ΜΑΖΕΜΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΩΝ ΣΤΑ ΓΡΕΒΕΝΑ – ΚΟΖΑΝΗ – ΚΑΣΤΟΡΙΑ – ΜΕΤΕΩΡΑ 

4ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ

25 ΕΩΣ 28 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

310 € ΜΕ ΗΜΙΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΔΡΟΜΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΖΕΜΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΩΝ

ΔΙΑΜΟΝΗ ΔΤΗΝ ΚΟΖΑΝΗ

ΚΑΣΤΟΡΙΑ| ΝΥΜΦΑΙΟ| ΓΡΕΒΕΒΑ|ΚΟΖΑΝΗ|ΛΙΤΟΧΩΡΟ|ΜΕΤΕΩΡΑ|ΤΡΙΚΑΛΑ

 

1η ημέρα: Σάββατο 25/10/25, Αθήνα | Λιτόχωρο | Κοζάνη

Αναχώρηση από Αθήνα και με ενδιάμεσες στάσεις για ξεκούραση και καφέ θα φτάσουμε, μεσημέρι πλέον, στους πρόποδες του μυθικού βουνού του Ολύμπου το γραφικό Λιτόχωρο. Το Λιτόχωρο είναι δημοφιλής πόλη για εκείνους που επιθυμούν να ξεκινήσουν αναρρίχηση στον Όλυμπο, καθώς από εκεί ξεκινούν όλες οι προσπάθειες για την κατάκτηση της κορυφής του μυθικού βουνού. Χρόνος για φαγητό σε κάποια από τις πολλές παραδοσιακές ταβέρνες και εκ νέου αναχώρηση για την πόλη διαμονής μας την Κοζάνη. Άφιξη στο επιλεγμένο και αγαπημένο σας ξενοδοχείο, τακτοποίηση στα δωμάτια και ξεκούραση. Το βράδυ μας ελεύθερο, δείπνο στο ξενοδοχείο με ποιοτικό φαγητό και διανυκτέρευση.

2η ημέρα: Κυριακή 26/10/25, Ημερήσια εκδρομή στην πρωτεύουσα των μανιταριών τα Γρεβενά

Πρωινό σε μπουφέ στο ξενοδοχείο και σήμερα είμαστε έτοιμοι να βιώσουμε μια ιδιαίτερη εμπειρία – δραστηριότητα που σίγουρα θα μας συναρπάσει. Θα επιδοθούμε σε ένα κυνήγι θησαυρού που στην προκειμένη ο θησαυρός δεν είναι άλλος από τα μανιτάρια. Από το ένα εκατομμύριο περίπου είδη που υπάρχουν, στην χώρα μας απαντώνται περίπου 3.000. Έτσι λοιπόν θα αναχωρήσουμε από το ξενοδοχείο μας νωρίς το πρωί για τα Γρεβενά την πρωτεύουσα των μανιταριών όπου θα φτάσουμε μετά από περίπου μια ώρα.

Αφού συναντηθούμε με τον άνθρωπό μας, τον έμπειρο μανιταροσυλλέκτη, θα ξεχυθούμε στο δάσος (ήπια πεζοπορία μικρής ώρας και απόστασης) και με τις συμβουλές του θα μάθουμε να αναγνωρίζουμε προκειμένου να μαζέψουμε τα διάφορα είδη μανιταριών που θα βρούμε. Η βόλτα από μόνη της σε αυτό το τοπίο μέσα στο πράσινο θα μας ενθουσιάσει, πόσο μάλλον όταν συνοδευτεί και με μια καλή σοδιά. Έπειτα σειρά έχει η γευσιγνωσία. Θα μαγειρέψουν για εμάς τον ¨θησαυρό¨ που μαζέψαμε έτσι ώστε όλη η προσπάθειά μας να κλείσει με τον καλύτερο τρόπο. Στην πορεία σύντομα πέρασμα από την πόλη των Γρεβενών και επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Ξεκούραση και το βράδυ θα έχουμε δίωρη περίπου έξοδο στην πόλη για βόλτα και προαιρετικό φαγητό. Διανυκτέρευση.

3η ημέρα: Δευτέρα 27/10/25, Νυμφαίο | Καστοριά

Πρόγευμα και αναχώρηση για έναν από τους πιο όμορφους παραδοσιακούς οικισμούς της χώρας μας, το Νυμφαίο το οποίο μοιάζει σαν να βγήκε από παιδικό παραμύθι. Βρίσκεται σε υψόμετρο 1.350 μέτρων και η αρχική ονομασία ήταν Νιβεάστα (σημαίνει νύμφη στα Βλάχικα). Το «πέτρινο στολίδι της Μακεδονίας» όπως το αποκαλούν αποτελούσε ένα από τα μεγαλύτερα κέντρα αργυροχρυσοχοΐας όλων των Βαλκανίων, με τους Νεβεσκιώτες εμπόρους να εξαπλώνονται τόσο προς τη Δύση, όσο και προς την Ανατολή. Χρόνος για περίπατο στα λιθόστρωτα μονοπάτια θαυμάζοντας τα υπέροχα πετρόκτιστα σπίτια.

Μετά τον καφέ μας αναχώρηση για την Καστοριά όπου πρώτα θα επισκεφθούμε την Σπηλιά του Δράκου, ένα από τα πιο εντυπωσιακά σπήλαια της Ελλάδας όπου σύμφωνα με τον μύθο ήταν χρυσορυχείο και το φύλαγε άγρυπνα ένας δράκος. Έπειτα θα επισκεφτούμε την Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου Μαυριώτισσας, βυζαντινό θησαυρό χτισμένο το 1082 και περιτριγυρισμένο από αιωνόβια πλατάνια. Επιστροφή στο κέντρο της πόλης με αρκετό ελεύθερο χρόνο για να περιηγηθούμε πλάι στην λίμνη αλλά και στα πολλά καταστήματα με κυρίως παραδοσιακά προϊόντα και γούνινα αξεσουάρ. Παραδοσιακό φαγητό και επιστροφή στο ξενοδοχείο μας αργά το απόγευμα για ξεκούραση. Το βράδυ μας ελεύθερο, δείπνο και διανυκτέρευση.

4η ημέρα: Τρίτη 28/10/24, Κοζάνη | Μετέωρα | Τρίκαλα | Αθήνα

Μετά το πλούσιο πρωινό μας θα αναχωρήσουμε για τα Μετέωρα όπου θα θαυμάσουμε το μεγαλείο της φύσης. Σε ύψος 400 περίπου μέτρων, επάνω στους βράχους, είναι κτισμένο το πιο σημαντικό μοναστικό συγκρότημα στην Ελλάδα, μετά το Άγιο Όρος. Οι Μονές όπως σήμερα σώζονται και λειτουργούν, είναι τόπος αναγνωρισμένος ως διατηρητέο και προστατευόμενο μνημείο από την UNESCO. Θα επισκεφτούμε την γυναικεία Μονή Αγίου Στεφάνου και στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για τα Τρίκαλα με χρόνο για περίπατο πλάι στον πανέμορφο ποταμό Ληθαίο και φαγητό. Έπειτα πορεία επιστροφής στην Αθήνα με σύντομες στάσεις για καφέ και ξεκούραση. Άφιξη το βράδυ.

ΤΙΜΕΣ:

Δίκλινο 310 €
3ο άτομο ενήλικας 260 €
3ο άτομο παιδί έως 9 150 €
3ο άτομο παιδί 10 – 12 195 €
4ο άτομο παιδί έως 12 195 €
Μονόκλινο 375 €

 

Περιλαμβάνονται:

  • Τρεις διανυκτερεύσεις στο ”Tselikas Hotel” 3* superior στην Κοζάνη
  • Πρωινό καθημερινά σε πλούσιο μπουφέ
  • Δείπνο την 1η και την 3η ημέρα σε μενού 4 πιάτων με επιλεγμένα και ποιοτικά προϊόντα (ατομική σαλάτα, ορεκτικό, κυρίως πιάτο και γλυκό)
  • Βραδινή έξοδο την 2η ημέρα στο κέντρο της πόλης για βόλτα και προαιρετικό φαγητό
  • Τα έξοδα για την εκδρομή μας στο μάζεμα μανιταριών
  • Μεταφορές – περιηγήσεις με πολυτελές λεωφορείο σύμφωνα με το παραπάνω πρόγραμμα
  • Αρχηγός εκδρομής
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
  • ΦΠΑ

*Πατήστε εδώ για να δείτε τις κριτικές για το ξενοδοχείο

Δεν Περιλαμβάνονται:

  • Γεύματα και δείπνα εκτός των 2 στο ξενοδοχείο
  • Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους και σπήλαια
  • Ό,τι δεν αναγράφεται στο παραπάνω πρόγραμμα ή αναφέρεται ως προαιρετικό
  • Το τέλος ανθεκτικότητας στην κλιματική κρίση με χρέωση ανά δωμάτιο ανά ημέρα (Απρίλιο έως Οκτώβριο: 1-2 αστέρων 2€ | 3 αστέρων 5€ | 4 αστέρων 10€ | 5 αστέρων 15€ & Νοέμβριο έως Μάρτιο: 1-2 αστέρων 0,50€ | 3 αστέρων 1,50€ | 4 αστέρων 3€ | 5 αστέρων 4€)

 

Φόρμα ενδιαφέροντος - Πατήστε εδώ

    τηλ.κρατήσεων: 211-2130571 / 6988359000
    Εmail:
    info@fourseasonsgreece.gr