτελές πούλμαν
  • 4 διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο MITSIS MESSONGHI 4*
  • Πλήρης διατροφή
  • Εισιτήρια F/B Ηγουμενίτσα – Κέρκυρα, Κέρκυρα-Ηγουμενίτσα
  • Περιηγήσεις – ξεναγήσεις βάσει προγράμματος
  • Αρχηγός του γραφείου μας

*Πατήστε εδώ για να δείτε τις κριτικές για το ξενοδοχείο

Δεν περιλαμβάνονται:

  • Φόρος διανυκτέρευσης που δίνεται απευθείας στο ξενοδοχείο
  • Είσοδοι σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους
  • Ο,τιδήποτε αναφέρεται σαν προαιρετικό

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΜΕΝΟΥ ΑΝΑ ΗΜΕΡΑ

  • Μεγάλη Πέμπτη 17/04 Βραδινός μουφές 19:00-21:30
  • Μεγάλη Παρασκευή 18/04 Πρωινό 07:30-10:00  Μεσημεριανός μπουφές 12:30-14:30 & σνακς 11:00-16:00  Νηστίσιμο δείπνο σε μπουφέ 19:00-21:30
  • Μεγάλο Σάββατο 19/04 Πρωινό 07:30-10:00 Μεσημεριανός μπουφές 12:30-14:30 & σνακς 11:00-16:00 Σερβιριστό Δείπνο  19:00-21:30 Αναστάσιμο δείπνο σε μπουφέ με μαγειρίτσα 00:15-02:00
  • Κυριακή του Πάσχα 20/04 Πρωινό 07:30-10:00 Ουζομεζέδες στον αίθριο χώρο του Bar Pergola ψήνοντας τον Οβελία με μουσική και παραδοσιακούς χορούς 11:30-13:30 Πασχαλινό γεύμα σε μπουφέ με μουσική και παραδοσιακούς χορούς 14:00-16:00 Δείπνο σε μπουφέ 19:00-21:30
  • Δευτέρα 21/04 Πρωινό 07:30-10:00

Σημείωσεις:

  • Όλα τα ποτά προσφέρονται από 10.30-23.00 από το μπαρ του ξενοδοχείου
  • Στο μεσημεριανό και στο δείπνο προσφέρονται μπύρα, κρασί, αναψυκτικά, νερό (όχι τσάι και καφές)
  • Ποτά στο πρωινό: τσάι και καφές (όχι ελληνικός), ζεστή σοκολάτα, φρέσκοι χυμοί και γάλα.

 

Φόρμα ενδιαφέροντος - Πατήστε εδώ

    τηλ.κρατήσεων: 211-2130571 / 6988359000
    Εmail:
    info@fourseasonsgreece.gr