ΣΕΡΙΦΟΣ & ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗ ΣΙΦΝΟ
4ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ

28 ΕΩΣ 31 ΙΟΥΛΙΟΥ
355 € ΜΕ ΠΡΩΙΝΟ

 

1η ημέρα: ΠΕΙΡΑΙΑΣ – ΣΕΡΙΦΟΣ ΧΩΡΑ (ΚΑΣΤΡΟ, ΑΓ.ΚΩΝ/ΝΟΣ, ΠΛΥΣΤΑΡΙΟ, ΜΥΛΟΙ) – ΜΟΝΗ ΤΑΞΙΑΡΧΩΝ

Αναχωρούμε για την Εκδρομή Σέριφο και Σίφνο 5.45 το πρωί από Ομόνοια με προορισμό το λιμάνι του Πειραιά. Επιβιβαζόμαστε στο πλοίο για Σέριφο με άφιξη στο λιμάνι της στις 11.20 το πρωί. Μετά την Αποβίβαση μας κατευθυνόμαστε προς το ξενοδοχείο μας Serifos Beach που βρίσκεται στο Λιβάδι. Το Λιβάδι προσφέρεται για περιπάτους ενώ λίγα μόλις μέτρα από τον λιμενοβραχίονα, βρίσκονται καφέ, ψαροταβέρνες και ζαχαροπλαστεία πάνω στο κύμα. Μετά την τακτοποίηση μας στην ξενοδοχειακή μονάδα θα έχουμε ελεύθερο χρόνο, για μπάνιο στην κοντινή παραλία, φαγητό η και ξεκούραση . Το απόγευμα αναχώρηση για την Χώρα της Σερίφου, που είναι χτισμένη αμφιθεατρικά σε βραχώδη λόφο. Αποτελείται από δύο γειτονιές την Πάνω και Κάτω Χώρα οι οποίες ενώνονται μεταξύ τους με σκαλιά. Ένα σκηνικό στημένο με απόλυτη αρμονία συνδεόμενο μεταξύ τους με σοκάκια που οδηγούν στα ερείπια του ενετικού Κάστρου, που χτίστηκε το 1434 από την οικογένεια των Μικιέλι. Στο υψηλότερο σημείο του βράχου βρίσκεται η εκκλησία του Αγίου Κωνσταντίνου. Από εδώ ο επισκέπτης μπορεί να θαυμάσει το Αιγαίο που απλώνεται μπροστά του και τα γύρω νησιά την (Σίφνος Κύθνο, Μήλο και Κίμωλο).

Συνεχίζουμε για το Παλιό Πλυσταριό ή Υδραγωγείο. Πρόκειται για ένα λευκό κτίριο με καμάρες του 19ου αιώνα. Από αυτό έπαιρνε νερό η Κάτω Χώρα και στις γούρνες του, έπλεναν τα ρούχα τους οι νοικοκυρές. Για να φτάσουμε στο κτίριο θα περπατήσουμε ένα μονοπάτι 5′ λεπτών. Κατόπιν θα επισκεφθούμε τους Μύλους, που αποτελούν χαρακτηριστικό στολίδι των Κυκλάδων! Αφήνουμε τη Χώρα και συνεχίζουμε για την Μονή Ταξιαρχών στο βόρειο τμήμα του νησιού, κοντά στο χωριό Γαλανή. Το ανδρικό αυτό μοναστήρι Χτίστηκε το 1572. Το κτίριο έχει φρουριακό χαρακτήρα ενώ η Μονή είναι αφιερωμένη στους Αρχαγγέλους Μιχαήλ και Γαβριήλ. Σχετική παραμονή για επίσκεψη και προσκύνημα και ελεύθερος χρόνος για περιήγηση στη γραφική χώρα για να απολύσετε ένα ποτό η και να γευματίσετε. Τέλος επιστροφή και διανυκτέρευση.

2η ημέρα: ΣΕΡΙΦΟΣ – ΑΣΠΡΟΣ ΠΥΡΓΟΣ – ΠΑΡΑΛΙΑ ΨΙΛΗ ΑΜΜΟΣ

Μετά το πρωινό μας ξεκινάμε για μία γνωριμία με την νοτιοδυτική πλευρά του νησιού. Πρώτος μας σταθμός ο Άσπρος Πύργος, ο αρχαιότερος πύργος του νησιού με πανοραμική θέα. Δίπλα του βρίσκεται ένα μικρό εκκλησάκι αφιερωμένο στον Άγιο Χαράλαμπο. Έπειτα παίρνουμε τον δρόμο για το Μεγάλο Λιβάδι, έναν οικισμό που δημιουργήθηκε όταν η εκμετάλλευση των μετάλλων του νησιού βρισκόταν στο απόγειό της. Εδώ μεταφέρθηκαν το 1890 τα γραφεία της εταιρείας “Σέριφος Σπηλιαζέζα”, η οποία εκμεταλλευόταν τα μεταλλεία του νησιού και στεγαζόταν σε ένα νεοκλασικό κτίριο, τα ερείπια του οποίου στέκουν ακόμη στην άκρη της παραλίας μαρτυρώντας ένα ένδοξο παρελθόν. Σε μικρή απόσταση βρίσκεται και το μνημείο των μεταλλωρύχων που έχασαν τη ζωή τους στην εξέγερση του 1916, σε μια αιματηρή σύγκρουση η οποία παραμένει από τις σημαντικότερες του εργατικού κινήματος στην Ελλάδα. Συνεχίζουμε για μια από τις διασημότερες παραλίες του νησιού, την Ψιλή Άμμο, που έχει βραβευτεί το 2003 ως η ωραιότερη παραλία της Ευρώπης! Εκεί Θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για κολύμπι και μεσημεριανό γεύμα (προαιρετικά). Μετά από το γεύμα μας, επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο με χρόνο ελεύθερο και διανυκτέρευση.

3η ημέρα: ΣΙΦΝΟ ΠΑΡΑΛΙΑ ΚΑΜΑΡΕΣ ΜΕ ΤΗ ΧΡΥΣΑΦΕΝΙΑ ΑΜΜΟ

Μετά το Πρωινό μας, αναχωρούμε στις 09.00 για την μονοήμερη Εκδρομή στην Σίφνο. Άφιξη στις 10.30 το πρωί στις Καμάρες που βρίσκονται 6,5 χιλιόμετρα από την Απολλωνία, που αποτελεί το λιμάνι της Σίφνου και τον μεγαλύτερο παραλιακό οικισμό του νησιού. Ανάμεσα στις δυο περιοχές απλώνεται η παραλία των Καμαρών, μια από τις ομορφότερες αμμώδεις παραλίες του νησιού με παρθένα βλάστηση, καλαμιώνες, παράκτια λίμνη και αμμόλοφους με κρινάκια της άμμου που ανθίζουν τον Αύγουστο. Η παραλία βραβεύεται κάθε χρόνο από το FEE με τη Γαλάζια σημαία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Πληροί όλα τα κριτήρια του προγράμματος (καθαριότητα, οργάνωση, ποιότητα νερών κολύμβησης, ασφάλεια, ναυαγοσωστικά, πρώτες βοήθειες, υπηρεσίες και εγκαταστάσεις ) Από τις Καμάρες ξεκινάει μονοπάτι που περνάει από το ιερό των Νυμφών και οδηγεί στη Μαύρη Σπηλιά, με τις εγκαταστάσεις των παλιών ορυχείων. Στην Σίφνο θα έχουμε ελεύθερο χρόνο να περιηγηθούμε στο Νησί και να απολαύσουμε το μπάνιο στην γαλαζοπράσινη παραλία της, όποιος το επιθυμεί μπορεί να πραγματοποίηση εκεί το μεσημεριανό του γεύμα με (Έξοδα Ατομικά) . Στις 16.45 Αφήνουμε την Σίφνο και επιστρέφουμε με το καραβάκι στην Σέριφο, χρόνος ελεύθερος και διανυκτέρευση.

4η ημέρα: ΠΑΝΩ ΠΙΑΤΣΑ – ΚΟΥΤΑΛΑΣ – ΛΙΒΑΔΙ – ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Μετά το Πρωινό μας και αφού συγκεντρωθούμε με τις αποσκευές αναχωρούμε για την Πάνω Πιάτσα που αποτελεί το πιο κεντρικό και πολυσύχναστο σημείο της Άνω Χώρας. Στην κεντρική και πλακόστρωτη πλατεία βρίσκεται το νεοκλασικό κτίριο του Δημαρχείου από το 1908 και ο επιβλητικός ναός του Αγ. Αθανασίου που είναι η μητρόπολη της Σερίφου. Εδώ, θα απολαύσουμε τον καφέ μας και θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για κάποιες τελευταίες τοπικές αγορές και επισκέψεις. Κατόπιν, θα συνεχίσουμε για τον Κουταλά. Αποτελεί παραθαλάσσιο οικισμό στη νοτιοδυτική πλευρά της Σερίφου, ο οποίος αναπτύχθηκε την εποχή της εκμετάλλευσης των μεταλλείων και αποτελούσε μεταλλευτικό κέντρο του νησιού. Κατά μήκος της παραλίας στέκουν ακόμα τα πετρόκτιστα σπιτάκια, όπου στοιβάζονταν οι μεταλλωρύχοι. Κάποια από αυτά πλέον έχουν ανακατασκευαστεί και χρησιμοποιούνται σαν θερινές κατοικίες. Ο οικισμός διαθέτει και την ομώνυμη παραλία, με άμμο και βότσαλα και αμέτρητα αλμυρίκια που χαρίζουν απλόχερα τη σκιά τους. Εδώ θα απολαύσουμε τη θάλασσα και το μεσημεριανό μας γεύμα (προαιρετικά). Στις 14.30 επιβιβαζόμαστε στο καράβι για το λιμάνι του Πειραιά. 19.30 αποβιβαζόμαστε στον Πειραιά και επιστρέφουμε στην Αθήνα μας.

Τιμή 

355 €  κατ άτομο σε δίκλινο/τρίκλινο δωμάτιο
Παιδιά από 5 έως 12 ετών 275€ στο δωμάτιο των γονέων
Παιδιά από 0 έως 4 ετών δωρεάν στο δωμάτιο των γονέων
Μονόκλινο: 465€

Περιλαμβάνονται:

 • Μεταφορά με πολυτελές πούλμαν της εταιρίας μας
 • 3 Διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο Serifos Hotel 3*
 • 3 Πρωινά στο ξενοδοχείο
 • Ακτοπλοϊκά Εισιτήρια πλοίου Πειραιά – Σέριφο – Σίφνο – Σέριφο – Πειραιά σε οικονομική θέση
 • Περιηγήσεις και εκδρομές που αναφέρονται στο πρόγραμμα
 • Συνοδός του γραφείου μας
 • Ασφάλεια αστικής και επαγγελματικής ευθύνης
 • ΦΠΑ

*Πατήστε εδώ για να δείτε τις κριτικές για το ξενοδοχείο

Δεν περιλαμβάνονται:

 • Εισιτήρια σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία
 • Ότι αναφέρετε ως προαιρετικό
 • Ο φόρος διαμονής όπου καταβάλετε στο ξενοδοχείο

 

Φόρμα ενδιαφέροντος - Πατήστε εδώ

  τηλ.κρατήσεων: 211-2130571 / 6988359000
  Εmail:
  info@fourseasonsgreece.gr