ΜΗΛΙΕΣ

Το κεφαλοχώρι του Πηλίου

Οι Μηλιές με μια ματιά

Το γραφικό κεφαλοχώρι του Πηλίου, ξεπροβάλλει ανάμεσα σε ένα καταπράσινο περιβάλλον, σε υψόμετρο 400 μ. ατενίζοντας τον Παγασητικό και το νότιο Πήλιο. Οι πλαγιές του κατακλύζονται από μηλιές, φιρικιές, καστανιές, αλλά και μεγάλους ελαιώνες. Το πράσινο, οι κρυστάλλινες πηγές, το παραδοσιακό του χρώμα, τα καλντερίμια και οι ήχοι της φύσης, συνθέτουν μια εικόνα ηρεμίας και χαλάρωσης. Η απόστασή του από το Βόλο είναι 28 χλμ. Στην πλατεία του χωριού θα απολαύσουμε τον καφέ η το φαγητό μας, κάτω από τον ίσκιο των τεράστιων πλάτανων. Στο κέντρο του θα βρούμε την εκκλησία των Παμμεγίστων Ταξιαρχών, ένα ιδιαίτερης σημασίας θρησκευτικό μνημείο.Στα γραφικά σοκάκια, θαυμασμό προκαλούν τα παλιά αρχοντικά. Είναι από τους αγαπημένους προορισμούς του Πηλίου και διαθέτει όλες τις υποδομές για να καλύψουν τα ''θέλω'' του επισκέπτη του. Διαθέτει  αξιόλογα δωμάτια και ξενώνες, εστιατόρια, καφέ και ταβέρνες.

Οι κοντινές παραλίες

Για όσους επιθυμούν ήσυχες διακοπές, αλλά δε μπορούν να ''αποχωριστούν'' τη θάλασσα, οι Μηλιές έχουν αυτό το πλεονέκτημα. Σε πολύ μικρή απόσταση, περίπου 10 χλμ., υπάρχουν οι αμμουδερές παραλίες του Παγασητικού Καλά Νερά και Μπούφα, ενώ παίρνοντας το δρόμο για Τσαγκαράδα, βρίσκονται οι πεντακάθαρες παραλίες του Αιγαίου,  Καλαμάκι και Λαμπινού.

Μια απολαυστική διαδρομή, περίπου 90’μας προσφέρει ο θρυλικός Μουτζούρης, το τρενάκι του Πηλίου. Η διαδρομή ξεκινά από το χωριό Λεχώνια έως τις Μηλιές, που είναι και το τέρμα του και αντίστροφα.

Εικόνες από τις Μηλιές

[supsystic-gallery id=7]

*Για περιήγηση, σύρετε την μπάρα με αριστερό κλίκ ή με το δάχτυλό σας (mobile). Πατήστε για μεγέθυνση.

Αξιοθέατα: Το Μουσείο των Μηλέων, η εκκλησία των Παμμέγιστων Ταξιαρχών και η Βιβλιοθήκη. Επίσης ο Σιδηροδρομικός Σταθμός, η σπηλιά του Κενταύρου Χείρωνα και τα παλιά αρχοντικά.

Χρήσιμα τηλέφωνα: Αγροτικό Ιατρείο: 24230- 86666,  Αστυνομία: 24230- 86222,  Πνευματικό Κέντρο: 24230- 86210,  Νοσοκομείο Bόλου: 24210- 94200-20,  Φαρμακείο: 24230- 58008, 24230- 86196

ΚΟΝΤΙΝΟΙ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

Αλόννησος-ΧώραΑΛΟΝΝΗΣΟΣ 
Ένας οικολογικός παράδεισος

Δείτε περισσότερα

ΑΓΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗ
Άρωμα νησιού στο Πήλιο

Δείτε περισσότερα