Η Σκόπελος με μια ματιά

Ένα καταπράσινο νησί, στο μπλε φόντο του Αιγαίου. Η Σκόπελος σε μαγεύει από την πρώτη στιγμή που θα φτάσεις στο λιμάνι της και δικαιώνει απόλυτα την επιλογή σου. Είναι η θέση της, που ”βλέπει” σε όλα τα σημεία του ορίζοντα, τα πυκνά πευκοδάση  που καλύπτουν όλο το νησί και αγγίζουν τα πεντακάθαρα νερά της, η παραδοσιακή της αρχιτεκτονική, τα ονειρικά τοπία, η εγκάρδια φιλοξενία. Στην απόλυτη κυριαρχία του πράσινου, στα δύο βουνά της, ξεφυτρώνουν πηγές με κρυστάλλινα νερά. Διάσπαρτα παντού στο νησί υπάρχουν μοναστήρια, εκκλησίες και μικρά ιδιωτικά κυρίως εκκλησάκια. Η Σκόπελος δεν ανήκει στα νησιά του μαζικού τουρισμού και της ασφυκτικής πολυκοσμίας, διατηρώντας ακόμα την ηρεμία στο μικρό της παράδεισο.  Η ζεστή φιλοξενία είναι στα ”συν” της Σκοπέλου, του πιο ”πράσινου” νησιού του Αιγαίου.

 Η Χώρα

Η πόλη της Σκοπέλου (Χώρα), είναι και η πρωτεύουσα του νησιού, χτισμένη σε κόλπο, στο βόρειο τμήμα του. Έχει χαρακτηρισθεί επίσημα παραδοσιακός οικισμός και κάνοντας μια βόλτα στα καλντερίμια της, θα θαυμάσουμε στα σπίτια της ένα μείγμα από διάφορους αρχιτεκτονικούς ρυθμούς. Κάτω από το Κάστρο, στο βόρειο τμήμα της πόλης, βρίσκεται ο ναός της Γεννήσεως του Χριστού, ο οποίος είναι και ο μητροπολιτικός ναός της πόλης. Οι υποδομές της σε καταλύματα είναι αξιόλογες και καλύπτουν όλες τις απαιτήσεις. Στις ταβέρνες της, θα γευτούμε τα φρέσκα ψάρια και θαλασσινά και πολλές ακόμα εκλεκτές συνταγές. Σίγουρα θα βρούμε παντού την περίφημη Σκοπελίτικη τυρόπιτα, που οπωσδήποτε θα δοκιμάσουμε. Τα καλόγουστα μπαράκια, ικανοποιούν όλα τα γούστα στη νυχτερινή διασκέδαση, ενώ δε λείπουν οι ευκαιρίες για δραστηριότητες. Ποδηλασία, θαλάσσιο καγιάκ, καταδύσεις, διαδρομές στα μαγευτικά τοπία του νησιού.

Οι παραλίες

Στις κατάφυτες ακτές της υπάρχει ποικιλία τοπίων. Μεγάλοι βράχοι, απάνεμοι μικροί κόλποι, αμμουδιές αλλά και βοτσαλωτές παραλίες, άλλες με λευκά κι άλλες με πολύχρωμα βότσαλα. Οι σημαντικότερες είναι: Βελανιό , Στάφυλος,  Αγνώντας,  Λιμνονάρι,  Πάνορμος,  Λιναράκια Πανόρμου,  Αντρίνες και Μηλιά. Καστάνι, Χόβολο, Νεό Κλήμα, Αρμενόπετρα Περιβολιού,  Αγγελέτου Πεθαμένης,  Χονδρογιώργης,  Γλυστέρι,  Άγιος Ιωάννης στη Σπηλιά,  Άγιος Κωνσταντίνος Βαθιάς, Λουτράκι

Επισκεφθείτε: Τη Χώρα της Σκοπέλου (ανακηρυγμένος παραδοσιακός οικισμός), τον παραδοσιακό οικισμό Παλιό Κλήμα, το Ενετικό Κάστρο, την παλιά Επισκοπή, το Λαογραφικό Μουσείο, το Αρχαίο Ασκληπιείο, το σπίτι του λογοτέχνη Παύλου Νιρβάνα.

Χρήσιμα τηλέφωνα: Αστυνομία ( Αστυνομικό Τμήμα Σκοπέλου): 24240-22235,  Λιμεναρχείο: 24240-22180,  Κέντρο Υγείας Σκοπέλου: 24240-2222,  Περιφερειακό Ιατρείο Νέου Κλήματος: 24240-33000,  Φαρμακεία: Χώρα: 24240- 37003,   Περιφερειακός : 24240-37003